For børn 0-12 år

Når børn sparer op, lærer de hurtigt, at pengene har en værdi. Med en juniorkonto i Nordea får de et sted at sætte deres penge mens de sparer op til det, de gerne vil have. Er dit barn ikke kunde i Nordea skal I gå ned i den nærmeste filial for at blive oprettet. Husk at medbringe barnets sundhedskort og kopi af dåbs/fødselsattest.

For børn Gode råd til forældre For børn

JalmarDer findes mange måder at spare op på, men grundprincippet er det samme. Ligesom vi voksne kan se en frihed i at have startkapital til ting, man går og ønsker sig, ligeså stor en glæde kan det skabe hos børn.

Ovenikøbet kan børn lære, at der ofte også skal en indsats til for at samle penge sammen til sparebøssen.

Som ny kunde i Nordea får dit barn:

  • Vores sparebøsse med bæveren Jalmar. Jalmar er særligt til børn, og har det sødeste og venligste udtryk, man kan tænke sig.
  • Juniorkonto til 0-12 årige.

Du kan også oprette en børneopsparing eller barnets bedsteforældre kan oprette en børnebørnsopsparing.

Gode råd til forældre

Det er jer, der lærer jeres barn om økonomi. Derfor er det en god ide at starte tidligt med at involvere dem i økonomi. Der er mange muligheder. Giv dem lommepenge, en sparebøsse eller en konto, de selv kan bestemme over. 

Læg et budget, der indeholder udgifterne til børn. I vores budgetprogram i Netbank har vi indbygget de typiske udgifter for børnefamilier.

Opsparing

Børne- , Uddannelses - og Boligopsparing - der er mange muligheder. Start så tidligt som muligt, og giv barnet en god start på voksenlivet. Både forældre og bedsteforældre har særlige muligheder for opsparing. Har du større børn, er der måske behov for fx at spare op til konfirmation, pc, studierejse, studentergilde eller efterskole.

Forsikring

Ansvaret som forældre medfører også behov for at tjekke jeres forsikringer. Overvej en Børnepension, der dækker hvis mor eller far dør. Du skal også huske at udvide din ulykkesforsikring, så den dækker barnet. Og har du større børn, skal du være opmærksom på, om de dyrker en særlig sport eller værdien af jeres indbo er vokset.

Hvis I ikke er gift

... så er der særlige juridiske ting, I skal være opmærksomme på. Tal med en advokat om forældremyndighed, testamente og andre muligheder for at sikre jeres familie.

Børneopsparing

En god økonomisk start på voksenlivet. Forældre og bedsteforældre kan indsætte op til 36.000 kr.

Uddannelsesopsparing

Et godt supplement til dit barns SU. Pengene kan tidligst udbetales efter 2 år - og kun hvis dit barn er under uddannelse.

Boligopsparing

Øremærket opsparing, der garanterer, at dit barn har nogle penge til boligformål. Kan oprettes af barnet selv, forældre eller bedsteforældre.

Børnebørnsopsparing

Supplér den almindelige børneopsparing med en børnebørnskonto. Så kan du som forælder eller bedsteforælder spare over 36.000 kr. op til dit barn eller barnebarn.

Hele familien - og især dine børn - er afhængige af din indtægt.

Derfor er det vigtigt, at du ud over at forsikre familiens ting, dig selv og din evt. partner - specifikt forsikrer dine børn.

Børneulykkesforsikring

Børneulykkesforsikring er din eneste mulighed for at sikre dine børn, hvis de kommer alvorligt til skade, da et barn skal være fyldt 15 år for at få invalidepension fra det offentlige.

Børn bør være dækket af en ulykkesforsikring. Forsikringen sikrer dine børn under 18 - døgnet rundt - i tilfælde af en tandskade eller en pludselig ulykke, der medfører varige mén på mindst 5%.

Dit og familiens forsikringsbehov

Familiens samlede forsikringsbehov ændrer sig hele tiden. Både i takt med, at dine børn bliver ældre, men også i takt med at jeres liv udvikler sig: Jobskift, boligskift, køb af ny bil, nye ting til hjemmet. Så sørg for en gang i mellem at gennemgå jeres forsikringer.

Børnepension

Som forælder bør en Børnepension være et naturligt element i din samlede pensionsordning. Den sikrer dine børn økonomisk, hvis du dør, før de er store nok til at klare sig selv.

  • Børnepension skal tegnes, før du fylder 60 år, og før dit yngste barn fylder 15
  • For Børnepension aftales en slutdato, som skal være mellem barnets 18. og 24. år
  • Der skal mindst være 10 år fra tegningsdato til den aftalte slutdato
  • Præmien på Børnepension er fradragsberettiget

I takt med at dit barn bliver ældre...

... får det flere muligheder for at styre egen økonomi

Fra 13 år

Når dit barn fylder 13 år, tilbyder vi en Ungdomskonto med hævekort. Kortet kan bruges gratis i alle Nordeas pengeautomater.

I stedet for et hævekort kan I vælge et Nordea Pay. Kortet kan bruges i Danmark og i resten af verden - både som hævekort i pengeautomater og til betaling i butikker. Vi tjekker, om der er penge på kontoen, hver gang dit barn bruger kortet. Det vil sige, at kontoen ikke kan overtrækkes. Indtil dit barn fylder 15 år, skal du som forælder skrive under på, at dit barn må få Nordea Pay.

Som 13-årig kan dit barn også kikke ind i Netbanks verden med Netbank konto-kik. Det giver mulighed for at tjekke saldo, se bevægelser og bruge vores gratis sms-service. Men dit barn kan ikke overføre penge eller betale regninger. Vær opmærksom på, at dit barn kan se alle konti, der er oprettet i barnets navn - undtagen børneopsparing

Fra 15 år

Når dit barn fylder 15 år, råder det i juridisk forstand over egne indtjente midler. Fra 15 år tilbyder vi Nordea Pay til Ungdomskontoen og Netbank Unge. Dit barn kan nu selv betale regninger og overføre penge.

Som forælder til børn under 18 år kan du oprette en spærring på konti, som du ikke ønsker, at barnet skal hæve på.

Fra 18 år

Når dit barn fylder 18 år, er det voksent i juridisk forstand og kan selv foretage alle typer bankforretninger - og altså også låne penge.