Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Er du klar til at komme i gang?

Har du besluttet at komme i gang med at investere? Det synes vi er en god idé, for du vil sandsynligvis få et bedre afkast af din opsparing, hvis du investerer den, end hvis du blot har den stående på en konto til en meget lav eller ingen rente.

Læg en plan for din opsparing og investering

Inden du investerer, er der især tre ting, du bør overveje: Hvor stor risiko ønsker du at løbe, hvornår skal du bruge din opsparing og hvordan ønsker du, at din opsparing skal plejes?

Risiko:
Hvor stor en risiko ønsker du at påtage dig? Afkast og risiko vil altid gå hånd i hånd - jo højere afkast du går efter, desto større risiko må du påtage dig. Det vil sige, at går du efter et højt afkast, må du også acceptere en højere risiko for, at værdien af din opsparing kan falde. 

Tid:
Hvornår regner du med, at du skal bruge din opsparing? Det skal du gøre dig, klart inden du begynder at investere. Tid er vigtig, når du vælger hvordan du vil investere, fordi store udsving på fx aktiemarkederne kan påvirke værdien af dine investeringer meget negativt, hvis du investerer på kort sigt. Omvendt har du mulighed for at opnå et højere afkast på dine investeringer, hvis der er lang tid til, at du skal bruge din opsparing, fordi du i så fald kan tage en større risiko.

Opfølgning:
Hvordan ønsker du din opsparing skal plejes?  Du bør gøre op med dig selv, om du har tid, lyst og tilstrækkelig kendskab til investering til aktivt at tage del i opfølgening af din investering, eller om du hellere vil læne dig tilbage og lade Nordea tage sig af din opsparing.

Sådan kommer du i gang med at investere

Når du har overvejet ovenstående tre spørgsmål, er du klar til at gå i gang. Og alt efter hvor aktivt du ønsker at følge dine investeringer, kan du vælge mellem forskellige muligheder for at investere.

Nora - vores digitale investeringsrådgiver
Nora er især til dig, der ikke har tid eller lyst til selv at pleje din opsparing. På bare 10 minutter giver vores digitale investeringsrådgiver dig en anbefaling, og du får mulighed for at investere i Nora-fonde, der passer til dine behov. Du finder Nora i din Netbank under fanen 'Opsparing og investering'. 


Nordea Investor - til den aktive investor 
Nordea Investor er Nordeas handelsplatform til den mere aktive investor. Du har adgang til 19 internationale børser, du får Nordeas eksperters syn på markedets udvikling flere gange dagligt, og du har adgang til et væld af eksterne analytikere via Company Snapshot på mere end 1.500 globale aktier. Med Nordea Investor kan du følge dine investeringer og markederne, når det passer dig. Nordea Investor er for dig, der har tid og lyst til aktivt at pleje og følge din opsparing.

Få en aktiesparekonto
Aktiesparekontoen gør det muligt at investere i aktier med en lav beskatning på 17 pct., og Nordea sørger for at indberette alle tal til Skat. På den måde er det en let og nem måde at komme ind på investeringsmarkederne. Kontoen er oplagt til både førstegangsinvestorer, der aldrig har investeret før, men også investorer, der allerede investerer i dag, men som gerne vil udnytte den lave beskatning på 17 pct.

Bestil Nordea Investor

For at komme i gang med Nordea investor skal du have en konto og et depot i Nordea. Hvis du ikke har det, er det nemt at bestille online.

Bestil Nordea Investor Åbner i nyt vindue

Find Nora i Mobilbanken

Du finder Nora i menuen øverst til venstre. Har du ikke allerede Mobilbank-app'en, kan du hente den her.

Hent Mobilbank Åbner i nyt vindue

Sæt fart på din opsparing

Du behøver ikke mere end 100 kroner for at komme i gang.

Kom i gang med Nora Åbner i nyt vindue