Få overblik over boligkøbet i seks trin

Få et  overblik  over boligkøbets faser og få svar på de mest almindelige spørgsmål man typisk har om boligkøb - hvad enten du er førstegangskøber, eller har prøvet at handle bolig før.

A couple on a stairway 

Hvad kan jeg købe bolig for?

Trin 1

Du overvejer at købe ny bolig. Her får du gode råd om, hvordan du kortlægger din boligøkonomi, så du ved, hvor mange penge du kan købe bolig for.

A couple behind PC  

Hvordan finder jeg den rigtige bolig?

Trin 2

Du er i gang med aktivt at søge bolig.  Her får du råd om, hvordan du afklarer dine boligbehov, så du kan vælge den helt rigtige bolig. Du får også en enkel guide til de vigtigste punkter i en salgsopstilling, og vi forklarer kort om forskellen på ejerbolig, lejebolig og andelsbolig.

A woman working on PC 

Hvad bør jeg afklare, inden jeg skriver under?

Trin 3

Du har fundet en bolig, som du overvejer at købe. Men først er der ting, som du bør sikre dig, er i orden. Her finder du en tjekliste, som er god at gå igennem, inden du endeligt underskriver. Vi forklarer også, hvordan du forstår en købsaftale og guider dig til hvem, du kan få rådgivning af.

A couple browsing the internet 

Hvordan finansierer jeg boligkøbet?

Trin 4

Du har skrevet under på en boligkøbsaftale og skal vælge, hvordan du vil finansiere dit boligkøb. Der er flere måder at gøre det på, så her giver vi dig en kort introduktion til forskellige typer af lån.

Couples who gaze upon a house 

Hvad sker der i forbindelse med selve boligkøbet?

Trin 5

Du har skrevet under, finansieringen er på plads med banken, og dit boligkøb er en realitet. Men hvordan får du dine lån, og hvordan får sælger sine penge? Hvilke dokumenter, er relevante, og hvad skal du selv huske at gøre i denne periode. Det svarer vi på her.

Blue children's bike in a living room 

Hvad sker der, når jeg overtager boligen?

Trin 6

Du har købt en bolig, og nu flytter du ind. Vi har lavet en tjekliste over, hvad du skal gøre på overtagelsesdagen, og hvilke ting du skal huske at få styr på umiddelbart efter indflytning. Du kan også læse om, hvad der nu sker med dine lån, og hvordan du kan ændre dem, hvis det bliver aktuelt.