Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Overvejer du at sætte din bolig til salg?

Hvis du overvejer at sælge dit hus, ejerlejlighed eller fritidshus, giver vi dig overblik over processen - uanset, om det er første gang, du sælger, eller om du har brug for en genopfriskning.

Start med, hvad din bolig er værd

Brug beregneren, og få et bud på salgsprisen på din bolig. Prisen er baseret på kvadratmeterpriserne på solgte boliger i dit område.

Vær opmærksom på, at kvadratmeterpriserne varierer meget mellem landsdele, byer og kvarterer. Standen af din bolig spiller også væsentligt ind. Brug en ejendomsmægler med godt lokalkendskab og erfaring med at vurdere stand, beliggenhed mv. til at prisfastsætte din bolig.

Vi samarbejder med danboligÅbner i nyt vindue

Skal jeg sælge min bolig før jeg køber nyt?

Vi anbefaler som udgangspunkt, at du sælger din bolig, før du køber et nyt hus eller ejerlejlighed. Selvom du får en realistisk vurdering af, hvad din bolig er værd, er der ingen, der ved, hvor lang tid du er om at sælge din bolig, og hvad den endelig salgspris bliver. Først når du har solgt, har du et klart overblik over din økonomi og timing, og du kan lede efter en ny bolig med realistiske forventninger.

Tip:

  • Hvis du har fundet den perfekte bolig, men ikke har solgt din nuværende, kan du underskrive en købsaftale, som er betinget af, at du får solgt din bolig. 

  • Hvis du ikke har fundet en ny bolig, når du sælger din nuværende bolig, kan du sætte overtagelsesdatoen 3-6 måneder ud i fremtiden for at få tid til at lede. 

  • Tal med din bankrådgiver om finansiering i perioden mellem salg og køb.

Fra vurdering til overtagelse

Når du har besluttet dig for, at din ejerbolig skal sælges, giver vi dig lidt råd med på vejen

Hvorfor vil du sælge din bolig?

Der kan være mange årsager til, at du overvejer at sælge din bolig. Mange får brug for mere plads, når børnene bliver større, eller flere kommer til. Men du kan også være nødt til at sælge dit hus, din ejerlejlighed eller dit fritidshus, fordi du skal skilles eller har mistet dit job. Uanset hvorfor du vil sælge, og om du har en ny bolig på hånden eller ej, giver vi dig et samlet overblik over dine muligheder med udgangspunkt i din privatøkonomi.

Brug os bl.a. til at få afklaret, om:

  • Dit boligsalg betyder, at du kan købe en dyrere eller billigere ny bolig, end du forventer
  • Det bedre kan betale sig for dig at renovere din nuværende bolig eller bygge til
  • Du kan blive boende ved at lave nogle justeringer i din økonomi og/eller dine lån

Få et lånebevis, når du sætter din bolig til salg

Hvis du skal købe igen efter dit boligsalg, kan du allerede nu tage fat i os for at få et lånetilbud til din nye bolig

Ansøg om lånebevis nu
Hjælp os med at blive bedre. Fortæl os, om du kunne bruge indholdet på denne side. Hvis nej, skriv gerne hvad du mangler af indhold
Politik om databehandling 
Hvis du ønsker at vide, hvordan vi håndterer personoplysninger i Nordea, kan du læse om Nordeas politik om databehandling her.

Overvejer du at købe ny bolig

Vi har lavet overblik over boligkøbets faser og få svar på de mest almindelige spørgsmål man typisk har om boligkøb - hvad enten du er førstegangskøber, eller har prøvet at handle bolig før.