Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Grøn finansiering til din virksomhed

Overvejer du at lade din virksomhed være en del af den grønne omstilling? Vores grønne erhvervsprodukter gør det lettere for dig at tage et skridt i den rigtige retning.

Derfor gør grøn finansiering en forskel

Vi har introduceret et grønt realkreditlån, et grønt banklån og grøn billeasing for at gøre det lettere for dig at tilpasse din virksomhed til en mere bæredygtig produktion, drift eller transport. Lånene og leasingen er for virksomheder, der vil investere i en grøn og klimavenlig fremtid. 

Du kan fx bruge de grønne finansieringsprodukter til målrettede investeringer i:

  • Klimavenlige bygninger, produktionsanlæg og indretning
  • Vedvarende energikilder og forbedring af forsyning
  • 100 % eldrevne biler
  • Økologiske landbrug 

De nye finansieringsprodukter er eksempler på, hvordan vi arbejder på at integrere grønne produkter i vores forretningsområder. Og det er ikke kun på produktsiden, at det fylder. Vores erhvervsrådgivere har gennem det seneste år fået uddannelse i, hvordan de bedst hjælper kunderne med at tænke grøn finansiering ind i deres forretninger. 

Prismæssigt ligger de grønne produkter på niveau med sammenlignelige traditionelle finansielle produkter. Hvis du overvejer grøn finansiering til din virksomhed, skal du dog være opmærksom på dokumentationskravene til eksempelvis certificeringer (se nedenfor).

Du kan ansøge online eller kontakte os for yderligere hjælp og vejledning. Vi hjælper dig gennem hele processen.

Grønt Realkreditlån

Lånet er et CIBOR 6-lån med variabel rente, der tilpasses hver 6. måned. Du kan vælge afdragsfrihed i op til 10 år. Du kan fx bruge lånet til investering i klimavenlige bygninger, vedvarende energi eller økologisk landbrug.

Læs mere og ansøg om et Grønt realkreditlån

Grønt banklån til erhverv

Lånet er variabelt forrentet. Du skal pt. bruge lånet til investering i enten vedvarende energi eller effektivisering af energi. Det kan fx være i form af en direkte investering i et anlæg eller til udstyr i din samlede forsyningskæde.

Ansøg om et Grønt banklån

Grøn billeasing

Det er en finansiel leasingaftale. Du vælger helt selv, hvilken elbil du vil have, og hvilken forhandler du vil benytte. Bilen skal blot være 100 % eldreven og ny.

Læs mere og ansøg om Grøn billeasing

Certificering og retningslinjer for grønne produkter

Finansieringen er baseret på grønne obligationer, der modsat almindelige obligationer, er øremærkede udlån til miljøformål. De skal  leve op til vores egne regler i, Nordea Green Bond FrameworkÅbner i nyt vindue, der er baseret på de internationalt anerkendte retningslinjer i ICMA Green Bond PrinciplesÅbner i nyt vindue (ICMA = The International Capital Market Association).

Her er nogle eksempler på de kriterier, vi bruger i Nordea Green Bond Framework:

Vedvarende energi                                                                                           Anlæg eller infrastrukturer, der producerer eller transporterer energi fra vindmøller eller andre vedvarende energikilder.
Grønne bygninger

Bygninger der har:

  • LEED "gold" certificering
  • BREEAM "very good" certificering
  • Nordisk Svanemærkning
  • Dansk energimærke A eller B
Bæredygtig anvendelse af naturressourcerAutoriserede økologiske landbrug
TransportProjekter, udstyr og teknologi, der fremmer en klimavenlig transport infrastruktur. Fx udvidelser eller forbedringer af offentlig transport, elbiler, færger, busser og metro mm.

Skal din virksomhed være en del af den grønne omstilling?

Udfyld formularen, så kontakter vi dig for at gennemgå din ansøgning.

Ansøg om Grøn finansiering i dag

Sådan ansøger du om et lån

Find ud af, hvad vi lægger vægt på når du ansøger om finansiering