Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Hvorfor er investering en god ide for dig?

At spare op er ikke et mål i sig selv, men et middel til at få opfyldt nogle af dine ønsker og drømme. Du kan få mere ud af din opsparing, hvis du har en klar plan for, hvordan du når dit mål. Og her kommer investering ind i billedet.

Din opsparing skrumper på kontoen

Sætter du penge ind på en opsparingskonto risikerer du, at det tager væsentligt længere tid at spare op. 

Grunden til dette er, at bankerne tilbyder en meget lav rente på en indlånskonto – ofte er den faktisk 0. Da priserne stiger løbende i samfundet – det vi kalder inflation – så bliver din opsparing altså stille og roligt mindre værd. Ikke meget, men lægger man det sammen, kan det blive til rigtig mange penge. Har du for eksempel 15.000 kr. stående på en konto, vil der stadigvæk være 15.000 kr. om 5 år. Men på grund af prisstigninger vil du ikke kunne købe det samme for dem. 

Danskerne har tilsammen omkring 900 mia. kr. stående på deres indlånskonti i de forskellige banker i Danmark. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Hvis man ser på renten på en almindelig konto og holder den op mod de generelle prisstigninger i samfundet, så mister danskernes opsparing faktisk 20.000 kr. i værdi hvert eneste minut. Hver dag, året rundt. Heldigvis kan du som opsparer selv gøre noget, i forhold til hvor meget din opsparing skal kunne vokse med tiden.  

At spare op gennem investering, kan være et godt alternativt til at have pengene stående på kontoen. 

Hvordan kan investering hjælpe din opsparing?

Investering af din opsparing kan være et godt alternativt til at have pengene stående på kontoen. Ved at investere din opsparing øger du muligheden for at værdien af din opsparing bliver større over tid. Ved at investere kan du således slippe for selv at skulle lægge alle pengene til side til drømmene selv – du får hjælp udefra til at nå drømmene ved at få et afkast af investeringerne, endda uden nødvendigvis at løbe en høj risiko.

Sæt et mål med din opsparing

Hvor meget skal man spare op for at få en stor rejse med hele familien? Muligheden for at gå på pension to år tidligere? En ny uddannelse? Eller et nyt hus med plads til børnene?

Det er drømmene, der får os til at lægge de ekstra penge til side hver måned, og som lige pludselig gør det meget sjovere at spare op. Hvor meget man skal spare op, er forskelligt for os alle, men fælles er  tilfredsstillelsen i at se, at målet rykker stadig nærmere. En af årsagerne til at opstille mål for ens opsparing er også, at den på den måde bliver nemmere at strukturere. Når din opsparing har mål, får du en idé om, hvor meget du skal spare op, hvornår du vil bruge pengene, samt hvor mange penge du gerne vil have i hånden, når opsparingen skal bruges.

Hvordan kommer du i gang med at investere?

Har du lyst til at komme i gang med at investere, men mangler du viden om, hvor du skal starte og hvorfor det kan være en god idé?  

Investering kan være et fornuftigt alternativ eller supplement til din opsparing. Og det behøver hverken at være kompliceret eller svært at investere. Vi giver dig en introduktion til, hvordan du kan komme i gang.