Woman smiling under tree

Filantropi

Filantropi er et andet ord for velgørenhed. Det stammer fra det græske ord 'philanthrōpía', der betyder menneskekærlighed. Det er et område, vi ser en stigende interesse for over hele verden. Vil du gerne bidrage til det fælles bedste og gøre en forskel, kan vi hjælpe dig.

Overvejer du at involvere dig i filantropi?

Mange tror fejlagtigt, at filantropi udelukkende handler om at donere store summer til velgørenhed. Filantropi handler dog ikke kun om penge. Du kan også dele ud af din tid, din viden eller dit netværk. Du kan vælge at gøre en forskel inden for mange områder, fx miljø, sundhed, fattigdomsbekæmpelse, uddannelse og kultur - for blot at nævne nogle.

Måske vil du etablere en velgørende fond til et særligt formål eller uddele en del af din formue til en sag, der står dit hjerte nært. En anden måde at udøve filantropi på kan være at blive valgt ind i bestyrelsen i en allerede eksisterende fond. Frivilligt arbejde er også en måde at bidrage med din tid, energi og viden. Ejer du en virksomhed, har du måske lyst til at starte et filantropisk projekt, hvor dine medarbejdere kan bidrage. 

Sådan kan du fx give noget tilbage

  • Donere til velgørende organisationer eller fonde
  • Testamentere noget af din formue til velgørenhed
  • Etablere en fond – alene eller sammen med andre
  • Arbejde frivilligt for en velgørende organisation
  • Blive bestyrelsesmedlem i en eksisterende fond
  • Impact-investeringer og ”impact volunteering” – engagement i projekter, der gør en forskel

For os i Private Banking er filantropi vigtigt, og vi vil gerne hjælpe vores kunder med at realisere deres filantropiske ambitioner. Har du ideer i den retning, er du mere end velkommen til at tale med os om dem.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

Kontakt os

Kontakt Private Banking  

Ring 70 33 55 66

Hverdage 08:30-17:00