Sådan kan du få tilskud til energirenovering

Varmepumpepuljen 

En tilskudsordning til dig, der ønsker at skifte varmekilde – typisk olie- eller gasfyr – til en varmepumpe. Tilskuddet dækker en del af udgifterne til installation og kan gøre det mere økonomisk overkommeligt at skifte til varmepumpe. Energistyrelsen har åbnet for ansøgninger til puljen den 25. februar 2025.   

Energirenoveringspuljen 

Energirenoveringspuljen giver tilskud til en lang række energiforbedringer i private hjem, fx isolering, udskiftninger af vinduer og døre samt andre tiltag, der kan gøre din bolig mere energieffektiv. Energistyrelsen har åbnet for ansøgninger til puljen den 19. februar 2025.   

Det grønne håndværkerfradrag 

Håndværkerfradraget giver dig mulighed for at få fradrag for arbejdslønnen op til 8.600 kr. til en række energiforbedrende tiltag i dit hjem. Fradraget kan også bruges til klimatilpasning af din bolig.

Herunder kan du læse mere om de forskellige tilskudsordninger. 

Hvad er Energirenoveringspuljen?

Energirenoveringspuljen er en støtteordning, der giver boligejere mulighed for at få tilskud til energiforbedrende tiltag i boligen. Puljen har til formål at reducere energiforbruget i private hjem ved at støtte projekter såsom isolering, udskiftning af vinduer og døre og forbedring af varme og ventilation.   

Hvem kan søge? 

Boligejere i Danmark kan ansøge om tilskud fra Energirenoveringspuljen. Der kan dog være særlige krav til boligtypen og energiforbedringens omfang, som skal opfyldes, for at du kan få støtte.  

Hvad kan man få tilskud til? 

Tilskuddet dækker en række energiforbedringer, herunder: 

  • Isolering af tag, ydervægge, gulve m.m. 

  • Udskiftning af gamle vinduer og døre 

  • Ventilation 

Hvor meget kan man søge om? 

Hvor stort tilskud du kan modtage, afhænger af, hvilken type tilskud du søger fra Energirenoveringspuljen. 

Typisk beregnes tilskuddet som et fast beløb pr. kvadratmeter. Det betyder, at du skal gange antallet af kvadratmeter, der skal renoveres, med den gældende tilskudssats for at finde ud af det samlede beløb. 

Du kan læse mere om tilskudssatserne herÅbner i nyt vindue

Hvordan ansøger man? 

Ansøgninger til Energirenoveringspuljen foregår digitalt via Energistyrelsens hjemmeside. Puljen er åbnet for ansøgninger den 19. februar 2025, og det er en god idé at få sendt ansøgningen i en fart, da midlerne som regel bliver fordelt hurtigt. 

Læs mere om Energirenoveringspuljen - og ansøg herÅbner i nyt vindue

Hvad er Varmepumpepuljen?

Varmepumpepuljen er en tilskudsordning til boligejere, der ønsker at skifte energikilde i hjemmet til en varmepumpe.  

Hvem kan søge? 

Boligejere i Danmark, som i dag varmer deres bolig op med oliefyr, gasfyr, biokedel eller elvarme. Husk, at du skal ansøge om tilskud, før du sætter gang i projektet. Du kan ikke få tilskud, hvis du bor i et område, hvor der er fjernvarme på vej.  

Hvad kan man tilskud til? 

Du kan få tilskud til at skifte til en luft til vand-varmepumpe eller jordvarmepumpe. 

Hvor meget kan man søge om? 

Du kan få 17.000 kr. i tilskud til en luft til vand-varmepumpe og 27.000 kr. til en jordvarmepumpe. I 2025 er der 159,7 mio. kr. i puljen. Dertil kommer midler fra tidligere år, der ikke er brugt. 

Hvordan ansøger man? 

Du ansøger digitalt via Energistyrelsens hjemmeside.

Læs mere om Varmepumpepuljen - og ansøg herÅbner i nyt vindue

Hvad er det grønne håndværkerfradrag?

Grønt håndværkerfradrag er en skatteordning, der giver boligejere mulighed for at få fradrag for arbejdslønnen til håndværkerydelser, som er rettet mod energiforbedring og klimatilpasning af boligen.  

Hvem kan søge? 

Alle boligejere i Danmark kan benytte håndværkerfradraget, så længe de betaler skat i Danmark og får udført arbejdet på deres private hjem eller fritidsbolig. 

Hvad kan man søge til? 

En lang række tiltag, som gør din bolig mere energieffektiv eller sikrer boligen bedre mod klimaforandringer. Herunder: 

• Isolering af ydervægge, tag og gulve 

• Installation af varmepumper 

• Udskiftning af vinduer og døre 

• Energiforbedrende installationer såsom solceller 

Hvor meget kan man søge om? 

Håndværkerfradraget er op til 8.600 kr. pr. person i 2025. Håndværkerfradragets værdi er ca. 26 %. Hvis du har betalt 3.000 kr. for en håndværksydelse, sparer du ca. 780 kr. i skat. Du kan kun få fradrag for arbejdslønnen - ikke for materialer. 

Hvordan ansøger man? 

Håndværkerfradraget registreres via årsopgørelsen i skattemappen på SKAT’s hjemmeside. For at benytte fradraget skal du gemme fakturaen fra håndværkeren og sørge for at betale digitalt, fx med dankort, Mobilepay eller netbank. 

Læs mere om håndværkerfradraget hos Skat her Åbner i nyt vindue