Chat Åbner i nyt vindue Ring til os Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Sådan sælger du din bolig

Som det første er det vigtigt at du får det fulde overblik af din bankrådgiver, inden du sætter din bolig til salg. Det giver dig tryghed for at du kommer i mål med dit boligsalg og får det ud af salget, du forventer.

Sådan sælger du din bolig

Selling your home process 

Et boligsalg handler både om mursten og økonomi. Derfor anbefaler vi, at du bruger din bankrådgiver aktivt gennem hele processen fra start til slut. Det giver dig tryghed for, at dine beslutninger er langtidsholdbare, og det er det bedste afsæt for, at du efterfølgende kan købe en ny bolig, som passer til dine behov - og til din privatøkonomi. 

Købsaftalen

Når du og køber har underskrevet købsaftalen, går mægleren, bankerne (os og købers bank) og købers advokat i gang med at berigtige handlen og få papirarbejdet på plads. Alle parter får en kopi af købsaftalen fra ejendomsmægleren. Når købsaftalen er underskrevet har køber en fortrydelsesret på 6 hverdage. Der er typisk også et bank- og advokatforbehold, som i praksis betyder, at køber kan annullere handlen kvit og frit, hvis enten banken eller advokaten siger fra.

Vi anbefaler, at du er i tæt dialog med både os og ejendomsmægleren i denne afsluttende fase af boligsalget.

Hvem står for hvad? - Infographic

Køb af ny bolig

Hvis du allerede har underskrevet en købsaftale på en ny bolig, er du sandsynligvis i dialog med din bankrådgiver om at få finansieringen og dokumenterne på plads. Ellers kan du starte boligjagten nu.

Hvis du ikke skal købe ny bolig her og nu, anbefaler vi, at du taler med din bankrådgivning om, hvordan du investerer dit eventuelle overskud så værdien ikke bliver udhulet. Du kan desuden læse mere om investering her.

Ved du, hvad du kan købe bolig for?

Vi anbefaler først og fremmest, at du taler med din bankrådgiver. Rådgiveren kan se på din samlede privatøkonomi og derfor hjælpe dig med løsninger, du ikke selv har overvejet. Måske kan du købe en dyrere bolig, end du forventer? Eller det modsatte...

Her og nu kan du bruge vores beregnere til at få overblik over, hvor meget din kommende bolig må koste.

Ansøg om et lånebevis

Med et lånebevis i hånden kan du slå til med det samme, hvis du falder over den perfekte bolig, og der er andre interesserede købere. Lånebeviset er baseret på din nuværende økonomi og de forventninger, du har til fremtiden. Det er gratis og gyldigt i seks måneder.

Få et lånebevis til bolig

Med et lånebevis ved du, hvor meget du har råd til at købe bolig for

Ansøg om lånebevis nu

Ejendomsmægleren er ekspert i at få et godt boligsalg i hus

De fleste vælger at sælge deres bolig gennem en ejendomsmægler. Du kan også sælge din bolig selv og spare honoraret. Der findes en række hjemmesider til selvsalg, og flere mæglere har løsninger, hvor man selv står for dele af salget - fx fremvisninger.

Mægleren har imidlertid markedskendskabet, som er fundamentet for både at give en vurdering af dit hus, ejerlejlighed eller fritidsbolig og at give dig realistiske forventninger til salgstiden. De fleste boligsælgere jagter en så høj salgspris som muligt, men en urealistisk høj udbudspris kan betyde, at boligen ikke bliver solgt, eller at salgsperioden bliver væsentlig længere, end du regnede med.

Mægleren er også en erfaren sælger og kan derfor ofte præsentere din bolig bedre over for interesserede købere, end du selv er i stand til. I visse tilfælde kan mægleren finde potentielle købere i deres køberkartotek.

Mægleren sørger også for kontakt til en bygningssagkyndig og en autoriseret el-installatør, medmindre du selv kender en. Og det er mægleren, der sørger for at udfærdige en købsaftale til underskrift samt håndtere dokumenterne med din bank, købers bank og boligadvokaten. 

Vi samarbejder med danbolig, som er landsdækkende og har et solidt lokalkendskab.

Overvejer du at købe ny bolig

Vi har lavet overblik over boligkøbets faser og få svar på de mest almindelige spørgsmål man typisk har om boligkøb - hvad enten du er førstegangskøber, eller har prøvet at handle bolig før.

Boligkøbets faser