Lån i friværdi - det økonomiske råderum i din bolig

Her kan du læse om dine muligheder for at udnytte friværdien i din bolig. Du kan også beregne din friværdi ved hjælp af vores låneberegnere.

Hvad er friværdi?

Friværdi er den aktuelle værdi af din bolig minus restgælden på dine realkredit- og boliglån. Er din bolig fx 3.500.000 kr. værd, og har du en samlet restgæld på 3.000.000 kr., er din friværdi 500.000 kr.

Din friværdi opstår i takt med, at du afdrager på dine lån og/eller boligpriserne stiger. Der er dog ingen garanti for positiv friværdi, da boligpriserne går op og ned. På den måde er friværdien altså ikke et statisk beløb.

Hvis du har brug for at låne i din friværdi i form af et tillægslån, er det realkreditinstituttet, der vurderer værdien af din bolig. Et tillægslån er et nyt lån med sikkerhed i din bolig. 

Vær opmærksom på, at der er forskel på, hvordan værdien af ejer- og andelsboliger fastsættes, og hvilke lånetyper vi tilbyder til ejer- eller andelsbolig.

Lån i friværdi giver dig mange muligheder


Det er oftest billigst at låne penge med sikkerhed i din bolig. Og derfor bruger mange deres friværdi til at:

Tal med din rådgiver om dine behov og muligheder.

Uanset om du bor i ejer- eller andelsbolig, er det vigtigt, at du har en plan for afviklingen af din gæld, som matcher dine planer og økonomi både nu og i fremtiden. Har du brug for en afdragsfri periode eller kan du afdrage mere? Vi kan hjælpe dig med at lægge en plan for din boligøkonomi, som passer til din situation. Og vi ser på, om du har de mest optimale lån i boligen. Tag en uforpligtende snak med din rådgiver om dine behov og muligheder. Vi kan hjælpe dig med at få et overblik over friværdien i din bolig, og dine muligheder for et lån til det du går og drømmer om.

Hvor meget friværdi har du til rådighed

Prøv en af vores beregnere og se hvor meget du kan låne i din friværdi. Vær opmærksom på, at formålet med beregnerne er at give dig en indikation af dine muligheder. Det er derfor en god ide også at tale med os om dine muligheder for at låne i din friværdi, for at få konkrete løsningsforslag og beregninger.

Lån i friværdi i dag

Lyder et lån i friværdien som noget for dig? Så kan du med fordel kontakte os for at høre mere allerede i dag. Vi vil med glæde hjælpe dig hele vejen, så du træffer de rette beslutninger igennem hele låneprocessen. Vi ved, at det kan være en svær beslutning. Derfor bør du aldrig tøve med at stille spørgsmål, som du mangler at få svar på, inden du vælger at låne.

Er du interesseret i at undersøge, hvad det koster at låne i friværdien, så kan du indtaste dine informationer her, hvorefter vores beregner vil udregne dine lånemuligheder på få sekunder. Det er helt uforpligtende.

Her kan du også se alle omkostninger og renter, inden du booker et møde med os.

Har du ingen friværdi?

Alt efter hvad du skal bruge penge til, har du en række andre lånemuligheder: 

●    Forbrugslån  - hvis du har brug for penge her og nu
●    Nordea Bil  – fleksibel og skal bruges til køb af bil
●    Kassekredit - du betaler kun for de penge, du reelt bruger