Nye rentesatser for opsparing og udlån

Efter flere år med stigende renter sænkede Nationalbanken renten den 7. juni 2024 med 0,25 procentpoint. Det har medført, at vi også sænker renten for privatkunder på indlåns- og pensionskonti samt for en række variabelt forrentet udlån til privatkunder.  

Vi ændrer ikke renten på privatkunders Grundkonto, der oftest anvendes som lønkonto og/eller konto til almindelige daglige transaktioner.   

De nye rentesatser på udlån træder i kraft 25. juni 2024, mens renten på indlåns- og pensionskonti træder i kraft 16. juli.  

For erhvervskunder sænker vi den 16. juli 2024 renten på kontotypen Opsparing Erhverv med 0,25%.

Ændringerne sker ifølge vores Generelle vilkår for henholdsvis privat- og erhvervskunder.  

Du vil også kunne se varslingen om renteændringen i netbank samt aviserne senest 15. juni 2024.

For dig som privatkunde

Hvad betyder det for mit indlån?

En Grundkonto, som oftest bruges som en lønkonto, får fremover en positiv rente på 0,25 pct. - uanset hvor stort indestående er. Renten afhænger ikke af, om man har en NemKonto hos os eller ej.

Børneopsparing og gaveopsparing får fremover en rente på 2,00 pct.

Kontant indestående på opsparings- og pensionskonti får en rente på 1,00 pct. for beløb mellem 0 og 500.000 kr. For beløb over 500.000 kr. vil renten være 1,75 pct.  

For dig der ikke står og skal bruge pengene her og nu, så er det en god idé at overveje vores Fastrente, hvor du binder dine penge mellem 3-12 måneder. Her kan du få op til 3% i rente ved kun at binde pengene i 3  måneder. 

Se oversigten nedenfor om renter på forskellige kontotyper.

Se oversigt over renteændringer på indlån for privatkunderÅbner i nyt vindue


Ændringerne på indlån træder i kraft 16. juli 2024. 

Får du den rigtige rente på din konto?

Vi har igen positiv rente på opsparingskonti. Derfor har det nu en betydning, at du har de rigtige kontotyper - og at du bruger dem til det, de er beregnet til.

Hvis du fx bruger en Grundkonto til din opsparing, får 0,25 pct. i rente. Sætter du derimod din opsparing over på en Opsparingskonto, vil du fra d. 16. juli få 1,75 pct. for beløb over 500.000 kroner. Du vil  få 1,00 pct. for beløb mellem 0 kr. og 500.000 kr.. Du kan også vælge en opsparing med binding, Fastrente, der har en mere attraktiv rente, afhængigt af hvor længe du binder opsparingen. Læs mere om Fastrente her.

Sådan ser du, hvilken kontotype du har

Det kan være svært at se, hvilken kontotype man bruger til hvad - især hvis man selv har givet sine konti forskellige navne. Men du kan altid finde ud af, hvilken kontotype og ikke mindst hvilken rente der er på kontoen sådan her:

  1. Gå i mobilbank
  2. Klik på kontoen
  3. Scroll ned og klik på Detaljer
  4. Øverst står det navn, du evt. selv har givet kontoen og selve kontoformen, fx Grundkonto eller Opsparing.
  5. Lidt længere nede står renten.

I Netbank klikker du på kontoen. Lige under kontonavnet står der Vis kontooplysninger, og her fremgår de samme oplysninger som beskrevet ovenfor.

Mangler du en konto?

Viser det sig, at du fx har din opsparing stående på en Grundkonto og derfor ikke får gavn af den positive rente, er det nemt at ændre. Du kan selv bestille en Opsparing eller en Fastrente i din mobilbank og i din Netbank. Tryk på Services, vælg den kontotype, du ønsker, og følg vejledningen. Opsparing og Fastrente tager 1-2 minutter at oprette.

Du kan naturligvis også ringe til os på 70 33 33 33, så hjælper vi dig.

Hvad betyder det for mit udlån?

De lavere renter betyder også, at udlånsrenten sænkes med 0,25 procentpoint på en række variabelt forrentet udlån til private kunder. Det gælder kassekreditter, forbrugslån, billån og udvalgte boliglån.  

Du kan se information om den nye udlånsrente på de relevante konti i din Net- og mobilbank, når de træder i kraft. Informationen vil forventeligt være tilgængelig 25. juni 2024.

Se oversigt over renteændringer på udlån for privatkunderÅbner i nyt vindue 

Ændringerne på udlån træder i kraft 25. juni 2024.

Vær opmærksom på, at ændringen ikke gælder realkreditlån, men udelukkende dine lån hos Nordea. 

For dig som erhvervskunde

Vi sænker renten for kontotypen ”Opsparing Erhverv” med 0,25 procentpoint med effekt fra 16. juli 2024. 

Vær opmærksom på, at renteændringen fra Nationalbanken kan have betydning for dig, hvis du har ind -og udlånsprodukter som følger en markedsrente.

Læs mere om vores opsparingsprodukter til privatkunder

Med de nye renteændringer kan det være attraktivt for dig at oprette en opsparingskonto. Kom nemt og hurtigt i gang med at spare op til det, du drømmer om.

Opsparingskonto

Sæt penge til side, når det passer dig, eller opret en fast månedlig overførsel. Du kan indbetale og hæve på kontoen, når du vil, og der er ingen binding.

Læs mere om Opsparingskonto

Fastrente opsparing

En opsparingskonto, hvor du har mulighed for at låse renten på din opsparing i 3 til 12 måneder og på den måde sikre dig et afkast.

Læs mere om Fastrente