Sådan undgår du at blive muldyr

Det er almindeligt, at kriminelle rekrutterer unge voksne til at hvidvaske penge fra kriminelle aktiviteter. De unge narres, lokkes eller tvinges til at flytte, hæve eller overføre penge via deres egne bankkonti. Og det gør dem til muldyr.

Kriminelle har brug for at vaske sorte penge hvide. Det kræver, at de skjuler, hvor pengene kommer fra, og også tit, hvem de ender hos. En enkel tjeneste som at overføre penge er hurtigt klaret, og de, der bliver bedt om at hjælpe, har ofte en naiv tilgang til det. De er måske ikke klar over, at de begår en kriminel handling, eller også er de ganske enkelt ligeglade med konsekvenserne.

Vidste du, at det kan være en kriminel handling at låne din konto ud til andre? Hvis du overfører penge fra en kriminel handling, kan du blive pålagt at betale hele beløbet tilbage, også selvom du kun har overført et mindre beløb.

Sådan undgår du at blive brugt som muldyr

  • Lad ikke andre bruge din konto til at indsætte, overføre eller hæve penge. 
  • Vær mistænksom over for personer, der tilbyder dig hurtige penge og stor fortjeneste.
  • Giv ikke dine bankoplysninger til andre.

Hvad gør jeg, hvis jeg er blevet udnyttet? 

Har du mistanke om, at penge på din konto kan være forbundet med hvidvask, så kontakt os på 70 33 33 33Åbner i nyt vindue, og meld det til politiet.