Skab overblik over din virksomheds likviditet i sommerferien

Når sommerferien så småt breder sig over Danmark, skruer de fleste virksomheder ned for blusset. Derfor daler din virksomheds omsætning med stor sandsynlighed også i løbet af sommeren. Har du ikke allerede regnet med i budgettet, at omsætningen bliver lavere, foreslår vi derfor, at du skaber overblik over sommerens cashflow ved at få styr på følgende punkter:

Hvilke fakturaer og regninger kommer der, mens du er på ferie?

Det er en god idé at lægge alle kendte regninger til betaling, inden du tager afsted. Så har du overblik over, hvor mange penge, der ryger ind og ud af kontoen de næste par uger.

Hvilke ordrer skal lukkes, inden du tager på ferie? 

I ferier kan deadlines være længere end ellers, men forsøg at lukke alle ordrer, inden du smutter. 

Er der udestående fakturaer, der skal følges op på? 

Der kan være mange årsager til, at din kunde ikke betaler til tiden, men det er ikke uset, at folk strækker den lidt længere i sommerferien. I de tilfælde er det vigtigt, at du følger op. 

Hvilke ordrer kommer, når du er tilbage fra ferien? 

Det kan være rart at vide, hvad der kommer. Dels så du får en fornemmelse for, hvordan likviditeten ser ud efter ferien, men også så du måske kan forberede noget arbejde inden og dermed undgå at skulle løbe ekstra stærkt, når du kommer tilbage.

Hav flere kreditkort ved hånden og vær opmærksom på beløbsgrænser

Det er helt normalt, at danskere hvert år oplever at få afvist deres kort på ferien. Derfor er det en god idé at medbringe mindst to kort, så du altid har et ekstra, hvis det ene bliver væk eller afvist. Det er særligt smart at medbringe to forskellige slags kort, da de har hver deres fordele og begrænsninger. Er du privatkunde, kan du nemt og hurtigt bestille nye kort i Nordea Netbank.

Vi er her for at hjælpe

Ring til Nordea, hvis du overstiger dit korts forbrugsgrænse

Skulle det ske, at du overstiger din forbrugsgrænse på dit kort på ferien, kan du ringe til os og få nulstillet grænsen mod et gebyr på 100 kr.

Visa/Dankort

Et Visa/Dankort kan bruges på nettet og i butikker over hele verden. Med et Visa/Dankort har du en forbrugsgrænse på 25.000 kr. pr. løbende 30 dage på udenlandske betalinger, og du kan hæve op til 2.000 kr. pr. døgn i udlandet.

Læs mere om Visa/Dankort

Nordea Credit Mastercard

Ligesom Visa/Dankort kan Mastercard også bruges over hele verden. Du kan hæve op til 6.000 kr. pr. døgn, medmindre du selv ændrer grænsen. Du vælger også selv, om din forbrugsgrænse pr. måned skal være på 10.000, 20.000 eller 30.000 kr.

Læs mere om Nordea Credit Mastercard

Nordea Gold Mastercard

Nordea Gold Mastercard er et af verdens mest accepterede kreditkort. Derudover er du automatisk dækket af en verdensrejseforsikring, der bl.a. indebærer erstatningsrejse, afbestilling, forsinket bagage m.m., hvis du har købt rejsen med dit Nordea Gold kort.

Læs mere om Nordea Gold Mastercard

Bestil rejseforsikring

Når du har en årsrejseforsikring, er hele din husstand dækket før og under udlandsrejse, fx hvis en af jer bliver syg og har brug for lægehjælp eller hjemrejse. I kan også få erstatning for tyveri og bortkommen bagage. 

Læs mere om, hvordan du automatisk er dækket af en verdensrejseforsikring, når du betaler din rejse med et Nordea Gold Mastercard

Læs mere om, hvordan du med et gyldigt First Card firmakort altid er dækket af en rejseforsikring – også på private rejser og med medrejsende familie.

Vi er her stadig for dig

Mens du nyder sommeren, sidder vi naturligvis klar ved telefonerne, når du har brug for os. Du kan kontakte kundeservice eller ringe direkte til erhvervsfilialerne – du finder alle telefonnumre her. Foretrækker du at klare tingene selv, kan du med fordel benytte vores selvbetjeningsløsninger og finde en del svar på vores Find hjælp side, eller du kan benytte dig af netbanken Nordea Business

God sommerferie!

Måske du også er interesseret i...

Betalinger

Nordea tilbyde flere typer ind- og udbetalingers løsninger, som kan tilpasses den enkelte virksomheds behov.

Læs mere om betalinger

First Card

First Card er firmakortet, der giver dig smartere betalinger og nemmere administration, så du får mere tid til det, der er vigtigt for din virksomhed.

Læs mere om First Card

Nordea Business

Nordea Business er din netbank, hvor du nemt og hurtigt kan klare de fleste af dine bankforretninger – hvor som helst og når som helst det passer dig.

Læs mere om Nordea Business