Hvordan finder jeg den rigtige bolig?

Step 2:6Når du skal finde den rigtige bolig, er der en række ting, du skal overveje, så du er sikker på, at boligen opfylder dine behov nu og fremover. Både rent økonomisk, men også med hensyn til fx størrelse og beliggenhed. Du skal også beslutte hvilken boligform, du ønsker: Eje, leje eller andel?

Spring direkte til:

Tjekliste: Få klarhed over dine boligbehov

Lav en liste over ting, som er vigtige for dig nu og i de kommende år. Brug listen, når du sammenligner boligannoncer fx på boligsiden.dk eller danbolig.dk, det gør det nemmere at vælge fra eller til. Tænk fx over:

Eje, leje eller andel. Hvad passer bedst til dig? 

Du skal også beslutte med dig selv, hvilken type bolig, du vil købe. Det har betydning for den type lån, du kan få, og hvilke udgifter, du skal regne ind i dit budget.

Undgå at misse drømmeboligen

Det er ikke alle boliger, der når at blive sat til salg via et bolig-site, inden de bliver solgt. Så hvis du vil være sikker på, at du ikke misser den oplagte bolig, kan du hos eksempelvis danbolig blive skrevet op i et køberkartotek. Her kan du definere de ønsker, du har til boligen omkring fx størrelse, beliggenhed og pris. Så bliver du kontaktet af en mægler, når der er boliger, der matcher netop dine behov, og inden de bliver slået op på nettet. 

Forstå det vigtigste i en salgsopstilling

I salgsopstillingen finder du oplysninger om boligen som har betydning for din boligøkonomi fremover, både i forbindelse med boligkøbet og efterfølgende. Her er det, du skal tage højde for i boligbudgettet:

Vid, hvad du har råd til at købe for med et lånebevis

Som regel er der rift om de gode boliger. Så når du har fundet den, du gerne vil have, kan der være brug for at handle hurtigt og vise sælger, at du har råd til boligen. Det kan du med et lånebevis.
Et lånebevis er et lånetilbud fra os, hvor vi har kigget på din økonomi og givet dig grønt lys til at kunne købe bolig for op til et bestemt beløb. Lånebeviset er derfor et godt udgangspunkt for at få overblik over dit økonomiske råderum, og det gør dig i stand til at handle hurtigt, når du finder den helt rigtige bolig.
Hvis du allerede har fået et lånebevis, så kontakt os, så vi sammen kan gennemgå salgsopstillingen og få overblik over din økonomi, inden du underskriver købsaftalen.

Tjekliste