Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Spørgsmål og svar om Nordea Wallet

Ofte stillede spørgsmål om Nordea Wallet

Hvorfor skal jeg bruge Nordea Wallet?

Android:

Du får den enkleste og hurtigste betalingsmetode, du kan forestille dig. Du kan bruge Nordea Wallet overalt i verden. Du slipper for at have pungen på dig og samtidig får du hurtigt og nemt overblik over dine korttransaktioner og saldo.

iOS: 
Du  får et hurtigt og nemt overblik over dine korttransaktioner og saldo.

Hvordan kommer jeg i gang?

Android:

Nordea Wallet virker på de fleste Android smartphones (fx Samsung) med Tap & Pay/NFC.

iOS: 

Hvordan betaler jeg med Nordea Wallet?

Android:

Betalingsterminalen skal have symbolet for kontaktløs betaling.

Hvis du har købt for under 200 kr., skal du blot vække din telefon (dvs. sørge for at der ikke er sort skærm) og ‘tappe’ på betalingsterminalen. Når du hører et lille bip, og/eller der står Godkendt på terminalen, har du betalt. Det tager få sekunder. Har du købt for mere end 200 kr., bliver du bedt om at indtaste din mobile pinkode på telefonen. Bemærk, at vi en gang imellem beder dig indtaste din mobile pinkode af sikkerhedsmæssige årsager - uanset beløbsstørrelse. Du behøver ikke at være online for at betale.

iOS: 

Du kan ikke benytte Nordea Wallet til at betale med. Du kan benytte den til at indrullere dine kort i Apple Wallet og bruge den til betaling. Det er nemt: 

Tryk på ”føj til Apple Wallet” under det kort i Nordea Wallet du vil bruge og godkend med NemID. 

Hvor kan jeg betale?

Android:

Du kan betale alle steder i verden. Terminalen skal blot acceptere kontaktløse betalinger. Du kan endnu ikke bruge Nordea Wallet til online-køb.

iOS: 

Du kan ikke benytte Nordea Wallet til at betale med. Du kan benytte den til at indrullere dine kort i Apple Wallet og bruge den til betaling

Hvilke kort kan jeg bruge i Nordea Wallet?

Android:

Du kan se transaktioner og detaljer på alle dine private betalingskort.

Du kan p.t. betale med Nordea Pay(Visa Debit) og Visa/dankort

iOS: 

Du kan se transaktioner og detaljer på alle dine private betalingskort

Er Nordea Wallet sikkert at bruge?

Android: 

Ja. Nordea Wallet er lige så sikkert som dit betalingskort. Det er baseret på samme teknologi som kortets chip.

Som en ekstra sikkerhed beder vi dig om din mobile pinkode, hvis dit køb er på over 200 kr. Selvom du kun betaler mindre beløb, beder vi dig en gang imellem om din pinkode, lige som du kender det fra dit fysiske kontaktløse kort.

Hvis du mister din telefon, skal du kontakte 70 33 33 33. Vi blokerer de kort du har i din Nordea Wallet på din telefon. Du kan fortsat bruge dine fysiske betalingskort.

Mister du dine betalingskort, skal du også kontakte 70 33 33 33. Når dine kort bliver spærret, er kortene i Nordea Wallet også spærret.

Hvis du ikke kan genkende dine betalinger i transaktionsoversigten, skal du kontakte din filial. Du kan læse her hvordan du laver en indsigelse

Husk altid at holde dine pinkoder til din telefon og dine kort hemmelige.

iOS:

Ja, man kan alene se saldo og transaktioner

Hvad gør jeg, hvis jeg vil skifte mobil?

Slet appen og hent den igen i App Store eller Google Play.

Android:

Hvis du har kort tilføjet til mobilbetalinger skal du tilføje dem igen.

Hvordan skifter jeg min mobile pinkode?

Android:

Du kan p.t. ikke skifte din mobile pinkode på andre måder end at slette appen, hente den igen og tilføje kort på ny. Når du tilføjer et kort får du mulighed for at vælge en (ny) mobil pinkode.

iOS: 

Man benytter ikke mobil pinkode til Nordea Wallet til iPhone

Hvordan sletter jeg et kort jeg har valgt at betale med?

Android:

Du kan endnu ikke slette eller afinstallere et kort i Nordea Wallet. For at slette et kort er du nødt til at slette appen og gensinstallere den.

Hvordan tilføjer jeg endnu et kort til betaling?

Android:

Tryk på det kort der er vist I Nordea Wallet og slide til siden for at komme over til det næste kort. Tryk tilmeld dette kort og godkend med NemID

Hvordan vælger jeg et andet kort til at betale med?

Android:

Der er 2 måder at vælge kort på:

  1. Du kan trykke på det kort der er vist og så slide hen til det kort du vil bruge som primært kort og trykke på “Gør det her til primært kort”. 
  2. Hvis det kun er til en betaling så skal du åbne appen og trykke på det røde betalingssymbol. Slide hen til det kort du vil bruge og indtast den mobile pinkode.
Hvorfor skal jeg vælge mellem Visa Dankort som betalingskort

Dit Visa/dankort er faktisk 2 kort som kun har et kort-nummer (starter altid med 4571).

Det gør dig i stand til at bruge kortet overalt i verden uden at du skal foretage dig noget yderligere, fordi kortet automatisk kan finde ud af om du er i Danmark eller i udlandet.

I udlandet er det Visa-delen man benytter og herhjemme i Danmark kan du bruge begge dele, men Dankort-delen vælges altid automatisk af kortterminalen . 

Visa-delen kan nemlig benyttes på nøjagtigt samme vilkår i Danmark som Dankort-delen kan. Der er altså ingen yderligere gebyrer for dig ved at bruge hverken den ene eller den anden side af kortet i Danmark. 

Når man laver kortet om til et digitalt kort er det også et dobbeltkort, men så skal du vælge hvilken side af kortet du ønsker at betale med. Terminalen kan ikke regne ud om du vil betale med den ene eller den anden ”side” af Visa/dankortet.

Du er derfor nødt til at vælge selv. 

Det kan du gøre ved enten permanent at ”vælge side” eller man kan gøre det fra gang til gang.

Hvad skal jeg vælge?

I dag understøttes det mobile Visa-kort i langt højere grad i betalingsterminalerne i Danmark end det Mobile Dankort gør. Derfor kan du med fordel vælge Visa-delen over dankort-delen som  det foretrukne kort når du skal betale. Du kan betale alle steder hvor der accepteres kontaktløse betalinger. Det Mobile Dankort kan benyttes de steder hvor de kontaktløse terminaler specifikt omtaler det. Når det Mobile Dankort udbredes endnu mere, vil man kunne skifte og ikke opleve at ens betaling afvises pga. ukendt kort.