Sund vækst til gavn for alle

I Nordea hjælper vi hver dag masser af danske virksomheder i alle størrelser med at drive deres forretning i en verden, der til tider kan være svær at navigere i. Et stærkt dansk erhvervsliv i vækst er afgørende for vores samfund og fælles fremtid, og vi ønsker at være med til at sætte ekstra fokus på at hjælpe danske virksomheder med den sunde vækst – til gavn for alle.

Børsen Gazelle-partner i 2023 og 2024

Som Børsen Gazelle-partner er vi i Nordea med til at hylde højdespringerne i dansk erhvervsliv. Det er landets hurtigst voksende virksomheder, som viser vejen, hvad enten der er tale om start ups eller erfarne aktører.

Gazelle logo with black background

Masterclass fra Nordea

Vi ønsker at være med til at gøre en forskel for danske virksomheder og hjælpe dem med at udfolde deres vækstpotentiale i en svær tid, så de kan bevæge sig fremad på en god måde. Med en masterclass i 4 kapitler, hvert med en af vores eksperter, sætter vi fokus på, hvordan man som virksomhed sikrer langsigtet vækst. 

Uro i verden, forsyningsproblemer eller valutaproblemer udfordrer virksomhederne. Vores eksperter deler deres viden om, hvordan virksomheder kan styre deres finansielle ramme og begrænse risici på et foranderligt og ustabilt verdensmarked. Se de fire kapitler:

Helge J. Pedersen Gazelle foto

”2023 overblik over situationen på verdensmarkederne” 

Indledning ved Cheføkonom Helge J. Pedersen

Thea Dehn Kristensen Gazelle foto

”Sådan får virksomheden styr på likviditeten” 

Ved Cash Management Adviser Thea Dehn Kristensen

Kasper Krebs Jensen Gazelle foto

”Afdæk risici, når du handler med udlandet” 

Ved Senior Trade Finance Adviser Kasper Krebs Jensen

Kåring af årets gazeller

Et vigtigt element i Børsen Gazelle er kåringen af årets gazeller. Børsen Gazelle dækker hele Danmark, og der afholdes awardshows i Odense, Aalborg, Århus og København. Vi er med og fejrer årets gazeller ved de fire regionale events sidst på året. 

Støtte til startups

Højdespringere skal starte et sted. Derfor støtter vi ikke kun de virksomheder, der allerede er godt på vej. Vi støtter aktivt det danske start up-miljø ved events, matchmaking mellem start ups og investorer, og via vores team, Start Up & Growth, der yder skræddersyet rådgivning til iværksættere.

Læs mere om skræddersyede løsninger til startups og scaleups

Grøn omstilling gennem bevidste valg

Også den grønne omstilling er en del af den sunde vækst. Sammen kan vi skridt for skridt gøre en forskel. Første skridt kan være bevidsthed. Når vi bliver bevidste om den effekt, vi har i dag, kan vi begynde at ændre tingene i en mere positiv retning. Så ved vi, hvor vi kan sætte ind.

Hjælp til erhvervskunder til at afdække deres CO2 aftryk

I 2022 indgik vi i Nordea et samarbejde med virksomheden Normative om brugen af deres CO2 beregner til erhverv, Normative Business Carbon Calculator, og begyndte at tilbyde det som en services til vores erhvervskunder, i første omgang i Norge og Sverige. Og nu står Danmark og Finland for tur. 

Som erhvervskunde kan du bruge Normative Business Carbon Calculator til at få et godt fingerpraj på din virksomheds niveau for CO2 udledning. Ved indtastning af en række data i beregneren kan du se, hvor i jeres værdikæde udledningen sker, og du kan identificere tiltag, der kan reducere udledningen.

Normative’s Business Carbon Calculator er optimeret til brug for små og mellemstore virksomheder, der opererer på et enkelt marked. Alle Nordeas erhvervskunder har adgang til et bruge Normative’s Business Carbon Calculator. 

Læs mere om, hvordan du ser dit CO2 aftryk med Normative’s Business Carbon Calculator 

Læs, hvordan norske Branäs Group brugte Normative’s Business Carbon Calculator til at blive klogere på deres CO2-aftrykÅbner i nyt vindue (artikel på engelsk)

Det private CO2-aftryk

Som privatperson kan du med Nordea CO2 tracker få større indsigt i, hvordan dit forbrug påvirker miljøet. Du kan bruge oplysningerne om dit forbrug til aktivt at mindske dit CO2-aftryk eller kompensere for det. 

Måned for måned kan du følge dit CO2-aftryk via mobilbanken og i Nordea Wallet. Beregningen foretages af Åland Index Solutions, og er baseret på dit samlede kortforbrug inddelt i en række kategorier som fx bil/transport, ferie/rejser, restauranter, shopping og dagligvarer. Beregningen er ikke baseret på enkeltprodukter. 

Læs mere om, hvordan du bruger CO2 trackeren til at få større indsigt i, hvordan dit forbrug påvirker miljøet

Iværksætterånd gavner diversiteten

Den danske iværksætterånd er stærk. Det samme er ønsket hos os i Nordea om at sikre diversitet i erhvervslivet. Hvis nogle af de mange gode idéer kan bruges til at gøre livet lettere for medborgere med handicap, kommer det både entreprenørerne, mennesker med handicap og samfundet til gode. Det er tanken bag prisen Årets Handiprenør, som Nordea uddelte for første gang i Danmark i foråret 2023. 

Læs mere om prisen Årets Handiprenør 2023, som er med til at muliggøre mere diversitet på arbejdsmarkedetÅbner i nyt vindue