Hvilke sedler udfases i 2025?

Det gør alle 1000-kronesedler og sedler fra før 2009.

Sådan genkender du sedlerne:

  • 1000-kronesedler: Udfasningen gælder alle 1000-kronesedler, uanset hvilket år de stammer fra.


NB - overblik

Sedlerne kan bruges frem til 31. maj 2025

Du har god tid til at bruge de af dine sedler, der bliver udfaset i 2025. Hele det næste år frem til 31. maj 2025 kan 1000-kronesedler og sedlerne fra før 2009 bruges som normalt i butikker og handel. 


Husk, at køb med kontanter maksimalt må være på 19.999,50 kr. 


Du kan bruge vores pengeautomater 

Som kunde i Nordea kan du sætte dine kontanter ind på din konto via vores pengeautomater. Det gælder også 1000-kronesedler og pengesedler fra før 2009.

  • Indsæt op til 15.000 hver måned
    Du kan indsætte op til 15.000 kr. i kontanter på din konto hver måned via vores pengeautomater. Har du behov for at indsætte mere end 15.000 kr., beder vi dig kontakte osVi har pengeautomater med indbetaling over hele Danmark. Du kan finde den, der er tættest på dig, ved at klikke på pengeautomater herÅbner i nyt vindue (Vælg ”Pengeautomat” og ”Indbetaling i pengeautomat”, når du søger). 

 

Kontanternes ægthed og oprindelse 

Når du indsætter dine sedler i vores pengeautomater, skal vi tjekke, at sedlerne er ægte, og hvor pengene stammer fra. Du kan derfor opleve, at vi kontakter dig for at høre nærmere eller for at bede om dokumentation for pengenes oprindelse – fx i form af kvitteringer. Det er en normal procedure for at overholde hvidvaskloven.

Pas på svindel

Digital fraud alert - 640x360Vær opmærksom på, at svindlere måske vil forsøge at få dig til at udlevere dine kontanter, fx ved at sige, at de kommer fra banken. Banken vil aldrig hente dine kontanter på din privatadresse eller på anden måde bede dig udlevere dem. 

Vær også opmærksom på, hvis andre beder dig om at veksle eller indsætte penge for dem, da du kan blive misbrugt som et led i finansiel kriminalitet. 

Har du brug for hjælp?

Vi står klar til at hjælpe dig og svare på dine spørgsmål.