Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Salg af andelsbolig

Skal du i gang med at sælge din andelsbolig, er der nogle ting du skal være opmærksom på. Læs med her, og kom godt videre i dit boligsalg

Ønsker du at sælge din andelsbolig, skal du opsige brugen af din andel overfor andelsforeningen. I vedtægterne kan du se, om du selv kan sælge din andelsbolig, eller om andelsboligforeningen hjælper. I nogle andelsboligforeninger er der venteliste. Dem, der står på ventelisten, har fortrinsret til en andelsbolig, som skal sælges. Du kan evt. kontakte bestyrelsen, hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre.

Har du selv mulighed for at sælge din andelsboliger kan du udbyde den til salg hos en ejendomsmægler og bl.a. få den vist på danbolig.dkÅbner i nyt vindue hvor flere og flere andelsboliger bliver udbudt til salg.

Vælger du en ejendomsmægler, bør du som minimum stille krav om, at mægleren er lokalkendt. Drøft forventninger til salgstiden. En urealistisk høj salgspris, kan betyde at boligen ikke bliver solgt eller salgsperioden bliver væsentlig længere end du forventede. Se hvordan danbolig kan sætte din bolig til salg på danbolig.dkÅbner i nyt vindue

Prisfastsættelse

Når du skal sælge din andelsbolig, kan du ikke selv bestemme prisen, da den fastsættes ud fra andelsboligforeningens vedtægter. I det seneste årsregnskab kan du se andelsværdien, og hertil kan du tillægge værdien af forbedringer og særligt tilpasset inventar, som ligeledes er beskrevet i vedtægterne.

Når din andelsbolig skal sælges, undersøger andelsboligforeningen, om der er pant i andelsboligen, da de har pligt til at udbetale salgssummen til dem, der har pant i andelsboligen, efter at andelsboligforeningen selv har modregnet evt. gæld til dem. Herefter udbetales pengene til dig, når sagen er afsluttet.

Skal du både købe og sælge

Når du flytter, kan det være, fordi du ønsker at købe en ejerbolig. 

Skal du også købe, samtidig med at du sælger, kan vi hjælpe dig med at få finansieret dit køb inden du får pengene fra dit salg.