Brug af kort i udlandet

Et betalings- eller kreditkort giver dig nem og hurtig adgang til dine penge – uanset hvor i verden, du befinder dig. Lidt kontanter kan du dog også få brug for på rejsen. Se vores gode råd, som giver dig tryghed og sikkerhed, når du er i udlandet.

Tryghed og sikkerhed med kortbetaling

Du kan bruge dine Nordea betalingskort i udlandet på samme måde som herhjemme. Når du bruger dit kort til at betale med, er der mindre risiko for at miste kontanter, hvis du skulle tabe din pung eller blive udsat for tyveri.

Brug dit kort, og:

✓ øg sikkerheden. Husk at beskytte din pinkode, når du betaler.

✓ undgå at have mange kontanter på dig, som kan friste lommetyve.

✓ undgå høje vekselgebyrer forbundet med at hæve kontanter.

✓ bevar overblikket over dine transaktioner i din netbank, når du bruger dit kort til betaling. 

Har du kontanter med hjemmefra eller hæver du dem i udlandet, så sørg for at opbevare dem sikkert, og fordel gerne kontanterne på flere steder. Det samme gælder for dine betalingskort, som du ikke bør opbevare sammen. Mister du din pung, er det rart at have ekstra kontanter eller betalingskort i kufferten.

Medbring to kort på rejsen

Når du rejser, er det en god ide at have flere kort med. Hvis du skulle være så uheldig at miste det ene kort, eller hvis det går i stykker, kan du stadig bruge det andet, og skal derfor ikke bruge tid på at finde ud af, hvordan du får sendt penge. Opbevar derfor kortene forskellige steder.

Det er heller ikke alle forretninger, der tager imod alle typer betalingskort. Du øger derfor dine muligheder for at kunne betale og hæve kontanter i udlandet med to kort. 

Hvor meget kan jeg bruge på mit kort i udlandet?

Det er forskelligt fra kort til kort, hvor meget du kan bruge og hæve i døgnet. Se en oversigt over de forskellige korts forbrugsgrænser her. Du kan også klikke på kortene herunder og se mere om de enkelte kort, og hvor meget du kan bruge i udlandet.

Nordea Pay, Visa/Dankort, Nordea Credit og Nordea Gold kan alle bruges både herhjemme og i udlandet.

Vælg lokal valuta, når du betaler eller hæver

Mange forretninger i udlandet tilbyder at afregne enten i lokal valuta eller i danske kroner. Det samme gælder, når du skal hæve penge i en hæveautomat. Der kan dog være stor forskel på vekselgebyret, alt efter hvilken valuta du vælger.

Vælg ALTID at betale eller hæve i lokal valuta frem for danske kroner. Så veksler du til kursen i Nordea, og får typisk den mest fordelagtige kurs.

Undgå mange kontanthævninger

I mange lande er betaling med kontanter mere almindeligt end i Danmark, og det kan være nemmere ved småindkøb. Derfor kommer du ofte ikke udenom at hæve kontanter på ferien. Men du betaler et gebyr, hver gang du hæver penge – og private hæveautomater er som regel dyrere end bankernes.

Brug derfor så vidt muligt bankernes hæveautomater og forsøg at hæve penge så få gange som muligt. Og gå ikke rundt med alle kontanterne på dig i tilfælde af lommetyveri, eller at du mister dem. 

Undgå også så vidt muligt at hæve kontanter på dit Mastercard, da det ofte koster et større gebyr. 

Tjek fordele tilknyttet dit kreditkort, og spar penge

Alt efter hvilket Nordea kort du vælger at bruge på din ferie, følger der forskellige fordele med, som kan give besparelser i rejsebudgettet. For eksempel får du med et Nordea Gold en gratis rejseforsikring, som dækker både dig selv og din familie, når I rejser sammen. Det er derfor en god idé at undersøge hjemmefra, hvilket kort der bedst dækker dine behov, og om du eventuelt skal bestille et ekstra kort.

Gode råd:

✓ Læs om alle de gratis fordele, som er tilknyttet de enkelte kort, og find det rigtige kort til dig.

✓ Medbring mere end et enkelt betalingskort på din rejse. Det giver dig økonomisk sikkerhed og frihed, hvis du skulle miste et kort, eller ikke har fået nok kontanter med.

Brug kreditkort til billeje

Hvis du skal leje bil i udlandet, vil du typisk skulle betale med et kreditkort. Det skyldes, at udlejeren kan reservere et beløb på dit kreditkort som sikkerhed, indtil bilen afleveres igen. En fordel ved at betale billeje med kreditkort er, at du vil kunne reklamere til både lejebilselskabet og udsteder af kreditkortet, hvis der trækkes et beløb fra depositummet, som du er uenig i. 

Har du husket rejseforsikring?

Når du rejser i udlandet, dækker det gule sygesikringsbevis ikke, og du bør derfor medbringe det blå EU-sygesikringsbevis på rejser i EU, og sikre at du er tilstrækkeligt forsikret, før du rejser.

Gode råd:

✓ Undersøg hjemmefra, hvordan du er dækket med det blå sygesikringskort i det land, som du rejser til, så du evt. kan nå at tilkøbe ekstra rejseforsikring.

✓ Tjek, om du allerede har en gratis rejseforsikring med dit Nordea kort. Med Nordea Gold medfølger en gratis rejseforsikring, som dækker både dig selv og din familie ved bl.a. sygdom, bagageforsinkelse, flyforsinkelse, lægebehandling og meget mere. Læs mere om Nordea Gold her

✓ Mange forsikringsselskaber, bl.a. Topdanmark, tilbyder rejseforsikring som en del af deres indboforsikring. Tjek, om du allerede er dækket, inden du tegner yderligere rejseforsikring.

Du kan se pinkode og spærre kort i din mobilbank – også i udlandet

Kan du pludselig ikke huske din pinkode for et kort, du måske ikke bruger så ofte, kan du nemt se den i Mobilbank. Se hvordan du får vist din pinkode her

Er uheldet ude, og du mister dit kort, kan du også spærre kortet i din mobilbank. Når du spærrer kortet, kan du bestille et nyt. Det nye kort kan med det samme tilknyttes Apple Pay eller Google Pay, som så kan bruges til betaling på resten af ferien.  

Er du i tvivl om, hvilke kort du skal vælge, kan du her se en sammenligning af vores kort. 

Se hvilke betalings- og kreditkort du kan få hos Nordea, og læs mere om dine muligheder og brugen af disse kort.