De faste udgifter kan både være månedlige, kvartalsmæssige, halvårlige og årlige.
Når du skal udfylde budgetskabelonen, skal hele årets udgifter fordeles ligeligt på alle årets måneder. På den måde kan du undgå, at nogle måneder bliver mere udgiftstunge end andre, og du har i stedet et fast månedligt beløb, der skal dække dine faste udgifter, uanset hvornår på året de falder.
- Udgifter i kvartalet
Det kan fx være el-, vand- eller gasregninger, der skal betales hver 3. måned.
- Udgifter pr. halvår
En halvårlig udgift kan fx være ejerafgift på bil.
- Årlig udgift
En årlig udgift kan fx være betaling af dine forsikringer.
Hvis du har gæld, fx et boliglån, skal du huske også at inkludere det månedlige afdrag på gælden samt renter.
Variable udgifter
De variable udgifter kan dække alt fra tøj og cafebesøg til betaling af tandlægebesøg og frisør.
Når du skal fastsætte de variable udgifter, er det en fordel at kigge på din kontooversigt i Wallet, der inddeler dit forbrug i forskellige kategorier – hver måned og over et år. Du kan også bruge fanen ’Indblik’ i mobilbanken.
Når du lægger et budget, vil du hurtigt få et indblik i dine forbrugsvaner, og det kan måske blive synligt, om du kan spare på nogle af posterne.
Sæsonbetonede udgifter
Julegaver kommer hvert år, og det kan ofte være en dyr post i budgettet. Det samme gør sommer- og vinterferier, hvor vi gerne vil have økonomisk råderum til fx at rejse.
Derfor kan det være en fordel at have de poster med i budgetskemaet, så du er sikker på, at pengene rækker, når det bliver aktuelt.
Det kan være, at det giver mening at oprette en opsparing, hvor du kan sætte penge til side til sæsonbetonede poster. Du kan fx oprette en opsparingskonto eller en Fastrentekonto, hvor du får en attraktiv rente.