Find det boliglån, der passer til dit første hus

Et boliglån kan være forskelligt, alt efter om du skal købe en ejer- eller en andelsbolig. Det kan være en god start at få dannet sig et godt overblik over sin økonomi og finde ud af, hvor meget det er muligt at låne til en ny bolig.

Når du ved, hvor meget du må låne for, er det langt nemmere at finde den rette bolig og det helt rigtige boliglån for dig. 

Hos Nordea kan vi hjælpe dig med at finde et boliglån, der giver dig den bedste start som førstegangskøber.

Her er dine fordele ved at tage os med på råd. 

  • Vi foreslår altid låntyper, der tager udgangspunkt i din økonomiske situation.
  • Vi anbefaler, at du kommer ned i banken og får en snak med en af vores rådgivere, inden du starter din søgen efter den bolig, der bliver dit første huskøb eller lejlighedskøb. 
  • Vi rådgiver dig til et lån, der er baseret på din nuværende situation – men med et øje for fremtidens ønsker og drømme.

Hvad koster det at låne til køb af bolig?


Brug vores boliglånsberegner og få et hurtigt overblik over, hvad det vil koste dig at låne til et hus, ejerlejlighed eller sommerhus.

Beregn hvor meget du kan låne til din første lejlighed

Det er altid en fordel at vide, hvor meget du kan låne for, inden du begiver dig ud på boligmarkedet. På den måde ved du, hvilke boligdrømme du kan jagte – og hvilke du har til gode. 

Hvis du gerne vil have en idé om, hvor meget du kan låne, kan du prøve vores låneberegnere. Så er du klar til dit møde med en rådgiver. 

Indtast nogle få oplysninger og få et skøn på, hvor meget du kan låne for. Om det er et banklån til en andelsbolig eller et realkreditlån til en ejerbolig, så finder du begge beregnere lige her. 

Førstegangskøber: Ansøg om et lånebevis

Det kan være en fordel at ansøge om et lånebevis – også kendt som en forhåndsgodkendelse. Et lånebevis stiller sikkerhed overfor sælger om, at du har godkendelse på at optage et lån, svarende til boligens værdi. 

Det kan stille dig stærkere på boligmarkedet, og giver dig mulighed for at handle hurtigt, når du finder den rigtige bolig. 

Med et lånebevis i hånden, kan du slå til, når du ser din drømmebolig. 

Du ansøger om et lånebevis online – og det er gratis. 

Få et lånebevis allerede i dag! 

Få et gratis bevis på, hvor meget du kan købe bolig for

Det kan stille dig stærkere på boligmarkedet, og giver dig mulighed for at handle hurtigt, når du finder den rigtige bolig. Med et lånebevis i hånden, kan du slå til, når du ser din drømmebolig. Du ansøger om et lånebevis online – og det er gratis.

Få et bevis på hvad du kan købe bolig for

Hjælp til dig som førstegangskøber – find alt info i vores bolig-guide

Vi har lavet en samlet guide for dig, som er på udkig efter en ny bolig. 

Guiden er lavet til alle, men egner sig særligt godt for dig som førstegangskøber af lejlighed eller hus, der endnu ikke har oplevet, hvordan et boligkøb forløber. 

I Bolig-guiden kan du finde en masse gode råd om alt i købsprocessen – lige fra de indledende samtaler med din rådgiver til kontrakten er underskrevet, og du er flyttet ind. 

Vi giver dig svar på de fleste spørgsmål – fx:

  1. Hvad kan jeg købe bolig for?
  2. Hvordan finder jeg den rigtige bolig?
  3. Hvad bør jeg afklare, inden jeg skriver under?
  4. Hvordan finansierer jeg boligkøbet?
  5. Hvad sker der i forbindelse med boligkøbet?
  6. Hvad sker der, når jeg overtager boligen? 

Find svar på alle spørgsmålene i vores guide til boligkøb

Førstegangskøber af hus

Skal du til at købe dit første hus? I de fleste tilfælde vil I være to, der sammen køber et hus, da det ofte er en større udgift. 

Når vi skal finde et lån til jer som førstegangskøbere af et hus, vil vi ofte spørge ind til flere faktorer, som kan få indflydelse på jeres fællesøkonomi i fremtiden. 

Har I fx planer om, at: 

  • få børn?
  • gå på pension?
  • starte på et studie? 
  • gå selvstændige?
  • gå ned i arbejdstid? 
  • købe en bil? 

Så vil vi meget gerne have de overvejelser med, når vi skal finde det helt rigtige boliglån – et boliglån der passer til jeres nuværende økonomi og samtidig giver økonomisk råderum til fremtidens ønsker. 

Hvis I gerne vil have et umiddelbart indblik i, hvor meget I kan låne til jeres første huskøb, kan I prøve vores boligberegner. Indtast jeres oplysninger og få et skøn på, hvor meget I må låne til en bolig. 

 

Få et overblik over forskellige låntyper

Der findes mange forskellige typer af boliglån, alt efter om du skal købe en andelsbolig eller en ejerbolig. 

Fælles for alle boliglån er, at du selv skal have en udbetaling på minimum 5 pct. af boligens værdi, som du som udgangspunkt skal betale uden om banken. Men herfra er der store forskelle på de forskellige låntyper. 

