Leasing eller køb?

Maskiner, udstyr og biler udgør rygraden for mange virksomheder. Det er kernen i produktionen, servicen og kontakten til kunderne - uanset om vi taler om en italiensk espressomaskine, en drejebænk, en avanceret 3D-printer eller en lastvogn. Der kan være flere årsager til, at det er tid til at anskaffe nyt. Det gamle udstyr er måske slidt op, det kan være, at du har brug for en bedre variant, eller måske er du i gang med at udvide kapaciteten.

Har du en fin forretning kørende, og er der et profitabelt perspektiv i dit indkøb, kan vi højst sandsynlig hjælpe dig hurtigt videre med et erhvervslån eller en leasingaftale.

Sammenlign konkrete finansieringsmuligheder

Leasing og lån er de mest oplagte løsninger, når du skal finansiere køb af udstyr, maskiner eller firmabiler. Uanset hvilken branche du beskæftiger dig med. Her kan du sammenligne de forskellige løsninger og få svar på, hvilken finansieringsmulighed der passer til dig og din virksomhed. 

Leasing
Fleksibel finansieringsløsning, hvor du undgår at binde din likviditet og hvor du kender leasingydelsen gennem aftaleperioden.

Erhvervslån
Fleksibelt og forudsigeligt - du ved, hvad du betaler hver måned. 
 

Sådan fungerer det                                    Nordea Finance ejer udstyret, du betaler en månedlig leasingydelse og får den fulde brugsret til udstyret, nøjagtigt som ved køb.Når du tager et lån, ejer din virksomhed udstyret. Du kan vælge mellem fast eller variabel rente.

Fordele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Nordea Finance tilbyder op til 100 % finansiering
 • Leasingydelsen er fuldt fradragsberettiget
 • Billig finansieringsløsning
 • Ingen tinglysningsomkostninger
 • Intet momsudlæg på anskaffelsessummen samt fuldt fradrag for momsen på leasingydelserne
 • Du har den fulde brugsret, nøjagtigt som ved køb
 • Du undgår at binde likviditet
 • Leasing kan anvendes til næsten alle typer af udstyr – både nyt og brugt udstyr
 • Mulighed for enten finansiel eller operationel leasing af firmabiler
 • Du kan trække momsen på din investering fra
 • Du kan vælge en lånetype, der passer til din virksomhed
 • Du kan afskrive investeringen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sikkerhed
 

 

Det leasede udstyr stilles som sikkerhed for finansieringen

 

Du skal stille sikkerhed i form af pant i fast ejendom, virksomhedspant eller personlig kaution fra ejerne

Det betaler du

 

 

 

 

Du betaler leasingydelsen forud hver måned i leasingaftalens løbetid. 

Leasingydelsen kan være enten variabel eller fast.

Ved udløb af leasingaftalen kan du enten forlænge leasingaftalen, anvise en køber eller selv købe udstyret.

Du betaler lånet (renter og afdrag) tilbage hen over den aftalte løbetid.   

 

 

 

Tre tips til hvordan du får mest muligt for pengene

1. Vurdér fordele og ulemper ved at købe brugt i stedet for nyt

Skal du købe nyt udstyr eller en ny bil, eller kan du opnå det samme med en brugt? Orienter dig på relevante hjemmesider og hos de forhandlere, der sælger brugte maskiner og biler. Typisk taber en maskine eller en bil uforholdsmæssigt meget værdi de første 1-2 år af levetiden, selvom den praktisk taget er lige så god som en ny herefter. Til gengæld kræver brugt udstyr ofte mere vedligeholdelse, hvilket kan betyde øgede driftsomkostninger. Vi anbefaler, at du undersøger de konkrete muligheder og skaber dig overblik over, om det bedst kan betale sig for dig at købe brugt eller nyt.

2. Få rådgivning af en ekspert - få flere bud på en løsning

Det er tidskrævende at rådføre sig med andre, men det kan være dyrt at lade være. Besøg mindst to af de nærmeste forhandlere, udstillingshaller eller producenter af den maskine eller bil, du overvejer at købe. Tal også med flere forskellige sælgere. Forbered dig grundigt, inden du taler med dem. Sørg for at have en klar plan for, hvad maskinen eller bilen skal bruges til, din infrastruktur, og hvor længe du har tænkt dig at bruge den. Jo bedre sælgeren kender din situation, dit behov og dine forventninger, des bedre kan sælgeren sammensætte den rigtige løsning.

3. Undersøg mulighederne og betingelserne nøje

Djævelen ligger i detaljen. Hvis udstyret eller bilen ikke er speciallavet til din virksomhed, er der helt sikkert flere producenter, der sælger noget tilsvarende, men til andre priser. Tal evt. med kolleger i dit netværk, som har erfaring med det udstyr eller den bil, du har i søgelyset. Og sørg for at læse det med småt. Der kan være mange forklaringer på, at to leverandører præsenterer dig for vidt forskellige priser:

 • Indgår garanti og vedligeholdelse?
 • Hvor lang er leveringstiden?
 • Kan forhandleren udføre service på den model, du ønsker at købe?

Hvilken løsning passer til din virksomhed?