Business woman with arms crossed large

Har du givet din formue nok opmærksomhed i år?

Dagene er blevet kortere, året går på hæld, og indbetalinger på pension følger kalenderåret. Nu er derfor et godt tidspunkt at give din formue lidt opmærksomhed. Indbetaling på pension er ofte fordelagtig, både hvis du er i gang med at spare op eller allerede er gået på pension.

Kort om skat og pension

Du får skattefradrag for indbetalinger til både ratepension og livsvarig livrente, og når du engang skal have pengene udbetalt igen, beskattes de som personlig indkomst med evt. mulighed for lavere beskatning. På en aldersopsparing derimod er der ikke skattefradrag, til gengæld betaler du heller ikke skat eller afgift, når den skal udbetales.

Læs mere om pension og fradragmuligheder her.

Så meget kan du indbetale i 2020

Aldersopsparing: 5.300/50200 kr.
Ratepension: 57.200 kr.
Livsvarig livrente: Intet loft

Husk at sidste frist for indbetaling til din pension i år er XXXX.

Tilmeld dig efterårets webinarer om pension

På webinarene giver Nordeas pensionsspecialister dig inspiration til nogle af de vigtige overvejelser, som du bør gøre dig om din formue her ved årets udgang. Uanset om du er midt i livet, senior, selvstændig eller ung har vi i løbet af efteråret et webinar om pension, der passer til dig.

Læs mere og tilmeld dig her

Ups! Tillad Marketing cookies for at se indhold som dette fra Nordea

Her skal komme ny video med Iben

Når året nærmer sig sin afslutning, er det en god idé at sikre dig, at du benytter dine muligheder for at indbetale til din pensionsopsparing. Se vores video om dine indbetalingsmuligheder. 

Ups! Tillad Marketing cookies for at se indhold som dette fra Nordea

Aldersopsparing

En aldersopsparing kan udbetales på en gang eller i mindre beløb fordelt over din pension. Den giver dig derfor mulighed for selv at vælge, hvordan du ønsker din pension udbetalt.

Læs om aldersopsparing her

Ratepension

En ratepension giver dig mulighed for at få udbetalt et fast beløb hver måned i op til 30 år, efter du har nået din pensionsudbetalingsalder.

Læs om ratepension her

Livsvarig livrente

Med en livsvarig livrente får du udbetalt et fast beløb hver måned – lige så længe du lever. Og den kan være et godt supplement til din folkepension.

Læs om livsvarig livrente her

Kontakt Private Banking  

Ring 70 33 55 66

Hverdage 08:30-17:00