Nedsparingslån til pensionister

Få glæde af opsparingen i din bolig - også kaldet friværdi - og få et større økonomisk råderum i hverdagen. Et nedsparingslån kan være et godt supplement til din pensionsudbetaling og skabe nye muligheder i den 3. alder.

Hvad er nedsparing?

Nedsparing beskrives ofte som et nedsparingslån eller som at ”spise af murstenene”. 

Hvis du i mange år har afbetalt på din boliggæld, vil du med tiden have oparbejdet en opsparing i din ejer- eller andelsbolig i form af friværdi.

Nedsparing betyder, at du har mulighed for at optage et realkreditlån eller banklån i din boligs friværdi, som løbende kan bruges som supplement i din hverdagsøkonomi for at skabe mere luft i budgettet. 

Med en nedsparing har du mulighed for at optage et nyt realkreditlån eller få en kredit med sikkerhed i din bolig, der kan fungere som et tillæg til pensionsudbetalingen. 

Det kan åbne op for at kunne rejse, forkæle børnebørnene eller nyde hverdagen og friheden lidt mere. 

Herunder kan du læse om Nordeas mulige lån til dig, der overvejer nedsparing i forbindelse med din pension. 

Frihed30 Fast

Frihed30 Fast er et realkreditlån der giver mulighed for at låne op til 60 pct. af boligens værdi. Lånet har en fast rente og giver mulighed for afdragsfrihed i op til 30 år.

Læs mere om Frihed30 Fast

Frihed30 Rentetilpasningslån

Lånet giver dig mulighed for at låne op til 60 pct. af boligens værdi. Lånet er afdragsfrit i op til 30 år og har en variabel rente, der refinansieres hver 3. eller 5. år.

Læs mere om Frihed30 Rentetilpasningslån

Nordea Andel

Nordea Andel er en kredit med pant i din andelsbolig, der kan bruges til at belåne friværdi. Med Nordea Andel har du mulighed for afdragsfrihed på op til 50 pct. af andelens værdi.

Læs mere om Nordea Andel

Skal vi kigge på dine muligheder?

Book et møde med os, så vi kan lave en god økonomisk plan for din pensionstilværelse.

Nedsparingslån og offentlige ydelser

Når du aktiverer din boligs friværdi ved et nedsparingslån, får du frigivet penge, som giver dig mulighed for at gøre noget af det, som er vigtigt for dig.

Du skal være opmærksom på, at et nedsparingslån tæller med i din likvide formue. Lånet vil altså kunne få betydning, hvis du modtager formuebestemte ydelser, som fx ældrechecken. 

Nedsparingslån og rentesats

Som regel vil rentesatsen på et nedsparingslån være lav. 

For boligejere kan det være muligt at optage nedsparingslånet som et realkreditlån eller et boliglån i banken med afdragsfrihed. Det er din nuværende og kommende økonomi, der afgør, hvilke muligheder du har i forbindelse med nedsparing.  

Afdragsfrie lån - pensionister

Som udgangspunkt er det ikke muligt at belåne din bolig med mere end 60 pct. af boligens samlede værdi. Der kan dog være tilfælde, hvor det er muligt at låne mere end de 60 pct., hvis din økonomi kan bære det.

Har du afdraget på din boliggæld i mange år, vil du som regel ligge en del under de 60 pct., når du skal pensioneres. Det kan give dig mulighed for at optage et lån op til de 60 pct. af boligværdien. 

Der er mange forhold vi kigger ind i, når vi skal undersøge dine muligheder for nedsparing. Sammen med dig laver vi en beregning af et muligt nedsparingslån ud fra et samlet overblik over din økonomi. 

Kontakt os i god tid

Det er en god ide at kontakte os i god tid inden din pensionsalder, så vi sammen kan lægge en plan for din pensionstilværelse og skabe et overblik over din eller familiens økonomi nu og den dag, du pensioneres. 

Hvis du allerede nu ved, hvornår du vil pensioneres eller gå på efterløn, kan du med fordel kontakte os – også selv om der måske er 10 år til, at du stopper på arbejdsmarkedet. 

Den dag du går på pension vil din indkomst højst sandsynligt ændre sig - og for langt de fleste vil indtægterne som regel falde. 

Vi hjælper altid gerne med at skabe overblik over din økonomi og dine muligheder for nedsparing, den dag du vælger at gå på pension.

En tryg pension

Pensionstiden skal gerne være en tid med glæde, ro og mere tid til det, der betyder noget. 

Tag os med på råd så tidligt som muligt, så vi kan sikre dig den bedste løsning og en tryg pension med en rummelig økonomi. Nedenfor kan du også læse mere om pension. 

Pension

Få et overblik over de forskellige pensionstyper, og hvad vi kan tilbyde dig i Nordea. Find også vores podcast med gode råd til din pension.

Læs mere om pension og lyt til vores podcast

Rådgivning om pension

Få rådgivning om din pension, dine muligheder for at investere din pensionsopsparing, og hvordan vi kan hjælpe dig med et overblik.

Læs mere om vores pensionsrådgivning

Pensionsberegner

Få en indsigt i, hvad der skal til, for at du kan nå dit pensionsmål. Se hvor meget du skal spare op for at få den pensionstilværelse, du drømmer om.

Prøv vores beregner til pensionsopsparing

Lån til pensionister

Har du som pensionist brug for at låne til uforudsete udgifter, som fx et nyt køleskab? Vi står klar til at hjælpe dig med dit økonomiske overblik.

Se dine lånemuligheder

Spørgsmål og svar om nedsparingslån