Lejebolig

En lejet lejlighed er ofte billig at flytte ind i, og du kan opsige lejemålet, når du vil.

Indskud og depositum

Det er almindeligt at betale et depositum og 3 måneders husleje, inden du kan flytte ind. Pengene bliver ''frosset inde'' hos udlejeren, til du flytter igen. Det er udlejerens sikkerhed for, at der er penge til husleje og til eventuelle reparationer, når du flytter. Det, der bliver tilovers af dit depositum, får du tilbage.

Har du ikke pengene til at betale depositum - eller til de øvrige flytteomkostninger - vil vi typisk kunne hjælpe dig med et lån eller en kassekredit.

Boligstøtte

Huslejen i en lejebolig varierer meget - husk at tage udgifter som vedligeholdelse, elektricitet, vand, varme og afdrag på lån med i dine beregninger.

Skat

Der er ingen specielle skatteforhold for lejeboliger. Du kan få fradrag for renteudgifterne på lån til fx indskud og depositum.
Ønsker du på et tidspunkt at flytte i ejerbolig, kan du beregne, hvad du har råd til at købe for ud fra din nuværende husleje og opsparing

Fra leje til eje

Ønsker du på et tidspunkt at flytte i ejerbolig, kan du beregne, hvad du har råd til at købe for ud fra din nuværende husleje og opsparing.