Overhold dit budget med apps og digitale værktøjer

Få tips og digitale værktøjer til at følge din privatøkonomi på tæt hold. Med Nordeas digitale apps og services har du altid overblik over din økonomi – både hjemme og på farten.

Digital privatøkonomi - det er smart

I dag er det meste blevet digitalt. Vi kan både handle, læse post, følge nyhederne og meget mere direkte via vores smartphones, tablets eller computere. Og selv også vores privatøkonomi er blevet digital. 

De fleste kender til at besøge Netbank via sin computer. Det er smart, da du her kan til- og afmelde regninger til Betalingsservice, aktivere eller spærre betalingskort og ikke mindst bestille saldo-sms, så du automatisk modtager en besked om din nuværende saldo. 

Men en del oplever, at de alligevel kan have svært ved at overholde det månedlige budget, at eventuelle uforudsete udgifter kan gøre økonomien stram, og at pengene forsvinder hurtigere, end man regner med. 

Heldigvis findes der flere digitale værktøjer, der kan hjælpe dig godt på vej til at få et godt overblik over din privatøkonomi.

Digitale værktøjer og tips til at få bedre styr på økonomien

Nordea råder over en række smarte digitale smutveje og services, der kan hjælpe dig med at holde styr på dit budget og følge med i dit forbrug endnu nemmere. 

Fordelen ved de digitale services, værktøjer og apps er, at du altid har dem lige ved hånden. Via din smartphone kan du nemt og enkelt følge med i din privatøkonomi, uanset hvor du er. 

Kom godt i gang med dit budget

En god start mod en sundere økonomi er ved at lægge et budget. 

Med et budget får du et samlet overblik over dine indtægter, udgifter og dit månedlige rådighedsbeløb. Et budget og en budgetkonto er dermed et godt fundament for at få styr på din økonomi og kan hjælpe dig med at få pengene til at række hele måneden. 

Vi har samlet en række gode råd og en skabelon til dig, der ikke har lagt et budget, men gerne vil i gang.

Gode råd til at lægge et budget 

Overhold dit budget med appen Wallet

En del oplever, at det kan være svært vurdere, hvad man egentlig bruger sine penge på hver måned, når de faste udgifter er betalt. Ofte vil vores rådighedsbeløb stødt reduceres, uden vi egentlig er klar over, hvad pengene er gået til. 

Det findes der heldigvis råd for. Med appen, Nordea Wallet, kan du til enhver tid se din nuværende saldo og få overblik over dit forbrug. 

Med Nordea Wallet på telefonen kan du ikke alene se, hvor og hvornår du har betalt med dit kort, du kan også følge dit forbrug helt ned på varekategorier og butikker på både måned- og årsbasis.

Wallet giver dig desuden mulighed for at måle, hvor meget dit forbrug belaster klimaet, fordi dit forbrug med ét klik er omregnet til CO2 belastning ud fra Ålands-indexet. 

Nordea Wallet er et slags budgetværktøj, selvom du ikke lægger selve budgettet i appen. Men med Wallet har du let adgang til løbende at følge dit forbrug på tværs af dine kort. Det kan derfor være et effektivt værktøj til at nedbringe dit forbrug og spare penge i hverdagen.

Nordea Wallet

Følg med i dit forbrug og hold øje med, om du holder dig til dit budget i appen. Sammenlign dit forbrug måned for måned. Se hvilke abonnementer, du betaler for hver måned. Afmeld abonnementer, du ikke bruger. Få nem og hurtig opsætning af Apple Pay eller Google Pay

En anden vigtig og smart app er Nordea Mobilbank. Her har du alle dine bankoplysninger lige ved hånden, så du altid kan holde øje med dine kontoaktiviteter, dine tidligere og kommende betalinger og meget mere.

Med Mobilbank er det blevet endnu nemmere at tilgå dine bankoplysninger – alt sammen fra mobilen, så du altid har adgang.

Mobilbank kommer med en række brugbare muligheder, som du kender fra Netbank. Forskellen er, at du altid har Mobilbanken med dig.

Med Mobilbank kan du blandt andet:

  • Se dine kontoaktiviteter
  • Se dine lån
  • Overføre penge mellem egne konti eller til andre
  • Betale regninger
  • Se pinkoden på dine kort
  • Spærre dine kort
  • Få et nyt digitalt kort, du kan tage i brug med det samme

Kom godt i gang med Mobilbank

Gode råd til at få styr på din økonomi

Selv med lettilgængelige digitale services og apps, kan nogle opleve, at det er svært at opretholde en sund økonomi. Uforudsete regninger, manglende overblik over forbrug og udgifter og flere små lån kan for mange være med til at vælte det månedlige budget.

Vi har samlet en række gode råd til dig, der gerne vil have bedre styr på din økonomi og blive økonomisk robust overfor mulige uforudsete udgifter.

Få styr på din økonomi og uforudsete udgifter med en budgetskabelon