Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Lån i din friværdi - det økonomiske råderum i din bolig

Der er mange muligheder i din friværdi. Her kan du læse om dine muligheder for at udnytte friværdien i din bolig.

Kort fortalt - hvad er friværdi

Friværdi er den aktuelle værdi af din bolig minus restgælden på dine realkredit- og boliglån. Er din bolig fx 3.500.000 kr. værd, og har du en samlet restgæld på 3.000.000 kr., er din friværdi 500.000 kr.

Din friværdi opstår i takt med, at du afdrager på dine lån og/eller boligpriserne stiger. Der er dog ingen garanti for positiv friværdi, da boligpriserne går op og ned.

Hvis du har brug for at låne i din friværdi i form af et tillægslån, er det realkreditinstituttet, der vurderer værdien af din bolig. Et tillægslån er et nyt lån med sikkerhed i din bolig.

Vær opmærksom på, at der er forskel på, hvordan værdien af ejer- og andelsboliger fastsættes, og hvilke lånetyper vi tilbyder til ejer- eller andelsbolig.

Vi kan hjælpe dig med at få konkret overblik over friværdien i din bolig og dine muligheder for lån med afsæt i din samlede økonomi og dine ønsker.

Din friværdi giver dig mange muligheder


Det er oftest billigst at låne penge med sikkerhed i din bolig. Og derfor bruger mange deres friværdi til at:

  • Renovere boligen
  • Købe ny bil 
  • Holde orlov
  • Investere i forældrekøb
  • Indfri dyrere gæld (forbrugslån)
  • Supplere den daglige økonomi med et nedsparingslån

Tal med din rådgiver om dine behov og muligheder.

Har du plads i din daglige økonomi til at låne i friværdien?


Selvom du måske har muligheden for at låne i din friværdi, skal lånet betales tilbage. Derfor skal du godkendes til lånet og have en plan for tilbagebetaling. Vi gennemgår din økonomi sammen med dig og vurderer råderummet.


Har du ingen friværdi?

Alt efter hvad du skal bruge penge til, har du en række andre lånemuligheder:
●    Privatlån  - hvis du har brug for penge her og nu
●    Nordea Bil  – fleksibel og skal bruges til køb af bil
●    Kassekredit - du betaler kun for de penge, du reelt bruger


Har du en plan for din boligøkonomi?


Uanset om du bor i ejer- eller andelsbolig, er det vigtigt, at du har en plan for din gæld, som matcher dine planer og økonomi både nu og i fremtiden. Har du brug for en afdragsfri periode? Eller kan du afdrage mere? 

Vi kan hjælpe dig med at lægge en plan for din gæld, som passer til din økonomi. Og vi ser på, om du har de mest optimale lån i boligen.


Læs mere om afdragsfrihed

Læs mere om vores boliglån

Spørgsmål om friværdi? Vi hjælper gerne

Vi er her for at rådgive dig når du har brug for det. Vi kan mødes i din nærmeste filial, online eller på telefonen, alt efter hvad der passer dig bedst.

Prøv vores beregnere - så er du godt i gang

Vær opmærksom på, at formålet med beregnerne er at give dig en indikation af dine muligheder. Tal med os om dine muligheder for at låne i din friværdi. for at få konkrete løsningsforslag og beregninger.