Eksotisk krydderi til din obligationsportefølje

Udenlandske obligationer kan være et godt supplement til en portefølje af danske obligationer. Den økonomiske situation og kreditkvaliteten er forbedret markant for mange højrentelande. I det lys er det attraktivt at placere til relativt høje renter og dertil måske endda nyde godt af en gevinst på valutaen.

I lyset af de lave renter på danske obligationer er der kommet større fokus på at supplere obligationsporteføljen med alternativer. Ved investering i udenlandske obligationer kan man i en række tilfælde placere til markant højere renter, og samtidig har man mulighed for at få en ekstra gevinst, hvis valutakursen stiger.

Valutakursudviklingen er svær at forudsige, men risikoen kan reduceres, hvis man spreder sin investering på obligationer fra flere lande. Det kan man enten gøre ved at vælge en investeringsforening, der investerer bredt i udenlandske obligationer eller købe obligationer fra en række forskellige lande.

Dermed er man mindre følsom overfor begivenheder, der rammer et enkelt land. I nogle lande, som fx Brasilien og Indien, er det ikke muligt at handle statsobligationer og/eller valutaen, når man er privat dansk investor. Det problem kan løses ved at købe syntetiske udenlandske obligationer, som afspejler renteniveauet i det pågældende land og giver fuld valutaeksponering.

Mere solide økonomier
Sammenligner man de lande, der normalt kategoriseres som højrentelande eller udviklingslande, med de mere udviklede lande, så er der sket et markant skift de senere år.
  • Den grundlæggende økonomiske situation er forbedret betydeligt i mange udviklingslande, og de får en stadig større betydning for den globale økonomi
  • Solide offentlige finanser og lavere gæld i forhold til BNP
  • Kreditkvaliteten er generelt stigende. Lande som Brasilien og Rusland hører nu til i den solide Investment Grade kategori

Attraktive investeringsmuligheder
I tabellen kan du se, hvilke lande vi aktuelt ser et godt potentiale i. Det er muligt at handle syntetiske udenlandske obligationer i alle de nævnte lande.

Lande med attraktivt potentiale
IndienRuslandMexicoBrasilien
Øget fokus på nødvendige økonomiske og politiske reformer.

Centralbanken ventes at fastholde renten for at få styr på inflationen.

Den indiske rupee er på et attraktivt niveau, og renten er blandt de højeste i udviklingslandene.
Nyder godt af høje oliepriser - verdens største olieproducent.
Medlemskab af WTO er positivt.


Valutaen er undervurderet og renten attraktiv.

Solid indenlandsk økonomi som også vil nyde godt af fremgang i amerikansk økonomi – ny reformvenlig præsident.

Stigende råvarepriser – især sølv og olie – er positivt.

Den mexicanske peso følger typisk den amerikanske dollar tæt, men renten er højere

Markante rentenedsættelser har svækket den brasilianske real (BRL).

Vi tror ikke der kommer flere rentesænkninger i denne omgang, og det vil understøtte valutaen.


BRL har haltet markant efter andre råvarevalutaer i år og er nu på et attraktivt niveau.
Centralbanken vil intervenere ved svækkelse.


Økonomien vil nyde godt af høje råvarepriser og afholdelse af VM og OL .


Alternativt kan du vælge en investeringsforening, som investerer bredt i obligationer fra højrentelande med eller uden valutaeksponering.

Læs mere om Nordea Invest Højrente Lande og Nordea Invest Verdens obligationsmarkeder

Rådgivning om investering

 

Test vores guide til investering

Vi ønsker at gøre det nemt og hurtigt for dig at investere, men vi har brug for din hjælp til at blive bedre. Vær med til at teste første version af Nordeas guide til investering og fortæl os, hvad du synes.