Dine indbetalingsmuligheder på pension

Uanset hvor du er i livet, kan det være en god idé at betale ekstra ind på din pensionsopsparing. For selv mindre beløb vil over tid vokse sig store og kan bidrage til, at du får mere indflydelse på, hvordan din tilværelse som pensionist skal være.

Når du indbetaler på din pension, opnår du også skattemæssige fordele. Du kan få fradrag for din indbetaling, og du betaler mindre i skat af afkastet end ved afkast fra penge, der ikke er bundet i pension.

Så meget kan du indbetale på din pension i 2024

  • På en aldersopsparing kan du indbetale 9.100 kr., men hvis der er 7 år eller mindre til din folkepensionsalder, kan du - også efter opnået pensionsalder - indskyde 58.900 kr.
  • På en ratepension kan du indbetale 63.100 kr. Indbetaler du på en arbejdsgiverordning, er beløbet 68.586 kr.
  • En livsvarig livrente har intet loft.
Sidste frist for at indbetale til din pension og få fordel af fradraget i 2024 er 29. december kl. 18:00.

Det er let og hurtigt at indbetale mere på din pension

Sådan gør du:

  1. Log ind i din Mobilbank app eller Netbank. 
  2. Hvis du er i din Mobilbank app, klikker du på 'Overførsel til egen konti'. Er du i Netbank, klikker du først på 'Betalinger' i øverste bjælke og derefter på 'Overfør til egne konti'.
  3. Vælg den konto, som pengene skal tages fra og den pensionsopsparing, pengene skal overføres til. Udfyld også dato og beløb.
  4. Klik på 'Overfør'.

Læs mere om pensionsopsparing i Nordea

Aldersopsparing

En aldersopsparing kan udbetales på en gang eller i mindre beløb fordelt over din pension. Den giver dig derfor mulighed for selv at vælge, hvordan du ønsker din pension udbetalt.

Læs om aldersopsparing

Ratepension

En ratepension giver dig mulighed for at få udbetalt et fast beløb hver måned i op til 30 år, efter du har nået din pensionsudbetalingsalder.

Læs om ratepension

Livsvarig livrente

Med en livsvarig livrente får du udbetalt et fast beløb hver måned – lige så længe du lever. Og den kan være et godt supplement til din folkepension.

Læs om livsvarig livrente

Spørgsmål og svar omkring pension