Kom i gang med en opsparing, der passer til dig

Uanset om du vil lave en ny opsparing eller sætte mere ind på en eksisterende opsparing, er det en god idé at se på dit budget. 

Er dit budget stadig korrekt – eller har dine indtægter og udgifter ændret sig?

Når du har et opdateret budget, får du overblik over din økonomi og en god idé om, hvor meget du kan spare op hver måned. 

Brug vores gratis budgetskema, hvis du ikke har lavet et budget endnu. Hvis du er i tvivl om, hvor du måske kan spare i dit budget, kan du få inspiration i vores sparetips. Læs om vores sparetips her.

Opsparing eller investering?

Det er også en god idé at tænke over din tidshorisont. Der er mange måder at spare op på, og din tidshorisont –  altså hvornår du skal bruge pengene – kan hjælpe dig med at finde den rette løsning for dig. 

Det kan fx være, at din opsparing har mulighed for at vokse mere, hvis du investerer den frem for at sætte den ind på en opsparingskonto med positive renter.

Læs mere i vores artikel om opsparing eller investering.

Vi gør dog opmærksom på, at investering aldrig er uden risiko. Der er risiko for at tabe hele eller dele af det investerede beløb.

Når du er kommet nærmere, hvordan og hvor meget du vil spare op, kan du vælge at oprette personlige opsparingsmål i mobilbank eller Netbank. 

Det er gratis at oprette, og du kan knytte opsparingsmål til alle opsparings- og investeringskonti. Når du har oprettet dit mål, får du en enkel grafik over, hvor tæt du er på at nå det, du drømmer om. 

Læs mere om, hvordan du sætter et opsparingsmål.

Spar op med Nordea – og få positive renter

Når du vil spare op, kan det være en god idé at spare op på en konto med positive renter.

Du kan fx oprette en opsparingskonto, der giver dig positive renter. Derudover er der ingen binding eller loft over indbetalinger og indestående.

Du kan også vælge at oprette en Fastrentekonto, hvor du sikrer dig en attraktiv rente og binder din opsparing i 3 til 12 måneder. 

Hvis du vil spare op til en bolig eller til andre, fx et barn, tilbyder vi også vores Boligopsparing og vores Børneopsparing eller Gaveopsparing.