Finansiering med grønt fokus til din virksomhed

Overvejer du at lade din virksomhed være en del af den grønne omstilling? Vores erhvervsprodukter med grønt fokus gør det lettere for dig at tage et skridt i den rigtige retning.

Derfor gør finansiering med grønt fokus en forskel

Vi har introduceret traditionelle produkter med grønt fokus såsom realkreditlån, banklån og billeasing for at gøre det lettere for dig at tilpasse din virksomhed til en mere bæredygtig produktion, drift eller transport. 

Du kan fx bruge finansieringsprodukter med grønt fokus til målrettede investeringer i:

  • Klimavenlige bygninger, produktionsanlæg og indretning
  • Vedvarende energikilder og forbedring af forsyning
  • 100 % eldrevne biler
  • Økologiske landbrug 

De nye finansieringsprodukter er eksempler på, hvordan vi arbejder på at integrere produkter med grønt fokus i vores forretningsområder. Og det er ikke kun på produktsiden, at det fylder. Vores erhvervsrådgivere har gennem det seneste år fået uddannelse i, hvordan de bedst hjælper kunderne med at tænke finansiering med grønt fokus ind i deres forretninger. 

Prismæssigt ligger produkter med grønt fokus på niveau med sammenlignelige traditionelle finansielle produkter. Hvis du overvejer finansiering med grønt fokus til din virksomhed, skal du dog være opmærksom på dokumentationskravene til eksempelvis certificeringer (se nedenfor).

Du kan ansøge online eller kontakte os for yderligere hjælp og vejledning. Vi hjælper dig gennem hele processen.

Realkreditlån med grønt fokus

Lånet er et CIBOR 6-lån med variabel rente, der tilpasses hver 6. måned. Du kan vælge afdragsfrihed i op til 10 år. Du kan fx bruge lånet til investering i klimavenlige bygninger, vedvarende energi eller økologisk landbrug.

Læs mere og ansøg om et realkreditlån med grønt fokus

Banklån med grønt fokus til erhverv

Lånet er variabelt forrentet. Du skal pt. bruge lånet til investering i enten vedvarende energi eller effektivisering af energi. Det kan fx være i form af en direkte investering i et anlæg eller til udstyr i din samlede forsyningskæde.

Ansøg om et banklån med grønt fokus

Billeasing med grønt fokus

Det er en finansiel leasingaftale. Du vælger helt selv, hvilken elbil du vil have, og hvilken forhandler du vil benytte. Bilen skal blot være 100 % eldreven og ny.

Læs mere og ansøg om billeasing med grønt fokus

Certificering og retningslinjer for grønne produkter

Finansieringen er baseret på grønne obligationer, der modsat almindelige obligationer, er øremærkede udlån til miljøformål. De skal  leve op til vores egne regler i, Nordea Green Funding FrameworkÅbner i nyt vindue, der er baseret på de internationalt anerkendte retningslinjer i ICMA Green Bond PrinciplesÅbner i nyt vindue (ICMA = The International Capital Market Association).

Her er nogle eksempler på de kriterier, vi bruger i Nordea Green Funding Framework:

Vedvarende energi                                                                                           Anlæg eller infrastrukturer, der producerer eller transporterer energi fra vindmøller eller andre vedvarende energikilder.
Grønne bygninger

Bygninger der har:

  • LEED "gold" certificering
  • BREEAM "very good" certificering
  • Nordisk Svanemærkning
  • Dansk energimærke A eller B
Bæredygtig anvendelse af naturressourcerAutoriserede økologiske landbrug
TransportProjekter, udstyr og teknologi, der fremmer en klimavenlig transport infrastruktur. Fx udvidelser eller forbedringer af offentlig transport, elbiler, færger, busser og metro mm.

Skal din virksomhed være en del af den grønne omstilling?

Udfyld formularen, så kontakter vi dig for at gennemgå din ansøgning.

Ansøg om finansiering med grønt fokus i dag

Sådan ansøger du om et lån

Find ud af, hvad vi lægger vægt på når du ansøger om finansiering