Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Hvorfor renovere din bolig?

Renoveringer i forbindelse med boligsalg

Er du i gang med at sælge din bolig, er det altid en god ide, at boligen fremstår bedst muligt. En god oprydning og rengøring kommer man langt med. Er der rum i boligen, som er meget slidte, kan det også være en god ide at give dem en omgang maling og få repareret eventuelle småting. 

Er en større renovering på dagsordenen, skal du være opmærksom på, hvor stor en værdi du ender med at få ud af renoveringen. Det er ikke sikkert, at dine udgifter til renoveringen bliver dækket ved et boligsalg. De fleste købere ønsker at sætte et personligt præg på deres nye bolig, og det er ikke sikkert, at dine forbedringer falder i deres smag.

Større boligglæde

Ønsker du at opgradere din bolig, alene fordi det vil højne din boligglæde, er der også her masser af muligheder. Et nyt køkken eller bad står højt på ønskelisten for mange boligejere, men det kan også være, at et nyt gulv eller bare nye møbler er det, der skal til, for at du får mere glæde af din bolig.  

Har du friværdi i din bolig, kan du med fordel bruge den til at finansiere boligforbedringerne. Læs mere om friværdi.

 

Har du ikke friværdi, kan du stadig benytte dig af forskellige lånemuligheder. 

Læs mere om dine finansieringsmuligheder hos os her og få råd og vejledning.

Sænk udgifter med energiforbedringer

Har du planer om at forbedre din bolig, så den bliver mere energirigtig, har du måske en økonomisk gevinst i sigte. Siden energimærket blev indført, har det fået større og større betydning for kvadratmeterprisen på de danske boliger. 

Værdien på din bolig får altså et hak opad, hver gang du rykker et hak op på energimærkningsskalaen. Faktisk viser en analyse fra Dansk Byggeri, at hver gang en bolig rykker et trin op på skalaen, stiger værdien med omkring 50.000 kr. 

Så vil du gerne mindske varmeregningen og øge værdien af din bolig, er energirenoveringer et godt sted at starte. Vi samarbejder med BetterHomeÅbner i nyt vindue, som kan undersøge, hvor meget energispild, der er i din bolig og fortælle dig, hvad du kan gøre, og hvad det vil koste. 

Du kan starte med at få besøg af en af BetterHomes håndværkspartnere, så I kan gennemgå din bolig for at vurdere dine muligheder for at energioptimere dit hjem. I dialog med din bankrådgiver klarlægger I dine økonomiske muligheder for at energirenovere, og herefter tager BetterHomes håndværkspartneren over. Partneren stiller med de håndværkere, der skal gennemføre arbejdet og sikrer sig, at alt er, som det skal være.

Læs mere om renovering/udskiftning af vinduer.

Tilbygning/ombygning

Er du husejer, kan du både renovere og bygge til, da du har råderet over grundarealet. Det giver mulighed for at bygge udestue eller carport. Du skal altid overholde bygningsreglementet, men du kan som udgangspunkt gå ud fra, at det ikke kræver en byggetilladelse, når du laver projekter af mindre karakter. Det kræver tilladelse fra kommunen, hvis dit boligareal og udvidelsen er knyttet til dit hus.  

Læs mere om regler og pligter, når du bygger til eller omÅbner i nyt vindue

Hvis du er i tvivl om, hvilke regler der gælder for dit projekt, så kontakt din kommune. Kommunen henholder sig til reglerne i bygningsreglementet, som bl.a. stiller krav til boligens isolering, vandforsyning og elektricitet. Desuden vurderer kommunen, om byggeriet overholder en eventuel lokalplan for området og eventuelle tinglyste servitutter på grunden. 

Du kan læse om reglerne for byggetilladelser og undersøge kommuneplaner, lokalplaner og fredninger på www.bygogmiljoe.dkÅbner i nyt vindue 

Hvis du skal i gang med et større projekt, bør du få en advokat til at gennemgå dit byggeprojekt og sikre, at du har alle tilladelser på plads og ret til at lave din renovering eller tilbygning. 

Indberet større ændringer i din bolig. 

Læs mere på Bygnings- og boligregistretÅbner i nyt vindue