Markedsresearch giver dig vigtig viden

Undersøg mulighederne og potentialet for din virksomhed. God markedsresearch vil ultimativt give dig et krystalklart billede af, hvordan du laver forretning i et uudforsket territorie. Eller hvorfor du skal lade være.

Research er nøglen, der åbner døre til nye markeder

Et væsentligt aspekt, når du vil træde ind på et nyt marked, er jura og lokale regler. Hvis din forretning eller dit produkt ikke overholder de lokale love og regler, risikerer du, at din entre på markedet vil koste dig en formue. Eller i værste fald bliver din forretning lukket ned, inden du overhovedet er startet op.

Start med at undersøge, om der gælder restriktioner inden for dit forretningsområde eller i forhold til dit produkt, samt hvordan lokale skatte- og momsregler kan påvirke din prisstrategi. Hvis du opretter datterselskaber, er jura og lokale regler afgørende for, hvordan du organiserer din virksomhed.

Inddrag markedsdata i din research for at få indsigt i forskellige landeprofiler, identificere potentielle partnere, leverandører og forbrugere. Når du bruger nøjagtige og opdaterede tal for økonomi, forbrug, markedsandele og købekraft, får du et så retvisende billede af virkeligheden som muligt. Disse markedsdata er afgørende for dit overblik over volumen, samt dine muligheder for at identificere forskellige målgrupper. 

Få styr på alt fra konkurrenter til etikette med kvalitativ research

Hårde fakta som demografi og markedsdata er vigtige, men alene er det sjældent nok til at fuldende din markedsresearch. Du bør komme bag om tal og fakta, og identificer de reelle drivkræfter i markedet. Markedsfornemmelse såsom forretningskultur, forbrugerforståelse i øjenhøjde samt kortlægning af konkurrenter er mindst lige så vigtigt som hårde fakta. 

Uanset om du eksporterer, importerer eller etablerer dig i et nyt land, bør du sikre dig, at din research dækker alle aspekter af en markedsekspansion lige fra kundebehov, udfordringer og adfærd til, hvordan dine konkurrenter er repræsenteret i markedet. Derudover vil det give dig et forspring, hvis du også får fuldt overblik over aspekter inden for virksomhedskultur såsom etikette, og hvordan man styrer en forhandling i mål.

Måske du også er interesseret i...