Magasiner og podcasts

Livet er mere end bankforretninger. Derfor giver vi dig branchens bedste kundemagasin, hvor vi skriver om interessante emner uden for arbejdstiden. Som noget nyt kan du også lytte til Nordea Private Bankings eksperter via podcasts. Så tag os med på farten eller bliv opdateret om de finansielle markeder over morgenkaffen.

Kundemagasinet Share Investeringsmagasinet Focus Podcasts Kundemagasinet Share

Magasinet Share

One World. 1000 ideas. Det er mantraet bag Share, magasinet eksklusivt til kunder i Nordea Private Banking.

Verden er fuld af innovation og potentiale. Som den ledende udbyder af private banking i norden, vil vi gerne introducere dig til nogle af de enestående mennesker og tanker, der er med til at forme den verden, vi lever i. Det er entreprenante personligheder, der finder løsninger på tidens store udfordringer. Fra idémagerne til virksomhedsejerne. Magasinet Share handler først og fremmest om idéer, som har potentialet til at ændre verden. 

Læs udvalgte artikler fra Share (pdf, 3 MB)Åbner i nyt vindue

Investeringsmagasinet Focus

Investeringsmagasinet Focus

Fire gange årligt modtager du Focus. 

Investeringsmagasinet stiller skarpt på diverse emner, som har relevans for dig og dine investeringer. Focus fokuserer blandt andet på investeringsmuligheder, udviklingen på de finansielle markeder og andre historier, der kan være interessante og relevante i forhold til din formue.

Derudover bliver du opdateret på vigtige ændringer inden for områder som skat, pension, arv og generationsskifte.

Læs en smagsprøve på Focus her (pdf, 3 MB)Åbner i nyt vindue

Podcasts
Henrik Fisker 

Ny revolutionerende elbil på vej fra Henrik Fisker Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

I dette særlige brief-podcast taler vi med Henrik Fisker fra hans base i Los Angeles om arbejdet med hans nye elbil, der ifølge Fisker vil revolutionere hele måden at se på elbiler – både i forhold til design, interiør, sikkerhed og ikke mindst batteriets rækkevidde.

 

Fra glemt til kendt: Vinylpladens renæssance Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Hør hvordan to danske musikstjerner har oplevet vinylpladens storhedstid, fald og dens genfødsel de seneste år. Du kan blandt andet høre om, hvordan den kendte DJ Kenneth Bager i hans unge dage ringede til London for at lytte til vinyler. Du kan også høre, hvorfor Dizzy Miss Lizzys Tim Christensen synes musik er mere ægte på vinyl, end når man streamer det over computeren.

 

Arkitektmekkaet København inspirerer verden over Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Mette Kynne Frandsen, partner og administrerende direktør hos Henning Larsen Architects, giver i dette podcast et indblik i, hvorfor arkitekter i stor stil valfarter til København, for at undersøge, hvordan den danske hovedstad er bygget op. Du kan blandt andet høre, hvordan byens mange festivaller og centrale integrerede uddannelsesinstitutioner gør byen populær både for verdens unge og global virksomheder.

 

Storbyens udvikling fra arbejdsplads til legeplads trækker mennesker til Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

I dette podcast kan du høre sociolog Mads Strarup fortælle om, hvordan det kan være at 180.000 mennesker verden over flytter fra by til land. Han fortæller blandt andet, hvad det er, vi mennesker finder attraktivt ved storbyer, som København og New York og hvordan byernes funktion har ændret sig fra arbejdsplads til legeplads.

Peter Rønnebæk  

Centralbankerne dominerer – nye rekorder på aktiemarkeder Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Sdste uge var domineret af både italiensk valg og ECB, der overraskede investorerne ved både at forlænge og skære ned på opkøbsprogrammet. I denne uge retter investorerne fokus på den amerikanske centralbankchef Janet Yellen, der holder pressemøde onsdag. Her vil investorerne nærstudere Yellens ordvalg efter det, alle forventer, bliver en ny renteforhøjelse.

 

Italiensk valg og rentemøde i ECB Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Sidste uge blev der afholdt afstemning i Italien og i den kommende uge er der rentemøde i den europæiske centralbank. Derfor er investorernes øjne rettede mod Europa, mens USA og den østlige del af verden leverer flotte nøgletal, og OPEC når til enighed.ody text of the teaser.

 

Finansverdenen to uger efter Trump

Abonner i iTunes

Nordeas strateg Andreas Østerheden fortæller om, hvordan markederne har reageret, siden det blev offentliggjort, at Donald Trump skal være USA’s næste præsident. 

