Investorer og forretningspartnere vil uden tvivl spørge ind til, hvad du ser som dine styrker, svagheder, muligheder og trusler, så det ville være et smart træk at udarbejde en SWOT-analyse, før du mødes med eventuelle partnere. Uanset hvilken form for iværksætter, du er, og hvilke ambitioner du har for din virksomhed, skal din forretningsplan indeholde en SWOT-analyse. Det vil demonstrere, at du forstår det marked, du skal agere på, og den konkurrencesituation, der præger det. Tag dig tid til at komme ind på hver af de faktorer, du har identificeret, og beskriv, hvordan du har til hensigt at tackle dem – både, hvordan du har tænkt dig at udnytte dine muligheder og styrker, og hvad din plan er for at afværge trusler og eliminere svagheder.
Husk, at du nøje skal overveje, til hvilke områder du med fordel kan søge hjælp: Hvis en af dine svagheder er, at du mangler erfaring på et givet område, kan din løsning være at ansætte, søge konsulentbistand hos eller indgå et samarbejde eller interessentskab med en erfaren ressource – og det kan måske endda blive til en mulighed, hvis den pågældende person tilfører virksomheden yderligere værdi og kompetencer.
Din markedsplads er i konstant forandring, og din virksomhedsstrategi skal afspejle den situation, du befinder dig i på ethvert givet tidspunkt – ikke, hvordan den så ud, da du startede. Tag din SWOT-analyse og din forretningsplan op til fornyet gennemgang med jævne mellemrum – mindst en gang om året – eller når din virksomhed udvikler sig, eller du står over for forandringer på markedet eller i konkurrencesituationen. Husk, at disse materialer ikke kun har til formål at overbevise potentielle samarbejdspartnere – de er værdifulde værktøjer, der kan hjælpe dig med at videreudvikle din virksomhed.