Køkkenrenovering

Går du og leger med tanken om at renovere dit køkken? Køkkenet er for mange et af de vigtigste rum i deres bolig, og det er derfor heller ikke så mærkeligt at en renovering af køkkenet står øverst på manges ønskeliste. Få her lidt inspiration og viden til at tage de næste skridt.

Gør status – hvad er dine behov?

For at få det bedste resultat, er det vigtigt at du tænker over, hvordan du ønsker at bruge dit køkken. Tænk over hvilken indretning der er mest logisk for dig, så køkkenet bliver en brugbar arbejdsplads. På baggrund af dine overvejelser kan det være, at du skal gøre dit køkken større, det kan også være, at det fungerer som det skal i dag, men blot trænger til en opdatering.

 

  

Tip 1

Kig på hvordan din vask og kogeplader er placeret. En placering for tæt på køleskabet vil minimere den arbejdsplads du har brug for, når du laver mad.

Tip 2

Har din vask den optimale form? Har du tit behov for at vaske dine bradepander, skal din vask kunne rumme dem, så du undgår at der bliver pjasket vand i hele køkkenet.

Gå dit nuværende køkken efter i sømmene. Hvad kunne du godt tænke dig at udskifte og i hvilken stand er dine køkkenelementer samt dine hårde hvidevarer. Hvis du bare ønsker et nyt køkkendesign kan det være, at du kan nøjes med en gang maling og nogle nye køkkenlåger og greb. 

Har du et ældre køkken nu, så vil du måske være nødt til at udskifte flere hvidevarer som komfur og køleskab. Med et ældre køkken, kan det også være at du er nødt til at få lavet vvs arbejde, el arbejde og være nødt til f.eks. at skifte gulvet.

Byg selv eller få professionelle til det

Mange vælger at renovere selv, og det kan også være en rigtig god ide, da der er mange penge at spare, og du er ikke afhængig af tidsplanlægning med håndværkere. Vælger du at klare din køkkenrenovering selv, er det en god ide at være helt ærlig omkring egne evner, hvor meget hjælp du kan få fra familie og venner, og hvor meget tid du har til dit projekt. Ofte sker der det, at renoveringsprojekter griber om sig, og du ender med at skulle bruge meget mere tid, end du havde regnet med. 

Vælger du at få professionelle til det, så er det smart at indhente tilbud fra flere håndværkere, så du kan sammenligne priser og tilbud. Er renoveringen større, kan det være en god ide at kontakte en arkitekt eller en byggesagkyndig. Så er du sikret, at projektet skrider frem som det skal, og at pludseligt opståede problemer bliver håndteret. 

Du kan læse mere om større renoveringer i vores guide her.

Hvad koster et ny køkken?

Det er klart at prisen på en køkkenrenovering afhænger af hvad du vil have lavet, i hvilken stand dit nuværende køkken er i, og hvor meget du selv vil lave. Herudover kommer prisen på løn til håndværkere samt prisen på de valgte materialer og hårde hvidevarer. 

Uanset om du skal i gang med en større køkkenrenovering, eller du selv vil male og skifte køkkenlåger, er det en god hjælp at lave et budget. Husk herunder at tjekke reglerne for Servicefradrag (håndværkerfradrag)Åbner i nyt vindue, det kan være at der er udgifter, som kan trækkes fra i skat.

Få hjælp til finansieringen

Du kan læse meget mere om større renoveringer samt budget og finansiering i vores renoveringsguide.

Skal du i gang med en mindre køkkenfornyelse, er det ikke sikkert at du har brug for en større finansiering. Et mindre lån kunne også være en mulighed. Læs mere om lån til køkken.