Er det dit første boliglån?

Vi ved, at det er en stor beslutning at købe egen bolig, når du er ung og måske er i gang med et studie. Økonomien skal hænge sammen, og der skal gerne være plads til at nyde studie- og ungdomslivet – også når regningerne er betalt.

Derfor kan du tage os med på råd, så vi kan sikre dig en tryg start til dit nye liv i en andels- eller ejerbolig.

Her på siden guider vi dig gennem de spørgsmål, vi ofte møder, når unge og studerende skal tage et boliglån.

Husk at du altid kan kontakte os, hvis du har spørgsmål eller gerne vil have vores hjælp, når du skal købe bolig for første gang.

Læs mere om hvad du skal være opmærksom på som førstegangskøber af bolig.

Hvordan får jeg et boliglån?

Inden du begynder at udforske boligmarkedet, er det en god idé at vide, hvor meget du kan låne for.

Hos Nordea lægger vi vægt på at finde et boliglån til unge og studerende, der passer til deres økonomi og liv.

Det er en stor beslutning at optage et boliglån – især som ung eller studerende - og derfor er det vigtigt for os, at du kun har et lån, hvis der er plads til det i din økonomi.

Det første skridt mod din nye bolig er derfor at tage en snak med os om dine muligheder for et lån. Sammen kigger vi på din økonomi og finder den løsning, der giver dig den bedste start på boligmarkedet.

Hvad kan jeg låne for?

Det er helt individuelt, hvor meget du som ung eller studerende kan låne for. 

Når vi skal beregne, hvad du kan låne, kigger vi blandt andet på dine indtægter og udgifter. De viser, hvor meget du har til rådighed hver måned, og om du har mulighed for at afbetale på et lån. 

Derudover kigger vi også på, hvilken type bolig du leder efter. Der er nemlig forskel på et boliglån til en andelsbolig og ejerbolig. 

Med Nordeas boliglånsberegnere har du mulighed for at få et indblik i, hvor meget du kan låne – både hvis du vælger et realkreditlån til en ejerbolig eller et andelsboliglån. 

Kan jeg låne hele boligens købspris i banken?

Uanset om du drømmer om en andelsbolig eller en ejerbolig, skal du i dag selv have sparet minimum 5 pct. af boligens købesum op. Det er, hvad man kalder udbetalingen. Udbetalingen er nødvendig for at kunne optage et lån til en bolig. 

For nogle unge – især studerende - kan det være en mulighed at få hjælp fra deres forældre til at dække udbetalingen, hvis det ikke har været muligt at spare op til den på egen hånd. 

Mange unge og førstegangskøbere vælger at købe en andelsbolig, da købsprisen på boligen ofte er væsentlig lavere end på ejerboliger. Derfor har andelsboliger typisk en lavere udbetaling. Det kan være en god måde at komme ind på boligmarkedet – og spare op til fremtidige boligkøb i sin afbetaling på lånet.

Læs mere om vores gode råd til dig, der overvejer at købe en andelsbolig.

Hvordan kommer jeg i gang?

Når du vil købe en bolig, er det en god idé at starte med et lånebevis. Et lånebevis er et dokument, der viser, hvor meget du kan låne for. Og det giver dig nogle fordele, når du udforsker boligmarkedet.

Mange sælgere og ejendomsmæglere stiller et krav om, at du som køber skal have et lånebevis, inden du kan byde på en bolig. Det viser nemlig, at du kan finansiere købet.

Du står altså stærkere i en mulig købsaftale, hvis du har et lånebevis ved hånden.

Lad os hjælpe dig

Hos Nordea hjælper vi dig godt i gang på vejen mod din nye bolig. Her er nogle af de områder, som vi gerne vil hjælpe dig med, når vi skal finde et boliglån, der passer til dig som er ung eller studerende. 

  • Vi finder et lån i samarbejde med dig, der passer bedst til din nuværende økonomi og dit liv
  • Vi hjælper dig trygt igennem hele forløbet  – fra boliglån til underskrift
  • Vi laver en analyse af din boligforening, hvor vi kigger på mulige fremtidige rentestigning, der kan påvirke din økonomi
  • Vi finder evt. områder, som vi anbefaler, at du drøfter med en advokat
  • Vi tilbyder dig nem adgang til rådgivning fra kl. 8-21 alle ugens dage
  • Vi giver dig adgang til at bruge en lang række digitale services, der gør det nemmere for dig