Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Overvejer du at sætte din bolig til salg?

De fleste, der går i salgstanker, har allerede en ny bolig i søgelyset. Salg af bolig og køb af en ny er imidlertid en omfattende proces. Derfor hjælper vi dig gennem hele forløbet, så du får en tryg bolighandel med styr på alle dokumenterne, og så du udnytter dine økonomiske muligheder optimalt.

Hvorfor vil du sælge din bolig?

Der kan være mange årsager til, at du overvejer at sælge din bolig. Mange får brug for mere plads, når børnene bliver større, eller flere kommer til. Men du kan også være nødt til at sælge dit hus, din ejerlejlighed eller dit fritidshus, fordi du skal skilles eller har mistet dit job. Uanset hvorfor du vil sælge, og om du har en ny bolig på hånden eller ej, giver vi dig et samlet overblik over dine muligheder med udgangspunkt i din privatøkonomi.

Brug os bl.a. til at få afklaret, om:

  • Dit boligsalg betyder, at du kan købe en dyrere eller billigere ny bolig, end du forventer
  • Det bedre kan betale sig for dig at renovere din nuværende bolig eller bygge til
  • Du kan blive boende ved at lave nogle justeringer i sin økonomi og/eller din finansiering

Skal jeg sælge min bolig før jeg køber nyt?

Vi anbefaler som udgangspunkt, at du sælger din bolig, før du køber et nyt hus eller ejerlejlighed. Selvom du får en realistisk vurdering af, hvad din bolig er værd, er der ingen, der ved, hvor lang tid du er om at sælge din bolig, og hvad den endelig salgspris bliver. Først når du har solgt, har du et klart overblik over din økonomi og timing, og du kan lede efter en ny bolig med realistiske forventninger.

Tip:

  • Hvis du har fundet den perfekte bolig, men ikke har solgt din nuværende, kan du underskrive en købsaftale, som er betinget af, at du får solgt din bolig. 

  • Hvis du ikke har fundet en ny bolig, når du sælger din nuværende bolig, kan du sætte overtagelsesdatoen 3-6 måneder ud i fremtiden for at få tid til at lede. 

  • Tal med din bankrådgiver om finansiering i perioden mellem salg og køb.

Se, hvad din bolig er værd

Brug beregneren, og få et bud på salgsprisen på din bolig. Prisen er baseret på kvadratmeterpriserne på solgte boliger i dit område.

Vær opmærksom på, at kvadratmeterpriserne varierer meget mellem landsdele, byer og kvarterer. Standen af din bolig spiller også væsentligt ind. Brug en ejendomsmægler med godt lokalkendskab og erfaring med at vurdere stand, beliggenhed mv. til at prisfastsætte din bolig. Vi samarbejder med danboligÅbner i nyt vindue

Høj eller lav udbudspris?

Du jagter sikkert - ligesom de fleste andre boligsælgere - en så høj salgspris som muligt. Men en urealistisk høj udbudspris kan betyde, at boligen ikke bliver solgt, eller at salgsperioden bliver væsentlig længere, end du regnede med.

Ejendomsmægleren vil derfor typisk præsentere dig for tre mulige udbudspriser:

  • Høj - du må forvente en lidt længere salgstid, men har også luft til forhandling
  • Markedsprisen - modsvarer de aktuelle priser for lignende boliger i området
  • Lav - hvis du har brug for et hurtigere salg

Tal med din bankrådgiver om, hvilken udbudspris og forventet salgstid der passer bedst til din privatøkonomi og situation.

Salgsprovenuet - det afgørende tal

Ved du, hvor mange penge du har i hånden, når boligen er solgt, lånene indfriet, og udgifterne i forbindelse med handlen er betalt? 

Beregn hvor mange penge der er tilbage efter salget og få et bedre overblik.


Eksempel
SALGSPRIS2.500.000 kr.
- INDFRIELSE AF LÅN-1.500.000 kr.
- SALGSUDGIFTER-100.000 kr.
= Penge tilbage efter salg*= 900.000 kr.

Bemærk, at din aktuelle restgæld kun giver dig et fingerpraj om den reelle omkostning ved at indfri dine låne. Lånetype, kurs, rente og skæringsdato har alt sammen betydning for det endelige beløb. Tal med din bankrådgiver for at få en præcis beregning.

*) Vær opmærksom på, at du kan komme ud af boligsalget med gæld.

Få et lånebevis til bolig

Med et lånebevis ved du, hvor meget du har råd til at købe bolig for

Ansøg om lånebevis nu
Hjælp os med at blive bedre. Fortæl os, om du kunne bruge indholdet på denne side. Hvis nej, skriv gerne hvad du mangler af indhold

Overvejer du at købe ny bolig

Vi har lavet overblik over boligkøbets faser og få svar på de mest almindelige spørgsmål man typisk har om boligkøb - hvad enten du er førstegangskøber, eller har prøvet at handle bolig før.