Forvaltning af fonde og legater

Nordea kan bistå dig med rådgivning inden for forvaltning af fonde og legaters kapital. Vi kan hjælpe dig med investeringsrådgivning, legat- og regningsbetaling, skatteindberetning samt regnskab og revision.

Om forvaltning af fonde og legater Fakta Priser og vilkår Om forvaltning af fonde og legater

Nordea kan bistå dig med rådgivning inden for forvaltning af fonde og legaters kapital. Vi kan hjælpe dig med investeringsrådgivning, legat- og regningsbetaling, skatteindberetning samt regnskab og revision.

Nordeas forvaltning af fonde og legater sker på baggrund af bestemmelserne i fonds- og fondsbeskatningsloven samt bekendtgørelsen om anbringelse af fondes midler og bestyrelsesvederlag mv. Bestemmelserne fastsætter blandt andet de nærmere regler for:

 • Forvaltning af kapitalen
 • Anbringelse og investering af kapitalen

Vi hjælper fonden med:

 • At holde den bundne og frie kapital adskilt
 • Rådgivning i spørgsmål om fonds- og fondsbeskatningsloven
Fakta

Inden for forvaltning af fonde og legater tilbyder Nordea

 • Investeringsrådgivning
  Investering af fondes bundne midler skal i henhold til anbringelsesreglerne anbringes forsvarligt og bedst muligt. Vi hjælper gerne med råd og vejledning.
 • Legat- og regningsbetaling
  Betaling af bestyrelseshonorarer, legatudbetalinger, tilbageholdelse af skat samt betaling af diverse regninger.
 • Skatteindberetning
  Vi tilbyder at foretage indberetning af legatudbetalinger, bestyrelseshonorarer mv. hvis vi har oplysninger om modtagers navn, adresse og Cpr-nr.
 • Regnskab og revision
  Vi tilbyder at udarbejde fondens regnskab og foretage den lovbundne revision. Ved indgåelse af regnskabsaftale skal vi bruge: 
  • Sidste års regnskab 
  • Dokumentation for alle bevægelser på fondens konti 
  • Anskaffelseskurser og -tidspunkt på samtlige obligationer og aktier

   Ved indgåelse af regnskabsaftale tilbyder vi at udfylde fondens selvangivelse.
   Revisionen udføres i overensstemmelse med de fastlagte retningslinjer i lovbekendtgørelsen nr. 698 af 11. august 1992 "Lov om fonde og visse foreninger" kapitel 7

Hvis du ønsker at investere bundne midler, kan Nordea tilbyde dig rådgivning, der er baseret på vores meget store erfaring i kapitalforvaltning og langvarige kundeforhold.

Når Nordea rådgiver dig om investering af bundne midler, er vores første vigtige opgave at få et overblik over, hvilke målsætninger du har for din investering, investeringsprofil og den finansielle situation.

Det er også vigtigt for os at vide, hvor stor investeringserfaring du har, så du får den rådgivning, du har brug for.

På den baggrund kan vi tilbyde en langsigtet plan, som over tid kan medvirke til, at målsætningerne bliver opfyldt.

Priser og vilkår

Du er altid velkommen til at kontakte os og høre nærmere om, hvad fonds- og fondsbeskatningsloven samt anbringelsesreglerne betyder i praksis, og hvilke serviceydelser vi kan tilbyde.