Det kan være en god idé at investere din opsparing

Har du lyst til at komme i gang med at investere, men mangler du viden om hvad investering er, og hvorfor investering er en god idé? Vi giver dig en introduktion til de vigtigeste elementer inden for investering.

Er du klar? Kom let i gang med opsparing og investering

Har du styr på de grundlæggende elementer inden for investering, og føler du dig klar til at gå i gang? Vi viser dig, hvordan du kommer i gang med at investere din opsparing.
 

Hvad er en investering?

Når du har penge stående i banken, står de på en indlånskonto. Den konto kan fungere som din budgetkonto, opsparingskonto eller noget helt tredje. Fælles for indlånskonti er, at de typisk giver et betydeligt lavere afkast – via renten på indestående beløb – end en god investering af dine penge vil gøre.

Hvad er en investering så? For de fleste private investorer er investering af penge lig med opkøb af aktier og obligationer med henblik på en fremtidig fortjeneste på et videresalg.

Du kan enten selv investere dine penge eller lade os stå for det. Om dine penge investeres i aktier eller i obligationer, kan du også selv have indflydelse på.

Formålet med investering af penge i aktier eller obligationer er, at aktien eller obligationen på et tidspunkt er mere værd på aktiemarkedet. Her kan du eller vi sælge aktien eller obligationen videre med en fortjeneste. Altså investerer du i potentialet for aktien eller obligationens værdi. 

Kort sagt er forskellen på investering af penge i aktier og obligationer balancen mellem risiko og afkast. Aktier kan give højere afkast og mere voldsomme værditab end de mere stabile obligationer. En varieret investeringsportefølje med både aktier og obligationer er ofte en fordel.

Vil du gerne læse mere om hvornår det er en god ide at investere og hvornår det er en god ide at sætte pengene ind på en opsparingskonto? Læs vores guide til investering eller opsparing.

Gå på opdagelse i vores guides til investering af penge

At investere penge – og særlig fra din opsparing – er en afvejning af faktorer som risiko, tidshorisont og egeninvolvering i plejen af investeringspuljen. Vi vil gerne gøre det så nemt som muligt for dig at få en fornemmelse for, hvad investering er for en størrelse, og hvor nemt det er at komme i gang i vores investeringsløsninger. Vi er derfor glade for, at du har læst med.

I denne sektion af vores artikler om investering af pengene på din opsparing kan du blive klogere på de forskellige faser af investering, og hvad du bør huske, når du vil investere penge.

Vi anbefaler at starte med at læser artiklerne "introduktion til investering”. Når du har læst hver artikel, mener vi, at du er godt klædt på til at træffe en beslutning om, hvordan du vil investere penge og nå dine drømme med din opsparing. 

Efterfølgende kan du vælge, om du vil følge vores digitale investeringsrådgiver Nora eller vil være mere involveret i dine investeringer med Nordea Investor.

Aktiesparekonto - en fordelagtig investeringsform 

Aktiesparekontoen er egnet til flere formål. En aktiesparekonto kan bruges som investeringskonto, supplement til opsparingen eller supplering til f.eks. børneopsparingen. Om din formue er stor eller lille, eller om du i forvejen er investor, er ikke det afgørende. 

Kontoen er et lavt beskattet og enkelt investeringsmiljø. Du sparer tid på selvangivelsen, du sparer penge med en 17% lagerbeskatning, og du sparer op til fremtiden.

Læs mere om aktiesparekonto og se fordelene.