Slut med checks inden udgangen af 2016

Der er færre og færre, der bruger checks, og samtidig er der med fx Straksoverførsel eller MobilePay kommet nye, hurtige og mere effektive elektroniske måder at betale på. 

De danske pengeinstitutter har i regi af Finansrådet besluttet at ophæve checksamarbejdet d.30.12.2016. Nordea lukker for bestilling og udstedelse af indenlandske checks i løbet af 2016.

Har du spørgsmål om checks, så klik på ”Spørgsmål og svar” ude til højre. Du kan også ringe til Nordea 24/7 på 70 33 33 33.

Udenlandske checks er også udgået.

Alternative produkter Tidsplan Alternative produkter

Når du skal betale

Skal du betale her og nu, er der en række alternativer, du kan benytte i stedet for en check eller kontanter. Det er sikkert og nemt:

MobilePay

Med MobilePay er det hurtigt og nemt at overføre penge til hinanden. Du kan også betale med MobilePay i fysiske butikker og i onlinebutikker.

Straksoverførsel

Du kan overføre penge med en Straksoverførsel via din mobilbank eller Netbank. Du kan overføre op til 500.000 kr., og modtager har pengene på sin konto få sekunder efter.

Når du modtager penge

Skal du modtage penge, er der en række alternativer til kontanter og checks:

Swipp

Hvis betaler har Swipp, kan du modtage op til 25.000 kr. Pengene overføres til din konto med det samme. 

Straksoverførsel

Hvis betaler overfører med en  Straksoverførsel,  kan du modtage op til 500.000 kr. Pengene overføres og indsættes på din konto inden for få sekunder. 

Tidsplan

15.2.2016Nordea lukker for udstedelse af bankcheck og gavecheck i filialer.
1.9.2016

Nordea lukker for udstedelse af check fra checkhæfte og brevcheck.

30.12.2016

Bankernes checksamarbejde ophører. 

Sidste frist for indlevering af check trukket på anden bank end Nordea. 

Sidste frist for indlevering af check udstedt af Nordeas kunder gældende for Standard check TK 00, Brevcheck TK 10, Firmacheck TK 20 og check fra Checkhæfte TK40. * 

* Bankcheck TK 50 udstedt af Nordea vil fortsat kunne indløses.