Single Euro Payments Area (SEPA)

Krav om nyt filformat for betalinger i EUR efter 31. oktober 2016

Det er et krav i SEPA, at alle virksomheder, der sender fil-baserede eurobetalinger skal bruge filformatet ISO XML 20022.

Kontakt eventuelt virksomhedens rådgiver i Nordea, hvis I vil vide mere om SEPA-betalinger og hvilke konti, der dækker jeres behov.

Om SEPA Sådan kommer du i gang SEPA tilpassede tjenester Om SEPA

Hensigten med et fælles betalingsområde for euro (SEPA) er at skabe en ensartet proces for betaling af varer og tjenester i Europa. Det skal være lige så let for virksomheder og privatpersoner at handle på tværs af lande i SEPA-området, som det er at handle i eget land.

SEPA medfører flere muligheder for jeres virksomhed, der kan betyde en mere effektiv cash management og bedre oversigt over virksomhedens likviditetssituation i Europa. Det kan også gøre det muligt at håndtere betalinger på en enklere og mere centraliseret måde.

SEPA baner vej for centralisering af konti, så organisationer - både private virksomheder og den offentlige sektor - kan have konti i et hvilket eller i hvilke som helst af de 34 SEPA-lande. Disse konti kan bruges til både ind- og udbetalinger.  

Sådan kommer du i gang

Det er vigtigt, at I så snart som muligt forbereder jer på de forandringer SEPA indebærer. Forandringerne berører alle virksomheder, store som små. 

SEPA-tjekliste:

  • Analysér virksomhedens likviditetsstrøm og betalingsrutiner, og undersøg hvordan disse påvirkes af SEPA.
  • Sørg for, at I har et internationalt bankkontonummer (IBAN) i banken.
  • Kontrollér, at alle virksomhedens fakturaer og lignende dokumenter indeholder den information banken har behov for, inklusive virksomhedens IBAN og BIC.
  • Kontrollér også, at alle fakturaer som jeres forretningspartnere udsteder, indeholder IBAN og BIC.
  • Kontrollér, at virksomhedens ERP-system er kompatibelt med ISO 20022.
  • Opret ved behov en ny aftale med os for en tjeneste, som er SEPA tilpasset. 
SEPA tilpassede tjenester

De danske fil-baserede tjenester, som berøres af kravet om nyt filformat for EUR efter 31. oktober 2016, er: 

  • Unitel EDI

Unitel EDI opfylder ikke kravene til SEPA reglerne. Derfor skal kunder, der udfører EUR betalinger  migreres til Corporate AccessNuværende tjenesteKommende tjeneste
Unitel EDI:Corporate Access