Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Finansiering af renovering

Trin 4 i renoveringens faser

Finansieringsmuligheder til renovering

Vi gennemgår dine finansieringsmuligheder for at låne yderligere i din bolig fx ved at se på dine nuværende boliglån set i forhold til din boligs værdi nu og efter din renovering. Om vi vil råde dig til et tillægslån i din boligs friværdi, forhåndslån eller et lån i banken. Som udgangspunkt kan det ikke betale sig at optage tillægslån eller forhåndslån, hvis beløbet er mindre end 100.000 kr. med mindre du alligevel skal omlægge dit nuværende realkreditlån. Her bør du overveje et lån i banken – fx et boliglån eller forbrugslån. 

Sådan betaler du med et renoveringslån

Du kan få en indikation af, hvad din bolig er værd nu og efter renoveringen på BoligSkøn.Åbner i nyt vindue På mødet finder vi sammen løsningen, der passer bedst til dig. Brug vores låneguide til valg af lånÅbner i nyt vindue og vores boliglån beregner "Hvad koster det at låne i min bolig (friværdien)" ?


Projektet betales typisk i takt med, at det skrider frem. Du skal derfor have finansieret udgifterne i renoveringsperioden, indtil du optager lån, der skal være den endelige finansiering af renoveringen. Du kan vælge enten at optage et tillægslån eller forhåndslån i Nordea Kredit eller få en kredit på din Byggekonto og vente med at optage det endelige lån, til du kender alle udgifter og din boligs endelige værdi.

Husk at komme i gang med byggeriet

Optager du et forhåndslån, har vi vurderet, hvad din renoverede bolig kommer til at være værd ud fra markedet lige nu. Når du er færdig med projektet, kigger vi igen på boligen og vurderer, hvad den er værd i det nuværende marked. Derfor anbefaler vi, at du kommer i gang hurtigst muligt, så du ikke kommer i klemme, hvis priserne på boligmarkedet begynder at falde. Det er en betingelse, at du skal være færdig med byggeriet inden for to år, fra forhåndslånet er udbetalt. 


Du har selvfølgelig også mulighed for at bruge din opsparing til dit renoveringsprojekt. Det er den billigste løsning for dig, da du ikke skal betale renter og gebyrer for at optage lån. Husk ikke at bruge hele din opsparing, så du har til uforudsete udgifter i din dagligdag.

Hvad er en Byggekonto?

Byggekonto er en konto i banken, som bruges til at opsamle alle ind- og udbetalinger i forbindelse med byggeriet.


Byggekonto med forhåndslån

Du får udbetalt et lån i Nordea Kredit allerede ved renoveringens start. Pengene fra lånet sættes ind på Byggekontoen, og efterhånden som håndværkere og materialer mv. skal betales, bliver pengene udbetalt fra Byggekontoen. Har du brug for flere penge, end du får fra lånet i Nordea Kredit, får du en kredit på Byggekontoen. Når byggeriet er færdigt, bliver kreditten indfriet med de lån, du vælger i banken.


Byggekonto uden forhåndslån

Du bruger Byggekontoen til at betale håndværkere og materialer mv. Pengene trækkes på kreditten, når du har behov for det. Når byggeriet er færdigt optages lån i Nordea Kredit og banken, som du har valgt til den endelige finansiering.

Lån til renovering i Nordea Kredit (forhåndslån)

Med et forhåndslån stiller vi pengene til rådighed fra renoveringens start på baggrund af, hvad din bolig er værd inklusiv din renovering.
Hvis du vil have et forhåndslån, indhenter vi et tilbud fra Nordea Kredit. Når byggeriet er færdigt, og ejendommen er vurderet, ændres forhåndslånet til det endelige realkreditlån, hvis boligens værdi svarer til det forventede i låneansøgningen.

Fordele ved forhåndslån

  • Du betaler som regel en lavere rente end på en kredit
  • Mulighed for kurssikring
  • Hvis den endelige vurdering bliver større end forventet, kan der være mulighed for at omlægge dyrere gæld, ved at optage et tillægslån i Nordea Kredit

Ulemper ved forhåndslån

  • Størrelsen på lånet ligger fast fra starten. Ændringer i byggeprojektet undervejs skal du selv betale for - enten af egen lomme eller ved at få et lån eller kredit  hos os. Store ændringer større end 100.000 kr. kan dog efterfølgende finansieres med et tillægslån i Nordea Kredit.
  • Lånet er foreløbigt. Så hvis den endelige vurdering af renoveringen er lavere end forventet, kan Nordea Kredit bede dig om at nedbringe lånet.
  • Bidragssatsen på lånet lægges først fast ved den endelige vurdering.

Lån til renovering i banken

 Boliglån i banken:

Skal du fx have lavet nyt køkken til under 100.000 kr., eller har du allerede belånt din bolig op til 80%, kan der være mulighed for at låne beløbet i banken på et Boliglån eller Nordea Prioritet Boligkøb. Forbrugslån:

Det er ikke særlig ofte, at vi anbefaler dig at optage et Forbrugslån til dit renoveringsprojekt, da renten er højere end på realkredit- og boliglån. Ved lån af mindre beløb kan et forbrugslån dog i visse tilfælde være værd at overveje, da etableringsomkostningerne er væsentligt lavere end ved et boliglån.

Hvis du skal bruge et lån til renovering, kan du altid booke en uforpligtende snak med os. Sammen kan vi gå projektet igennem, og finde den helt rigtige løsning til dig.