Hvorfor bytte andelsbolig? 

 • Byt din nuværende lejlighed ud med en større eller mindre lejlighed
  Familier, der mangler et ekstra værelse, kan fx bytte med par, der ikke længere har hjemmeboende børn. Eller yngre andelsbolighavere kan bytte deres stuelejlighed for en lejlighed på de øverste etager med ældre, der ikke længere kan klare trapperne.
 • Lyst til luftforandring
  Byt til en ny bydel, et mere roligt kvarter, til muligheden for at få husdyr eller måske en altan. 
 • Mulighed for trepartsbytte
  Et trepartsbytte kan illustreres ved, at A får B’s lejlighed, B får C’s lejlighed og C får A’s lejlighed. Det øger chancen for et match betragteligt og åbner op for flere muligheder. 
 • Fra andelslejlighed til andelshus
  Drømmer du om at bo i hus – eller bor du i andelshus og drømmer om at flytte i andelslejlighed? Så er her også en mulighed for at bytte.

Sådan bytter du din andelsbolig:

 • 1. Kan du bytte?

  Se regler for bytte i vedtægterne for din andelsboligforening.

 • 2. Find et byttematch

  Find en andelsbolig, du ønsker at bytte med. Vi hjælper dig videre, når du har fundet den rigtige bolig. 

 • 3. Økonomi

  Book et møde og få overblik over dine muligheder for at bytte. Vi kender de fleste andelsboligforeninger og deres økonomi.

 • 4. Aftal bytte med dit match

  Aftal vilkår for byttet med dit match, og få hjælp af din administrator til udarbejdelse og indhentning af dokumenter.

 • 5. Finansiering

  Vi hjælper med finansieringen og den rette låne-sammensætning.

Vi hjælper dig med dit andelsboligbytte

Det er en fordel at have os med på råd, når du står overfor et andelsboligbytte. Vi hjælper dig sikkert igennem hele forløbet, så du kan føle dig tryg. 

Vi hjælper dig b.la med:

Analyse af andelsboligforeningen

Vores rådgivere laver en detaljeret analyse af den andelsboligforening, som du er interesseret i. Analysen vil bl.a. indeholde en vurdering af, om der kan være fremtidige renteændringer eller interne forhold i foreningen, eks. drift, der påvirker foreningens økonomi - og derfor også din.

Rådgivning om bytte af andelsbolig

Du får rådgivning af vores specialister inden for andelsbolig, som altid er klar til at hjælpe dig. Vi giver dig en skræddersyet løsning, som tager udgangspunkt i din økonomi og dine ønsker nu og for fremtiden. Du har mulighed for at få rådgivning mandag til torsdag mellem kl. 8 og 18 samt fredag mellem kl. 8 og 16.

En andelsbolig kan være svær at få fat i

Der findes mere end 200.000 andelsboliger i Danmark, men kun en lille del af dem kommer til salg på det åbne marked. 

Mange oplever derfor, at det kan være svært at finde en ny andelsbolig. Men hvis du allerede har en andelsbolig, er du helt anderledes godt rustet. Her kan du med fordel bytte købsretten til din andelsbolig med en anden i stedet for.

Hvordan foregår et andelsboligbytte?

Når du har fundet et boligbyttematch og er blevet godkendt af banken, foregår byttet på denne måde:

 • Tag fat i administrator og/eller bestyrelsen (fx hvis andelsboligforeningen er selvadministrerende) i jeres respektive andelsboligforening og orienter om boligbyttematchet for at få igangsat processen i begge foreninger. 
 • I nogle tilfælde vil bestyrelsen gerne møde en ny andelshaver inden overdragelsesaftalen skrives – rent formelt skal bestyrelsen godkende den nye andelshaver.
 • Når begge parter er blevet godkendt af bestyrelsen kan overdragelsesaftalerne skrives. En overdragelsesaftale fungerer som en købsaftale og er et juridisk bindende dokument, som underskrives af alle parter (køber, sælger og bestyrelsen).
 • Læs mere om, hvilke dokumenter du skal have udleveret i forbindelse med et andelsboligkøb.
 • Når aftale om overdragelse er på plads, er det blot at glæde sig. En anden fordel ved at bytte andelsbolig er, at I kan aftale ind- og udflytning samme dag, så I undgår at skulle flytte i en midlertidig bolig.

Bytte andelsbolig regler - Hvem kan bytte?

I andelsboligforeningens vedtægter - typisk § 13, 14 eller 15 - fremgår det, om det er muligt at bytte sin andelsbolig. 

I langt de fleste andelsboligforeninger kan det lade sig gøre at bytte andelsbolig. Kun i andelsboligforeninger, hvor man aktivt har  taget stilling til af fravige fra standardvedtægterne, kan der være en paragraf, der forhindrer bytte af andelsbolig. En sådan ændring af vedtægterne vil kræve flertal på en generalforsamling.

Samarbejdspartnere ved andelsboligkøb

Vores samarbejdspartnere kan hjælpe dig med dit andelsboligkøb: 

 • danbolig –  køberrådgivning, vurdering og forhandling af pris.
 • Topdanmark – alle nødvendige forsikringer.
 • TestaViva – juridisk køberrådgivning.