Gør din idé til en forretning

Drømme kan gå i opfyldelse, hvis vi har modet til at forfølge dem. Når det gælder det at starte egen virksomhed, skal dit mod dog suppleres med både hårdt arbejde og koncentreret tid, hvis en god drøm skal blive en god forretning. For nogle lykkes det aldrig, men for mange dedikerede entreprenører, materialiseres drømmen faktisk. Og det er deres dedikation og store arbejde, der har været inspirationen til denne guide.

Guiden hjælper dig blandt andet hjælpe dig med at finde ud af, hvor hårdt du kommer til at arbejde, hvordan din privatøkonomi kan blive påvirket, og hvordan du kommer godt fra start fra allerførste dag. Med guiden kan du også blive klogere på, hvorfor, hvordan og hvor du skal oprette dit CVR-nummer. Og sidst, men ikke mindst vil du få at vide, hvor vigtigt det er, at du tidligt beslutter, hvilken virksomhedsform du vil have ved opstart af virksomhed.

De 5 økonomiske grundregler til din privatøkonomi og virksomhed

Det er de færreste nye iværksættere, som er enkeltmandsvirksomheder, der har styr på alle detaljerne i deres privatøkonomi. De fleste har måske lavet en forretningsplan og endda et budget, men de glemmer tit at medregne deres egne udgifter som husleje, telefon, transport, mad, elektricitet osv. Nogle glemmer endda at lægge penge til side til skat og moms i firmaet. Vi har derfor formuleret 5 grundregler, som du som førstegangsiværksætter med en enkeltmandsvirksomhed kan bruge på din virksomhed og din privatøkonomi.

De 5 grundregler er

  1. Lav en omhyggelig baglæns udregning af din privatøkonomi – hvad har du råd til, og hvilke ændringer er du villig til at acceptere?
  2. Sørg for at have et realistisk budget for virksomheden og din privatøkonomi, der medregner likviditet, skat, moms og overskud i virksomheden. Hvor stor er den potentielle pengestrøm, og har du kreditmuligheder i baghånden?
  3. Skriv en ordentlig forretningsplan – hvad er virksomhedens formål og fokus?
  4. Få din pension og dine forsikringer på plads, før du siger dit faste job op. Det er langt vigtigere at være forsikret fra den første dag end at have en pensionsordning.
  5. Hav altid en plan B klar, hvis virkeligheden viser sig ikke at leve op til dine drømme.

Forarbejdet er vigtigt!

Du tvivler måske på, om markedsanalyse overhovedet er nødvendigt i din branche. Men du kan være sikker på én ting: Uanset om du vil starte som frisør, tømrer, designer eller softwareudvikler, er du nødt til at undersøge de grundlæggende ting ordentligt, så du har indsigt i dine konkurrenter, kunder og - hvis du vil åbne en butik - i nabolaget. Jo mere du ved, jo færre ubehagelige overraskelser vil du støde på i fremtiden. Hvis du ikke har erfaring med markedsanalyser, vil guiden forklare dig, hvordan du skal bære dig ad.

Klar til at starte din egen virksomhed?

Prøv vores guide