Håndtverker reparerer tak

Renovering af hus og lejlighed – Guide til din renovering

Få overblik over et forløb for en renovering. Følg vores renoveringsguide trin-for-trin og bliv klogere på hvordan du kommer godt fra start, hvad du har råd til, hvordan du kan finansiere en renovering, og hvilke rådgivere, du med fordel kan bruge i dit byggeprojekt.

Der kan være mange grunde til, at du har ønsker om at komme i gang med en boligrenovering. 

Det kan være, at du gerne vil have mere plads til en voksende familie. Det kan være, at du gerne vil lave energiforbedringer, der kan give nogle økonomiske besparelser hver måned.  

Og det kan være, at du har ønsker om et nyt køkken eller badeværelse. 

Uanset hvilke drømme du har, så kan vi hjælpe dig godt på vej. Vi har samlet en masse inspiration, guides og indspark til det økonomiske aspekt af renoveringer her på siden og i vores 3-trins-guiden. 

Vi hjælper dig fra start til slut

I guiden kan du få et godt overblik over, hvad der sker i en renoveringsproces, fra den spæde start med drømme og ønsker til det står endeligt færdigt og forløbet er afsluttet.

Tag fat i os tidligt i processen, uanset om du overvejer at renovere hus, fritidshus, lejlighed eller andelsbolig.

Før du går i gang med dit renoveringsprojekt, er det en god ide at danne sig et overblik. Vi har her samlet de vigtigste elementer i en renovering.

Hvordan finansieres en renovering?

Der findes flere muligheder for at få finansieret en renovering i dit hus, lejlighed eller fritidshus. 

Langt de fleste har behov for at optage et lån i forbindelse med en renovering, særligt hvis der er tale om et større projekt.

Og her har du flere muligheder afhængigt af din økonomi og om du ejer, har andel- eller lejer din bolig.

Læs mere om dine muligheder for lån i boligen. 

Lån i friværdien

Som boligejer og andelshaver har du mulighed for at låne i din friværdi, hvis den er af en vis størrelse.

Din friværdi er den forskel, der er mellem boligens værdi, og din restgæld i boligen – dit lån. Har du længe afdraget på dit lån, vil du have en friværdi, der blandt andet kan finansiere en renovering i dit hus eller lejlighed.

Beregn hvad du kan låne for og læs mere om mulighederne for at låne i din friværdi herunder.

Energisparelån til energirenoveringer

Nordeas Energisparelån er et lån, der er øremærket til at få udført energiforbedringer i din bolig. 

Et Energisparelån kan finansiere alle typer af forbedringer, du foretager i din bolig, så længe de giver energibesparelser. Det kan være alt lige fra mindre forbedringer til helt store renoveringsprojekter. 

Har du fx planer om at få isoleret din bolig i forbindelse med en renovering af din kælder eller en tagrenovation, har du mulighed for at optage et Energisparelån, der kan finansiere projektet. 

Vil du vide mere om, hvad Nordeas Energisparelån kan finansiere?

Få et forbrugslån

Hvis du ikke har mulighed for at låne i din friværdi, eller bor du ikke i en andel- eller ejerbolig, kan du stadig få et lån til en renovering med et forbrugslån. 

Et forbrugslån er ikke øremærket et specielt formål, og du kan derfor bruge det til præcis den renovering eller forbedring i din bolig, som du ønsker. 

Et forbrugslån kan fx bruges på renovering af et badeværelse, til en facaderenovering, til renovering af  trapper, til renovering af kælderrum og til renovering af dit køkken. 

Kom godt i gang med din renovering

Vi hjælper dig altid med råd og vejledning, når du står overfor en renovering i din bolig.

Du kan få et godt indblik i hele forløbet ved at følge de 5 punkter i vores renoveringsguide. Og har du brug for rådgivning i forbindelse med finansieringen, er du altid velkommen til at række ud til os. Vi kan samme kigge på dine muligheder for at få finansieret renoveringen på bedste vis.

Kom godt fra start i vores guide til renovering her. 

Find inspiration