Byggebudget

Trin 2 i renoveringens faser

Hvad koster det at renovere et hus eller lejlighed?

Hvis du ikke har sparet alle pengene op selv, skal du være sikker på, at du kan låne til projektet, inden du går i gang. Når du har dannet dig overblik over, hvad du gerne vil lave om i din bolig, skal økonomien på plads. Inden du kontakter håndværkere, er det vigtigt, at du lægger et  budget.

Sådan lægger du et budget:
Her finder du et eksempel på et budget, der kan inspirere dig, hvis du fx ønsker at renovere dit køkken.
Bente og Per har planer om at skifte deres nuværende køkken ud med et nyt og lækkert køkken. De har set på, hvilke udgifter der kunne komme i den forbindelse:

Nedtagning og bortskaffelse af gammelt køkken
10.000 kr.
Klargøring af VVS
10.000 kr.
El installationer
8.000 kr.
Malerarbejde
10.000 kr.
Gulvarbejde
5.000 kr.
Nyt køkken
50.000 kr.
Opsætning af nyt køkken
30.000 kr.
Evt. hårde hvidevarer
20.000 kr.
Uforudsete udgifter ( 15% )
21.450 kr.
Samlet lånebehov
164.450 kr.

Når du har lavet et udkast til dit budget, så tag det med i banken, så kigger vi på det sammen. Baseret på budgettet og en gennemgang af din økonomi, finder vi frem til, hvilken type finansiering, der er bedst for dig.

Budget til renovering af hus

Det er vigtigt, at du har overblik over, hvor meget du har råd til at renovere for, uanset om du selv står for projektet eller overlader det til et byggefirma. Det er derfor en god ide at tage et møde med os, så du kan få et overblik over din økonomi og sparring omkring de økonomiske risici i dit projekt.

Hvis du selv skal bygge og stå for projektet, kræver det meget styring – også økonomisk. Vælger du derimod at lade et professionelt byggefirma klare det hele, er det nemmere for dig at overskue.

Hvis det er et mindre projekt, fx istandsættelse af dit køkken eller badeværelse, så hjælper din bankrådgiver dig. Er det et større projekt, tilknytter vi en boligrådgiver, der hjælper dig gennem hele forløbet.

Få  lavet en finansieringsplan

Vi tilbyder at udarbejde en finansieringsplan, så du har et samlet overblik over, hvor meget renoveringen koster, og hvordan du får renoveringen finansieret. På udgiftssiden kan der fx være byggetilladelse, udgifter til håndværkere og materialer. På indtægtssiden får du overblik over, hvordan udgifterne finansieres, fx via et lån i Nordea Kredit, en opsparing eller et boliglån.

Boligrådgiverens tips til at holde budgettet:

“Saml dine projekter til bunke - Hvis du har planer om at gå i gang med køkkenet, så tag et kig på badeværelset samtidigt. Selvom det kan virke uoverskueligt, så kan det godt betale sig, da du sparer gebyrer. Hvis udgifterne overstiger 100.000 kr. kan du finansiere projektet gennem dit realkreditlån. Med et forhåndslån kan du sprede arbejdet ud over to år, men låne pengene på en gang.”

“Vi oplever tit, at renoveringsbudgetter skrider. Det gælder særligt, hvis du vælger at gøre tingene selv, men også hvis du bruger håndværkere, da det kan være svært at forudse det hele. Derfor skal du altid regne med, at det bliver dyrere, end du forventer. Så jeg anbefaler, at du afsætter ca. 15-20 pct. ekstra i dit budget”

“Sørg for at indregne penge til forsikring af materialer og dem, der skal hjælpe dig med arbejdet samt en byggesagkyndig, der kan godkende arbejdet løbende.”