Vi taler også om, hvad investorerne formentligt vil holde øje med i den kommende tid.

Peter Rønnebæk  

Donald Trump sætter sig på markederne Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Det overraskede alle investorer og analytikere, da Donald Trump hev en sejr hjem i det amerikanske præsidentvalg. Vi snakker om, hvordan markederne i sidste uge reagerede på nyheden, og om markederne også i denne uge vil stå i Trumps tegn, selv om vi får en række nøgletal fra hele verden, der under normale omstændigheder vil være fokuspunkter for investorerne.

 

Præsident Trump får aktiemarkederne til at ryste Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes


I dette særlige podcast tager vi pulsen på markederne efter Donald Trump tog valgsejren og bliver USA’s næste præsident. Seniorstrateg Philip Jagd kommer med vores forventninger til den fremtidige markedsudvikling og fortæller, hvordan man bør forholde sig som investor.

 

Markederne ignorerer nøgletal – præsidentvalget dominerer Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Vi taler om sidste uges reaktioner på finansmarkederne, hvor det amerikanske præsidentvalg og FBIs undersøgelse af Hillary Clinton sendte kurserne sydpå, til trods for pæne nøgletal.

Strateg Andreas Østerheden Hansen giver Nordeas syn på udviklingen.

 

Stigende renter presser aktiemarkederne Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Den amerikanske regnskabsæson er på sit højeste i denne uge, og 9 ud af 10 sektorer har slået analytikernes indtjeningsforventninger. Alligevel er amerikanske aktier faldet den seneste måned. Det skyldes de stigende renter, der får investorerne til at sende kurserne ned.

 

Kina stabiliserer sig Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Nordeas strateg Andreas Østerheden Hansen giver en opdatering på sidste uges finansielle begivenheder. Vi snakker om den igangværende regnskabssæson, det amerikanske valg og dykker dybere ned i de mange nøgletal vi fik fra Kina i sidste uge.

 

Investeringstema: hvordan de institutionelle investorer anskuer finansmarkederne Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

I dette podcast kigger vi på, hvordan de største investorer anskuer finansmarkederne lige nu. Vores chefstrateg Bjarne Breinholt Thomsen fortæller blandt andet hvorfor obligationsmarkedet lige nu er den vigtigste faktor for aktiemarkedets udvikling.

 

Stigende priser giver håb om øget global vækst Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Priserne stiger - det viser de nyeste analyser af producentpriserne i Kina - og obligationsrenterne er begyndt at tikke op. Chefstrateg Bjarne Breinholt Thomsen fortæller, hvordan inflationen og de stigende renter påvirker investeringsmarkederne, og han peger på, hvordan man skal forholde sig som investor.

 

Det amerikanske præsidentvalgs indflydelse på de finansielle markeder Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Nordeas seniorstrateg Philip Jagd fortæller om vores forventninger til det amerikanske præsidentvalg og hvilken indflydelse det vil have på de finansielle markeder.

Hør blandt andet, hvorfor dette valg kan blive vigtigere end præsidentvalg historisk har været.

Peter Rønnebæk  

Regnskabets time for amerikanske virksomheder Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Aluminiumsproducenten Alcoa skyder regnskabssæsonen i gang i denne uge i USA, og investeringsstrateg Peter Rønnebæk forventer en stærk sæson, hvor de seneste fem kvartalers nedgang i selskabernes indtjening bliver vendt. En række solide nøgletal har på det seneste skabt optimisme omkring både amerikansk økonomi og virksomhedernes mulighed for at tjene penge.

Peter Rønnebæk  

Spæde tegn på fortsat fremgang giver optimisme Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Sidste uge var præget af små skridt i den rigtige retning for aktiemarkederne, selv om Deutsche Bank skabte uro. De olieproducerende lande i OPEC kom højst overraskende til enighed om at sænke olieproduktionen, den britiske premierminister har sat dato på Storbritanniens udmeldelsesproces af EU og i USA peger nøgletallene i den rigtige retning. Investeringsstrateg Peter Rønnebæk giver et tilbageblik på sidste uge og peger på, hvad der vil præge denne uge.

 

Centralbankcheferne mødes i Jackson Hole Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Flere af verdens centralbankchefer samles i denne uge i Jackson Hole i Wyoming USA, hvor alle investorers øjne er rettet mod den amerikanske centralbankchef Janet Yellens tale. Men hvorfor er mødet så vigtigt og hvad forventer Nordea, at Yellen vil sige på sin tale? 

