Nova Åbner i nyt vindue Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Ferietips

Du behøver ikke slå krølle på dig selv, for at have lidt hånd i hanke med økonomien , når du holder ferie. Lige meget om ferien går til udlandet eller hjemlige Danmark, så husk at du altid kan få fat på os - døgnet rundt, alle årets dage – og fx kan du med få tryk ringe eller chatte med os via Mobilbank. Du kan også vælge at få en besked med din saldo i Mobilbank. Så behøver du ikke engang logge ind for at tjekke økonomien.

Få dit økonomiske overblik med få klik og nyd sommeren

Med Mobilbank og netbank kan du ordne de fleste af dine daglige bankforretninger, nemt og hurtigt. Vi tilbyder også en række apps, der kan gøre det endnu nemmere at holde styr på økonomien- også når du er på farten. Vi har bl.a. en række betalings-apps, så kan du klare dine indkøb uden brug af kort. 

I det hele taget, er det blevet rigtig nemt at bruge din smartphone til at betale med, men også til at tilgå diverse services hvor du skal bruge NemID. Med den nye NemID nøgleapp, behøver du ikke bruge dit gamle nøglekort, nu kan det hele klares fra din smartphone. 

Læs mere om vores digitale services. 

Forsikringer

Det blå sygesikringskort

Husk dit blå sygesikringskor, hvis du rejser i et EU-land. Er uheldet ude, har du med det blå sygesikringskort ret til behandling på samme vilkår, som borgerne i det land, du rejser i. Kortet bliver ikke automatisk fornyet, så tjek udløbsdatoen i god tid. Læs evt. mere på Borger.dk. 

Er ekstra forsikring en god idé?

En rejseforsikring kan være en god idé, hvis du vil forsikre selve rejsen, din bagage, sygebehandling eller sygetransport. Vær i den forbindelse opmærksom på, at betaler du rejsen med fx et Nordea Gold, er du og din familie dækket med både købs- og rejseforsikring, hvis du selv rejser med. Læs mere om Nordea Gold.

Gode tips hvis ferien går til udlandet

• Tag altid mindst to betalingskort med på rejsen. Vi anbefaler, at det ene kort er et kreditkort, fx Nordea Gold. Det er et internationalt kort, som accepteres langt de fleste steder. Husk også, at du kan spærre dine kort i Mobilbank, hvis du skulle være uheldig at miste dem. 

• Har du brug for et kort her og nu? Hvis du fx har mistet dit kort, kan du bestille et Nordea Pay, som er klar til betaling med mobilen, umiddelbart efter at du har bestilt kortet. 

• Husk, at der ikke længere opkræves ekstra gebyr, når du betaler med kreditkort, fx Nordea Gold. Ifølge en ny EU regulering, må butikker i EU ikke længere opkræve ekstra gebyr for at tage imod kreditkort.

• Vær opmærksom på forbrugsgrænsen på dine kort. Der er fx en grænse på 25.000 kr. pr. løbende 30 dage på dit Visa/Dankort, og her tæller det også med, hvis du betaler med Visa/Dankort via Apple Pay.

• Vi anbefaler, at du vælger ”lokal valuta”, når du betaler eller hæver penge med dit kort. Det er som regel det billigste for dig.

• Brug så vidt muligt dit kort til at betale med i udlandet. Det er billigere end at hæve kontanter, da du slipper for hævegebyr. Og så er det langt sikrere.

• Du kan bestille valuta til afhentning i en filial. Bestil rejsevaluta her Åbner i nyt vindue

• Du kan hæve euro og dollar i udvalgte automater. Se i hvilke automaterÅbner i nyt vindue

• I Nordeas Mobilbank-app har du altid en valutaberegner lige ved hånden. Du finder den under ”værktøjer” i menuen.