Finansiering af renovering

Trin 3 i renoveringens faser. Der findes flere forskellige finansieringsmuligheder, når du skal renovere din bolig. Den rette finansiering for dig afhænger blandt andet af din nuværende økonomi, renoveringens størrelse, og om der er tale om en energirenovering. Få et overblik over Nordeas lån til renoveringer her på siden.

Muligheder for lån til renovering

Som udgangspunkt kan det ikke betale sig at optage et tillægslån eller forhåndslån, hvis beløbet er mindre end 100.000 kr., med mindre du alligevel skal omlægge dit nuværende realkreditlån. Her bør du overveje et lån i banken – fx et boliglån eller forbrugslån.

I forbindelse med en renovering gennemgår vi dine muligheder for at låne yderligere i din bolig fx ved at se på dine nuværende boliglån set i forhold til din boligs værdi nu og efter din renovering. 

Vi kan herefter råde dig til enten at optage et tillægslån i din boligs friværdi, forhåndslån eller et lån i banken. 

Sådan betaler du med et renoveringslån

Projektet betales typisk i takt med, at det skrider frem. Du skal derfor have finansieret udgifterne i renoveringsperioden, indtil du optager et renoveringslån, der skal være den endelige finansiering af renoveringen. 

Du kan vælge enten at optage et tillægslån eller forhåndslån i Nordea Kredit eller få en kredit på din Byggekonto og vente med at optage det endelige lån, til du kender alle udgifter og din boligs endelige værdi.

Husk at komme i gang med byggeriet

Optager du et forhåndslån, har vi vurderet, hvad din renoverede bolig kommer til at være værd ud fra markedet lige nu. Når du er færdig med projektet, kigger vi igen på boligen og vurderer, hvad den er værd i det nuværende marked. Derfor anbefaler vi, at du kommer i gang hurtigst muligt, så du ikke kommer i klemme, hvis priserne på boligmarkedet begynder at falde. Det er en betingelse, at du skal være færdig med byggeriet inden for to år, fra forhåndslånet er udbetalt. 

Du har selvfølgelig også mulighed for at bruge din opsparing til dit renoveringsprojekt. Det er den billigste løsning for dig, da du ikke skal betale renter og gebyrer for at optage et lån til renovering. Husk ikke at bruge hele din opsparing, så du har til uforudsete udgifter i din dagligdag.

Byggekonto med forhåndslån

House icon - 640x360

Du får udbetalt et lån i Nordea Kredit allerede ved renoveringens start. Pengene fra lånet sættes ind på Byggekontoen, og efterhånden som håndværkere og materialer mv. skal betales, bliver pengene udbetalt fra Byggekontoen. 

Har du brug for flere penge, end du får fra renoveringslånet i Nordea Kredit, får du en kredit på Byggekontoen. Når byggeriet er færdigt, bliver kreditten indfriet med de lån, du vælger i banken.

Byggekonto uden forhåndslån

Gazebo icon - 640x360

Du bruger Byggekontoen til at betale håndværkere og materialer mv. 

Pengene trækkes på kreditten, når du har behov for det. 

Når byggeriet er færdigt optages lån i Nordea Kredit og banken, som du har valgt til den endelige finansiering.

Lån til renovering i Nordea Kredit (forhåndslån)

Med et forhåndslån stiller vi pengene til rådighed fra renoveringens start på baggrund af, hvad din bolig er værd inklusiv din renovering.
Hvis du vil have et forhåndslån, indhenter vi et tilbud fra Nordea Kredit. Når byggeriet er færdigt, og ejendommen er vurderet, ændres forhåndslånet til det endelige realkreditlån, hvis boligens værdi svarer til det forventede i låneansøgningen.

Fordele ved forhåndslån

  • Du betaler som regel en lavere rente end på en kredit
  • Mulighed for kurssikring
  • Hvis den endelige vurdering bliver større end forventet, kan der være mulighed for at omlægge dyrere gæld, ved at optage et tillægslån i Nordea Kredit

Ulemper ved forhåndslån

  • Størrelsen på lånet ligger fast fra starten. Ændringer i byggeprojektet undervejs skal du selv betale for - enten af egen lomme eller ved at få et lån eller kredit  hos os. Store ændringer større end 100.000 kr. kan dog efterfølgende finansieres med et tillægslån i Nordea Kredit.
  • Lånet er foreløbigt. Så hvis den endelige vurdering af renoveringen er lavere end forventet, kan Nordea Kredit bede dig om at nedbringe lånet.
  • Bidragssatsen på lånet lægges først fast ved den endelige vurdering.

Energisparelån til energiforbedrende renoveringer

Skal du have foretaget en energirenovering, kan dit projekt også finansieres af Nordeas Energisparelån. Energisparelånet er et supplement til dit boliglån, der giver dig nogle særlige fordele fremfor eksempelvis et forbrugslån. 

I Energisparelånet er der sparet på etableringsomkostninger, og det kan derfor være et godt alternativ til andre finansieringsmuligheder, når du skal renovere. 

Nordeas Energisparelån: 

  • Lån op til 150.000 kr
  • Variabel rente
  • Lave etableringsomkostninger på kun 800 kr
  • Ingen pant i boligen

Læs mere om Energisparelånet

Lån til renovering i banken

Boliglån i banken

Skal du fx have lavet nyt køkken til under 100.000 kr., eller har du allerede belånt din bolig op til 80%, kan der være mulighed for at låne beløbet i banken på et Boliglån eller Nordea BoligKredit

Forbrugslån

Det er ikke særlig ofte, at vi anbefaler dig at optage et Forbrugslån til dit renoveringsprojekt, da renten er højere end på realkredit- og boliglån. Ved lån af mindre beløb kan et forbrugslån dog i visse tilfælde være værd at overveje, da etableringsomkostningerne er væsentligt lavere end ved et boliglån.

Hvis du skal bruge et lån til renovering, kan du altid booke en uforpligtende snak med os. Sammen kan vi gå projektet igennem, og finde den helt rigtige løsning til dig.