Køb af lejlighed

Er du på udkig efter en andel- eller ejerlejlighed? Vi hjælper dig godt i gang med dit nye boligkøb. Find vores store boligkøbsguide, og beregn hvor meget du kan låne for her på siden.

Find det rette boliglån, når du skal købe lejlighed

Den bedste start på et godt boligkøb er at finde et lån, der passer til dig og din økonomi.

I samarbejde med en rådgiver kan du få et præcist billede af, hvilket beløb du har mulighed for at købe lejlighed for. Og det kan være en stor fordel at kende, inden du begiver dig ud på boligmarkedet.  

Vil det fx være bedst for dig at købe en andelslejlighed eller en ejerlejlighed? Priserne er ofte meget forskellige, og det er finansieringen af de to boligtyper også.

Vi giver dig et indblik i begge boligtyper og deres boliglån nedenfor.

Ejerlejlighed – Få et lånebevis og se hvad du kan købe for

Når du skal købe en ejerlejlighed finansieres købet som regel både af et realkreditlån og et banklån.

Du har mulighed for at låne op til 80 pct. af ejerlejlighedens værdi med et realkreditlån – og det dækker derfor ikke hele boligens værdi. Det kombineres ofte med et banklån til boligkøb, hvor du kan låne op til 15 pct. af boligens værdi

Når du skal købe en ejerlejlighed, skal du selv have sparet minimum 5 pct. af prisen op til udbetalingen.

Vil du gerne vide, hvor meget du kan købe lejlighed for? Og er du interesseret i at vide, hvordan hele købsprocessen fungerer? Så besøg vores store boligunivers. Her har vi samlet en guide, der hjælper dig godt på vej mod dit boligkøb.

Købsaftale for ejerlejlighed

En købsaftale til ejerlejlighed kan være anderledes end en købsaftale til hus. Der bliver nemlig ikke altid lavet en tilstandsrapport for ejerlejlighed. Det er derfor vigtigt, at du selv får en bygningssagkyndig til at tjekke ting såsom tag, svamp og el i ejendommen. 

En købsaftale til ejerlejlighed bør også indeholde oplysninger om fælleslån i ejerforeningen samt ejendommens forsikring. 

Det er vigtigt, at du har et overblik over ejerforeningens økonomi. Har ejerforeningen råd til løbende vedligeholdelse af fællesarealer eller renovering? Er de stadig i gang med at betale tilbage på renovering af taget? Det er vigtigt, at en købsaftale for en ejerlejlighed er transparent om disse ting. Så venter der dig ikke en ubehagelig overraskelse i form af skjulte ekstra udgifter.

Læs mere om købsaftale. 

Overvejer du at købe bolig?

Prøv vores guide til boligkøb – både til dig, der ikke har prøvet at købe en bolig før, eller dig, der bare har brug for at få frisket din viden op. Vi giver dig overblik over processen mod et bedre hjem og gode råd undervejs.

Andelsbolig – Få et lånebevis og se hvad du kan købe for

Hvis du derimod skal købe en andelslejlighed finansieres købet med et banklån. I dag gælder det desuden også, at du skal have sparet minimum 5 pct. af boligens pris op til udbetalingen, når du køber en andelsbolig.

Hvis du gerne vil have et overblik over, hvad du kan låne for, kan du ansøge om et gratis lånebevis.

Et lånebevis er et dokument, der viser, hvor meget du er godkendt til at låne for af banken. Det stiller dig ofte stærkere i en mulig købsaftale, da sælger har en garanti for, at du kan betale boligens værdi.

Og det giver dig en rettesnor for, hvilke andelsboliger du har råd til at byde på.

Er du interesseret i at kende forløbet for et andelsboligkøb, kan du også finde det nedenfor. Trin for trin guider vi dig igennem købet.

Gode råd når du skal købe andel- eller ejerlejlighed

Uanset om du skal købe en andelslejlighed eller en ejerlejlighed, er der en række gode råd, vi altid giver en kommende boligkøber.

Her er 5 gode råd til et godt boligkøb:

 1. Få personlig rådgivning
  Hvis din proces ikke starter hos os, er det altid en rigtig god idé at tjekke salgsopstillingen. Mægleren er primært sælgerens rådgiver. Banken er din rådgiver. 
 2. Brug egen byggesagkyndig
  Brug en byggesagkyndig, du selv har valgt - også selvom der allerede findes en tilstandsrapport.
 3. Gennemgå vores tjekliste
  Husk alt fra energimærkning til isoleringstilstand. Vi kan hjælpe dig med at samle en liste over, hvad der skal være i orden, før du bør skrive under. 
 4. Lav skriftlige aftaler
  Husk, at du selv bærer bevisbyrden for mundtlige aftaler. Derfor bør du sørge for at mundtlige aftaler med sælger og mægler også kan findes på skrift. 
 5. Er det en sund forening?
  Undersøg altid både ejerforening og andelsforening – lige fra regnskaber til forsikringer.

Kan du bruge vores hjælp?

Vi ved, at det kan være en stor beslutning at optage et lån til en ny bolig. Derfor er vi også altid klar til at rådgive dig, så vi kan sikre dig det rette lån – og give dig en god start som kommende boligejer.  

Kontakt os allerede i dag, så skaber vi sammen et overblik over din økonomi – og får dig et skridt nærmere din drømmebolig.