Andelsboliglån

Hvis du er på udkig efter en andelsbolig, skal du optage et banklån. Hos Nordea har vi tre lån til førstegangskøbere, der skal låne til en andel – Nordea Andel, Andelsboliglån og Andelsboliglån Fast Rente. 

Læs mere om de tre låntyper – og find det, som passer bedst til dig. 


Nordea Andel

Banklån med variabel rente til køb eller belåning af friværdi i andelsbolig. Få økonomisk fleksibilitet og mulighed for opsparing på kontoen, der kan minimere dine renteudgifter.

Rente: Variabel
Afdragsfrihed: Muligt

Læs mere om Nordea Andel

Realkreditlån

Er du derimod på udkig efter en ejerbolig, skal du optage et realkreditlån. 

Også her har du flere lånemuligheder. Men i store træk kan du med et realkreditlån vælge mellem fastforrentet lån eller et lån med en variabel rente. Derudover har du også mulighed for afdragsfrihed. 

Læs om Nordeas realkreditlån nedenfor – og få det bedste udgangspunkt for en god snak om dine lånemuligheder. 


Obligationslån

For dig der gerne vil kende renten i hele lånets løbetid og vægter tryghed og sikkerhed højt. 

Et obligationslån giver dig mulighed for at udnytte ændringer i markedsrenten og omlægge dit lån til et med bedre vilkår. 

Rente: Fast
Afdragsfrihed: Muligt

Læs mere om Obligationslån


Rentetilpasningslån

For dig der gerne vil have den bedste rente nu og her og ikke behøver at kende renten i hele lånets løbetid.  

Du kender din rente frem til næste gang lånet refinansieres – en periode på 3 eller 5 år. 

Rente: Variabel
Afdragsfrihed: Muligt

Læs mere om Rentetilpasningslån


Kort Rente

For dig der gerne vil udnytte en lav rente nu og her og har plads i økonomien til stigninger i renten. 

Med et realkreditlån Kort Rente kender du lånets rente i en periode på 6 måneder, hvor det rentetilpasses.

Rente: Variabel
Afdragsfrihed: Muligt

Læs mere om Kort Rente

Forstå det vigtigste i en salgsopstilling

I din boligjagt vil du komme til at se på salgsopstillinger, der indeholder informationer om de enkelte boliger. Det er alle oplysninger, som har betydning for din boligøkonomi fremover, både i forbindelse med et eventuelt boligkøb og efterfølgende. 

Herunder kan du finde mere viden om, hvad de typiske oplysninger i en salgsoptstilling dækker over, og hvordan de kan have indflydelse på din økonomi, hvis boligen bliver din. 

Kontantprisen 

Det er den pris, det koster at købe boligen  uden et boliglån. Det er dog de færreste, der betaler boliger kontant, så tag kontakt til os og hør, hvilke lån vi kan tilbyde dig.

Udbetaling

Uanset om du drømmer om en andel- eller ejerbolig, skal du selv betale minimum 5% af boligens pris i udbetaling. Som udgangspunkt skal du lægge udbetalingen uden et lån i banken.

Ejerudgifter 

Ejerudgifter er en fælles betegnelse for udgifter til ejendomsskat, ejendomsværdiskat, ejendomsforsikring, kloak og renovation. Køber du en ejerlejlighed er ”fællesudgifter” også oplyst. Alle disse udgifter skal du lægge oven i dine månedlige udgifter til selve boliglånet.

Anslåede anvendelsesudgifter 

De anslåede anvendelsesudgifter er det, du hver måned skal regne med at betale til el, vand og varme.

Byrder og gæld 

Byrder og gæld betyder, at den bolig, du kigger på, måske er underlagt nogle fredningsdeklarationer, hjemfaldspligt/tilbagekøbsret eller at der er særlige regler for, hvordan du må bruge og vedligeholde den. Desuden skal det stå i salgsopstillingen, hvis der er gæld i ejendommen eller personlig gæld, som du skal overtage udover det, selve boligen koster. 

Det skal også oplyses, hvis der er optaget lån i ejendommen, som sælger kræver, at du skal overtage.

Ejendommens nuværende forsikringsforhold

Det kan blandt andet være forsikringsforbehold, såsom at ejendommen ikke er forsikret mod svamp og insekter, eller det kan være vilkårene for fremtidig forsikringsdækning. 

Vilkårene kan have betydning for dine udgifter til forsikringer.

Forslag til finansiering 

En salgsopstilling kan også indeholde et forslag til, hvilken type lån, du kan finansiere boligen med. I så fald vises der et bud på dine månedlige ”brutto- og nettoudgifter”, dvs. realkreditlånet og banklån før og efter skat.

Vær opmærksom på, at det blot er et forslag. Du vælger selv, sammen med din bank, hvordan du ønsker at finansiere boligen. Kontakt os gerne, hvis du vil vide, hvad boligen kommer til at koste dig med et lån gennem Nordea. 

Vi hjælper dig til et godt førstegangskøb

Vi vil gerne hjælpe dig med at få en god købsproces. 

Tag en snak med os, og lad os sammen finde et boliglån, der giver dig en tryg økonomi og et godt udgangspunkt for at finde din drømmebolig.