Hvordan investerer man? Kom i gang

Har du besluttet at komme i gang med at investere? Det synes vi er en god idé. Du vil sandsynligvis få et bedre afkast af din opsparing, hvis du investerer den, end hvis du blot har den stående på en konto til en meget lav eller ingen rente. Se hvordan du investerer her på siden.

Vigtige overvejelser inden du går i gang med at investere

Inden du investerer dine penge fra din opsparing, er der især tre ting, du bør overveje: Hvor stor risiko ønsker du at løbe, hvornår skal du bruge din opsparing og hvordan ønsker du, at din opsparing skal plejes?

Investering giver dig en bedre forrentning

Renten er historisk lav, og selv med en opsparingskonto holder du nærmest kun inflationen fra døren, når du sparer op. Hvis du i stedet investerer din opsparing, har du mulighed for et langt bedre afkast. Risikoen er som udgangspunkt større, men der er mange måder at investere på - både for nye og erfarne investorer.

Risiko

Hvor stor en risiko ønsker du at påtage dig? 

Risiko har den største indflydelse på hvordan du investerer. Afkast og risiko vil altid gå hånd i hånd - jo højere afkast du går efter, desto større risiko må du påtage dig. Det vil sige, at går du efter et højt afkast, må du også acceptere en højere risiko for, at værdien af din opsparing kan falde

Tid

Hvordan investerer du i forhold til din ønskede tidshorisont? 

Inden du investerer, skal du vide hvornår du regner med, at din opsparing skal bruges. Tid er vigtigt, når du vælger, hvordan du vil investere. Store udsving på markederne kan påvirke værdien af dine investeringer negativt, hvis du investerer på kort sigt. Omvendt har du mulighed for at opnå et højere afkast på dine investeringer, hvis du investerer på kort sigt, fordi du kan tage en større risiko.

Opfølgning

Hvordan investerer du, hvis du er ny til investering? 

Du bør gøre op med dig selv, om du har tid, lyst og tilstrækkeligt kendskab til investering, så du aktivt kan tage del i opfølgning af din investering. Hvis du hellere vil bruge din tid anderledes, kan du også læne dig tilbage og lade os hjælpe med din opsparing.

Sådan kommer du i gang med at investere

Når du har overvejet ovenstående tre spørgsmål, er du klar til at gå i gang. Og alt efter hvor aktivt du ønsker at følge dine investeringer, kan du vælge mellem forskellige muligheder for at investere.

Nora - vores digitale investeringsrådgiver

Nora er en løsning, der passer godt til dig, der ikke er helt sikker på, hvordan du investerer eller lyst til selv at pleje din opsparing. På bare 10 minutter giver vores digitale investeringsrådgiver dig en anbefaling på, hvordan du bør investere. Med vores digitale investeringsrådgiver investerer du i Nora-fonde, der passer netop til dine behov. 

Læs mere om Nora

 

 

Nordea Investor - til den aktive investor 
Nordea Investor er vores platform til den mere aktive investor, som har mere erfaring med investeringer. Du har adgang til 19 internationale børser, du får Nordeas eksperters syn på markedets udvikling flere gange dagligt, og du har adgang til et væld af eksterne analytikere. Med Nordea Investor kan du følge dine investeringer og markederne, når det passer dig - og det er for dig, der har tid og lyst til aktivt at følge dine investeringer.

Læs mere om Nordea Investor

 

 

Få en Aktiesparekonto
Aktiesparekontoen gør det muligt at investere i aktier med en lav beskatning på 17 pct., og vi sørger for at indberette alle tal til Skat. På den måde er det en let og nem måde at komme ind på investeringsmarkederne. Kontoen er oplagt til både førstegangsinvestorer, der aldrig har investeret før, men også investorer, der allerede investerer i dag, men som gerne vil udnytte den lave beskatning på 17 pct.

Læs mere om Aktiesparekonto