Overblik over renteændringer

Her på siden kan du få overblik over Nordeas renteændringer, og hvad de betyder for dig som både privat- og erhvervskunde. Vi opdaterer siden løbende.

Nye rentesatser for ind- og udlån

Nationalbanken hævede 28. oktober 2022 renten med 0,60 procentpoint og igen 16. december 2022 med 0,50 procentpoint. Det har medført, at vi også hæver renten for både privatkunder og erhvervskunder.  

De nye rentesatser træder i kraft den 14. februar 2023. Dog har nogle typer boliglån et længere varsel.

Ændringerne sker ifølge vores Generelle vilkår for henholdsvis privat- og erhvervskunder.  

For dig som privatkunde

(Vil du se ændringerne for erhvervskunder, skal du scrolle længere ned på siden.)

Hvad betyder det for mit indlån?

Børneopsparing og Børnebørnskonto får fremover en rente på 1,25 pct.  

Kontant indestående på opsparings- og pensionskonti får en rente på 1,00 pct. for beløb over 500.000 kroner. Renten på disse kontotyper er uændret 0,75 pct. for beløb over 100.000 kr. og 0,40 pct. for beløb under 100.000 kroner.  

Derudover tilbyder Nordea en opsparing med binding, Fastrente, der har en mere attraktiv rente, afhængig af hvor længe du binder opsparingen. Du kan binde din opsparing mellem 6 og 12 måneder.

Vær opmærksom på, at på visse kontotyper, fx. din lønkonto, vil renten være uændret og 0 pct. Se også nedenfor om renter på forskellige kontotyper.

Se oversigt over renteændringer på opsparing for privatkunder (pdf, 118 KB)Åbner i nyt vindue.

Ændringerne på indlån træder i kraft den 14. februar 2023.

Får du den rigtige rente på din konto?

Vi har igen positiv rente på opsparingskonti. Derfor har det nu en betydning, at du har de rigtige kontotyper - og at du bruger dem til det, de er beregnet til.

Hvis du fx bruger en Grundkonto til din opsparing, får du 0 pct. i rente. Sætter du derimod din opsparing over på en Opsparingskonto, vil du fra 14. februar 2023 få 1,00 pct. for beløb over 500.000 kroner, 0,75 pct. for beløb over 100.000 kr. og 0,40 pct. for beløb under 100.000 kroner. Du kan også vælge en en opsparing med binding, Fastrente, der har en mere attraktiv rente, afhængig af hvor længe du binder opsparingen.

Sådan ser du, hvilken kontotype du har

Det kan være svært at se, hvilken kontotype man bruger til hvad - især, hvis man selv har givet sine konti forskellige navne. Men du kan altid finde ud af, hvilken kontotype og ikke mindst hvilken rente, der er på kontoen sådan her:

  1. Gå i Mobilbank
  2. Klik på kontoen
  3. Scroll ned og klik på Detaljer
  4. Øverst står det navn, du evt. selv har givet kontoen og selve kontoformen, fx Grundkonto eller Opsparing.
  5. Lidt længere nede står renten.

I Netbank klikker du på kontoen. Lige under kontonavnet står der Vis kontooplysninger, og her fremgår de samme oplysninger som beskrevet ovenfor.

Mangler du en konto?

Viser det sig, at du fx har din opsparing stående på en Grundkonto og derfor ikke får gavn af den positive rente, er det nemt at ændre. Du kan selv bestille en Opsparing eller en Fastrente i din Mobilbank og i din Netbank. Tryk på Services, vælg den kontotype, du ønsker, og følg vejledningen. Opsparing og Fastrente tager 1-2 minutter at oprette.

Du kan naturligvis også ringe til os på 70 33 33 33, så hjælper vi dig.

Hvad betyder det for mit udlån?

De højere renter betyder også, at udlånsrenten stiger med op til 1,10 procentpoint på variabelt forrentet udlån til private kunder. Enkelte låntyper stiger mindre, se oversigten nedenfor.

Du kan se information om den nye udlånsrente på de relevante konti i din net- og mobilbank, når de træder i kraft. Informationen vil forventeligt være tilgængelig den 15. februar 2023. 

Se oversigt over renteændringer på udlån for privatkunder (pdf, 112 KB)Åbner i nyt vindue.

Ændringerne på udlån træder i kraft den 14. februar 2023 med undtagelse af visse boliglån, der har længere varsel - se hvilke i den fulde liste ovenfor.

Vær opmærksom på, at ændringen ikke gælder realkreditlån, men udelukkende dine lån hos Nordea. 

Er det stadig en god ide at investere sin opsparing?

Vi anbefaler fortsat, at du investerer den del af din opsparing, hvor der er mere end tre år til, at du skal bruge pengene. 

Vær opmærksom på, at investering aldrig er uden risiko, og historiske afkast ikke er en garanti for fremtidige afkast.

Læs mere om vores aktuelle investeringsråd.

Læs mere om vores opsparingsprodukter til privatkunder

Med de nye renteændringer kan det være attraktivt for dig at oprette en opsparingskonto. Kom nemt og hurtigt i gang med at spare op, til det du drømmer om.

Opsparingskonto

Sæt penge til side, når det passer dig, eller opret en fast månedlig overførsel. Du kan indbetale og hæve på kontoen, når du vil, og der er ingen binding.

Læs mere om Opsparingskonto

Fastrente opsparing

En opsparingskonto, hvor du har mulighed for at låse renten på din opsparing i 6-12 måneder og på den måde sikre dig et afkast.

Læs mere om Fastrente

For dig som erhvervskunde

Hvad betyder renteændringen for mit indlån?

Der er ingen ændringer på indlån for erhvervskunder.

Hvad betyder det for udlån?

Har du et lån med variabel rente, skal du regne med, at vi hæver renten med 1,00 procentpoint. Da de fleste erhvervskunder har individuelle aftaler, er det forskelligt, hvordan renten lander på udlån. Du kan tjekke din nuværende rente i net- og mobilbanken under ”kontodetaljer”, og fra den 15. februar 2023 vil du kunne se den nye, opdaterede rentesats.

Pengemarkedsforrentede produkter følger markedssatserne

Hvis din virksomhed har pengemarkedsforrentede lån eller konti, er den aftalte marginal uændret. Din rente vil dog følge udviklingen i markedssatserne (N-bor for udlån og N-bid for indlån). Her forventer vi, at de vil følge udviklingen i Nationalbankens rentesatser.

Sådan ændres renterne på vores produkter

Renteændringerne har betydning for en lang række af de produkter, vi tilbyder. Få overblik over de væsentligste renteændringer for erhvervsprodukter (pdf, 109 KB)Åbner i nyt vindue.