Ved at investere ansvarligt kan du gøre en forskel

Måske er du bekymret for miljøet på grund af forurening, klimaforandringer og smeltende gletsjere. Eller også vil du måske gerne bidrage til bedre arbejdsforhold og lige vilkår i virksomheder verden over. Det kan du, hvis du investerer mere bæredygtigt og ansvarligt. 

Som investor i aktier eller investeringsfonde er du direkte eller indirekte medejer af et eller mange forskellige selskaber. Hver eneste investeringsbeslutning, du tager, kan have stor betydning, især hvis du investerer langsigtet, fx pensionsopsparing eller hvis formuen skal gives videre til næste generation.   

Hvordan sikrer du dig så, at de virksomheder, du ønsker at investere i, opfører sig ansvarligt? Måske forurener virksomhedernes produktion miljøet, eller måske benytter de sig af børnearbejde på deres fabrikker? Som enkeltperson kan det være svært at finde tilstrækkelig med information om virksomhederne, men her kan vi hjælpe dig.

Ting, du bør overveje, hvis du vil investere ansvarligt
  • Har de virksomheder, du ønsker at investere i, en ansvarlig adfærd?
  • Gør de, hvad de kan, for at undgå at forurene miljøet?
  • Har de taget skridt til at forhindre korruption?
  • Har de underleverandører, der benytter sig af børnearbejde?
  • Overholder de international lovgivning?
  • Accepterer de fagforeninger, og tilbyder de ordentlige arbejdsforhold og lige vilkår?

Som en af de største banker i Europa har vi betydelig erfaring med ansvarlige investeringer. Via vores internationalt anerkendte team af specialister inden for investering med et bæredygtigt fokus, som arbejder tæt sammen med kapitalforvaltere og børsmæglere, kan vi tilbyde flere muligheder og hjælpe dig med at finde de bedste løsninger inden for ansvarlige investeringer.