Nordeas chefstreteg Bjarne Thomsen giver sin vurdering af mødets betydning, og hvad en kommende renteforhøjelse i USA betyder for investeringsmarkederne og investorernes porteføljer.

 

Et realitetstjek efter Brexit Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Vi kigger på, hvordan obligations- og aktiemarkederne har klaret sig, og snakker om, hvad man kan lære af markedernes reaktion, som privat investor.

Nordeas chefstrateg Bjarne Breinholt Thomsen tager pulsen på markederne, en måned efter den britiske afstemning om at forlade EU.

 

Jobrapport skaber globale aktiestigninger Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Nordeas chefstrateg Bjarne Breinholt Thomsen ser nærmere på fredagens jobrapport for USA, og hvad det betyder for den globale økonomi. Vi taler også om, hvilken betydning det kan have for investorer, og hvad der vil dominere markederne i den nærmeste fremtid.

Brexit 

Markedsreaktioner i kølvandet på Brexit Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Vi snakker om, hvordan markederne har reageret i de første to uger efter den britiske afstemning om at forlade EU.

Vi taler også om hvilken betydning det kan have for din investeringsstrategi, og hvad der vil dominere markederne fremadrettet.

 

Investeringsstrategien efter Brexit Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Nordeas chefstrateg Bjarne Breinholt Thomsen forklarer, hvor vi står en uge efter Brexit, og han analyserer, hvor de finansielle markeder er nu, og hvor er vi på vej hen. Vi taler også om, hvorvidt der kommer feriestemning på markederne, og han kommer med sin vurdering af 2. kvartals regnskaber, der begynder at dumpe ind.

Brexit 

Brexit! Hvordan forholder du dig som investor? Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Chefstrateg, Bjarne Thomsen, giver en kort opdatering omkring, hvad du som investor skal være opmærksom på, nu hvor briterne har valgt at forlade EU.

 

Investeringstema: hvordan de institutionelle investorer anskuer finansmarkederne Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

I dette podcast kigger vi på, hvordan de største investorer anskuer finansmarkederne lige nu. Vores chefstrateg Bjarne Breinholt Thomsen fortæller blandt andet hvorfor obligationsmarkedet lige nu er den vigtigste faktor for aktiemarkedets udvikling.

 

Det amerikanske præsidentvalgs indflydelse på de finansielle markeder Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Nordeas seniorstrateg Philip Jagd fortæller om vores forventninger til det amerikanske præsidentvalg og hvilken indflydelse det vil have på de finansielle markeder.

Hør blandt andet, hvorfor dette valg kan blive vigtigere end præsidentvalg historisk har været.

 

Fra glemt til kendt: Vinylpladens renæssance Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Hør hvordan to danske musikstjerner har oplevet vinylpladens storhedstid, fald og dens genfødsel de seneste år. Du kan blandt andet høre om, hvordan den kendte DJ Kenneth Bager i hans unge dage ringede til London for at lytte til vinyler. Du kan også høre, hvorfor Dizzy Miss Lizzys Tim Christensen synes musik er mere ægte på vinyl, end når man streamer det over computeren.

 

Arkitektmekkaet København inspirerer verden over Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Mette Kynne Frandsen, partner og administrerende direktør hos Henning Larsen Architects, giver i dette podcast et indblik i, hvorfor arkitekter i stor stil valfarter til København, for at undersøge, hvordan den danske hovedstad er bygget op. Du kan blandt andet høre, hvordan byens mange festivaller og centrale integrerede uddannelsesinstitutioner gør byen populær både for verdens unge og global virksomheder.

 

Storbyens udvikling fra arbejdsplads til legeplads trækker mennesker til Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

I dette podcast kan du høre sociolog Mads Strarup fortælle om, hvordan det kan være at 180.000 mennesker verden over flytter fra by til land. Han fortæller blandt andet, hvad det er, vi mennesker finder attraktivt ved storbyer, som København og New York og hvordan byernes funktion har ændret sig fra arbejdsplads til legeplads.

Lone Thier 

Debrief om disruption Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Hør debrief - denne gang taler vi med Lone Thier om, hvad disruption betyder for de danske virksomheder og deres brancher, og hendes råd er klart! Samarbejd med rebellerne

 

Reportage om Warren Buffett Åbner i nyt vindue

Abonner i iTunes

Hør vores reportage fra Berkshire Hethaways generalforsamling. Dette er ikke en generalforsamling som vi kender det i Danmark, men en generalforsamling, hvor "Oraklet fra Omaha", Warren Buffett, tiltrækker 40.000 aktionærer fra hele verden.