DONG Energy A/S børsnoteres

Opdatering: Fordelingsnøgle og afregningskurs

Torsdag kl. 9.00: DONG Energy har torsdag morgen offentliggjort afregningskursen og fordelingsnøglen ved børsnoteringen. Første handelsdag er i dag ved børsens åbningstid.

Afregningskursen er fastsat til DKK 235,00 pr. aktie, franko. Aktierne blev udbudt i kursintervallet DKK 200 - DKK 255.

Selskabets markedsværdi ved kurs DKK 235: 98,2 mia. kroner.

  • For så vidt angår ordrer fra private investorer til og med DKK 3 mio. er der foretaget matematisk tildeling - og alle aktieantal er blevet nedrundet til nærmeste hele antal aktier som følger:
  • For ordrer op til og med 212 stk. aktier, svarende til DKK 49.820, er der sket fuld tildeling.
  • For ordrer op til og med 2.127 stk. aktier, svarende til DKK 499.845 er der sket tildeling af 212 stk. samt 15 pct. af den resterende ordre.For ordrer på mere end 2.127 stk. aktier er der sket tildeling af 499 stk. aktier samt 5 pct. af den resterende ordre.

Mere end 36.000 nye investorer har fået tildelt aktier i DONG Energy i forbindelse med udbuddet. Private investorer i Danmark har fået tildelt ca. 10 pct. af de udbudte aktier, og 90 pct. er tildelt danske og internationale institutionelle investorer

For individuelle ordrer med en kursværdi på mere end 3 mio. kroner er den individuelle tildeling fastsat af de sælgende aktionærer i samråd med DONG Energys bestyrelse og Joint Global Co-ordinators. 

Kunder i Nordea, der har fået tildelt aktier, kan se de tildelte aktier i Nordea Investor og Online Investering som depotbeholdning og i Ordrestatus, når aktierne er bogført i depoterne, hvilket vil ske snarest muligt. 

Se selskabets pressemeddelelse om afregningskursen og fordelingsnøglenÅbner i nyt vindue.


Opdatering: Udbuddet af DONG Energy aktier er lukket

Onsdag kl. 11.00: DONG Energy har meddelt, at udbuddet af aktier er lukket tirsdag 7. juni kl. 16.00 for ordrer med en værdi til og med 3 mio. kroner samt onsdag 8. juni kl. 11.00 for ordrer med en værdi over 3 mio. kroner.

Offentliggørelsen af det endelige antal solgte aktier, samt tildelingen forventes torsdag 9. juni, som ligeledes ventes at blive første handelsdag.


Tirsdag kl. 16.00: DONG Energy har meddelt, at udbuddet af aktier er lukket tirsdag 7. juni kl. 16.00 for ordrer med en værdi til og med 3 mio. kroner. 

Sidste frist for ordrer med en værdi over 3 mio. kroner er onsdag 8. juni kl. 11.00. 

Offentliggørelsen af det endelige antal solgte aktier, samt tildelingen forventes 9. juni, som ligeledes ventes at blive første handelsdag.


Børsnotering

DONG Energy har søgt om optagelse til notering på Nasdaq Copenhagen, og i den forbindelse udbydes aktier i selskabet.

Aktierne udbydes i kursintervallet DKK 200 – DKK 255 i perioden 26. maj - 8. juni 2016
kl. 16.00 (begge dage inkl.). Vær opmærksom på, at udbuddet kan lukke allerede 4. juni 2016 kl. 00.01.

Udbuddet sker efter bookbuilding-metoden. Det betyder, at du ved bestilling af aktier kan angive den kurs, du ønsker at betale pr. aktie. Den endelige kurs fastsættes på baggrund af alle afgivne ordrer.

Opret din ordre med fondskoden DK0060094928

Tegningsordrer kan jf. børsprospektet reduceres, og børsnoteringen kan helt annulleres.

Vi gør opmærksom på, at Nordea er en af de arrangerende banker (Joint Global Co-ordinator) i forbindelse med børsnoteringen. Da Nordea har en ledende rolle i konsortiet af banker bag børsnoteringen, har vi ikke nogen anbefaling på aktien.

Kort om DONG Energy

DONG Energy er en af Nordeuropas førende energikoncerner med hovedsæde i Danmark. Selskabets ca. 6.700 medarbejdere arbejder med at udvikle, opføre og drive havmølleparker; producere el og varme fra kraftværker, forsyne private kunder og erhvervskunder med energi dagligt samt at producere olie og gas. 

DONG Energy har været igennem en transformation fra at være en af de mest kulintensive forsyningsvirksomheder i Europa, til i dag at være ledende inden for vedvarende energi. Mere end halvdelen af selskabets produktion af el og varme er i dag baseret på vedvarende kilder, herunder især havvind, og siden 2006 er CO2 udslippet næsten halveret. I 2015 omsatte selskabet for ca. 71 mia. kroner. med en driftsindtjening (EBITDA) på mere end 18 mia. kroner.

Aktiviteterne fordeler sig på fire forretningsområder: Wind Power, Bioenergy & Thermal Power, Distribution & Customer Solutions og Oil & Gas. I slutningen af 2015 var 75 pct. af den investerede kapital indenfor Wind Power.

Mere information

På DONG Energys hjemmesideÅbner i nyt vindue finder du en brochure med beskrivelse af selskabet og børsnoteringen, samt børsprospektet inkl. tegningsblanket.

Du kan også sende en mailmoc.aedron@ac.tkepsorp eller ringe til Nordea på 33 33 52 78Åbner i nyt vindue (hverdage mellem kl. 08.30 og 17.00) og få tilsendt brochuren og/eller prospektet.

Hvis du vil købe aktier

Er du kunde i Nordea og har adgang til Nordea Investor, kan du afgive din købsordre der.

Er du kunde i Nordea, men ikke har adgang til Nordea Investor, så kontakt en rådgiver i en af vores filialer. Du kan også ringe til vores servicetelefon på 70 33 22 88Åbner i nyt vindue alle ugens dage fra kl. 8 til 20.

Her er vejledning til indtastning af tegningsordrer (pdf, 174 KB)Åbner i nyt vindue.

Før du køber aktier 

Du bør læse udbudsdokumenterne, inden du eventuelt beslutter dig for at købe aktier i DONG Energy. Vi anbefaler endvidere, at du får rådgivning om, hvordan en investering i DONG Energy passer til dig, inden du bestemmer dig endeligt. Efter reglerne om investorbeskyttelse skal vi, for at kunne rådgive dig, bl.a. have indsigt i dit kendskab til og erfaring med investering. Bemærk, at der ikke er fortrydelsesret ved handel med værdipapirer, og at midler i virksomhedsskatteordningen ikke kan placeres i aktier. Der kan ikke investeres i DONG aktier i forbindelse med børsnoteringen for formuer underlagt anbringelsesbekendtgørelsen. Årsagen hertil er, at selskabet ikke har truffet beslutning om at udbetale udbytte på seneste ordinære eller ekstraordinære generalforsamling.

nordea.dk/mifid finder du oplysninger om vores betingelser for værdipapirhandel, ordreudførelsespolitik, depotbestemmelser mv. 

I forhold til bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter er enkeltaktier som DONG Energy risikomærket som et gult produkt. Du kan læse mere om risikomærkning på nordea.dk/risikomærkning.