Nye rentesatser for ind- og udlån

Nationalbanken hævede 15. september 2023 renten med 0,25 procentpoint. Det har medført, at vi også  hæver renten for privatkunder på opsparings- og pensionskonti samt for en række variabelt forrentet udlån til privatkunder. 

Renteændringen betyder også, at vi indfører en positiv rente på 0,25 pct. på privatkunders Grundkonto (Grundkonto er navnet på kontotypen, der oftest anvendes som lønkonto og/eller konto til almindelige daglige transaktioner).  Det gælder uanset hvor stort indestående er, og afhænger ikke af, om man har en NemKonto hos os eller ej. Renten på Grundkonto er variabel.

De nye rentesatser på ind- og udlån træder i kraft 24. oktober 2023. Dog har nogle typer boliglån et længere varsel.

Ændringerne sker ifølge vores Generelle vilkår for henholdsvis privat- og erhvervskunder.  

Du vil også kunne se varslingen om renteændringen i netbank samt aviserne senest 22. september 2023.

For dig som privatkunde

Hvad betyder det for mit indlån?

En Grundkonto, som oftest bruges som en lønkonto, får fremover en positiv rente på 0,25 pct. - uanset hvor stort indestående er. Renten afhænger ikke af, om man har en NemKonto hos os eller ej.

Børneopsparing og Børnebørnskonto får fremover en rente på 2,25 pct.  

Kontant indestående på opsparings- og pensionskonti får en rente på 1,25 pct. for beløb mellem 0 og 500.000 kr. For beløb over 500.000 kr. vil renten være 2,00 pct. 

Derudover tilbyder Nordea en opsparing med binding, Fastrente, der har en mere attraktiv rente, afhængigt af hvor længe du binder opsparingen. Du kan binde din opsparing mellem 3 og 12 måneder.

Se oversigten nedenfor om renter på forskellige kontotyper.

Se oversigt over renteændringer på indlån for privatkunderÅbner i nyt vindue

Ændringerne på indlån træder i kraft 24. oktober 2023. 

Får du den rigtige rente på din konto?

Vi har igen positiv rente på opsparingskonti. Derfor har det nu en betydning, at du har de rigtige kontotyper - og at du bruger dem til det, de er beregnet til.

Hvis du fx bruger en Grundkonto til din opsparing, får du fra 24. oktober 2023 0,25 pct. i rente. Sætter du derimod din opsparing over på en Opsparingskonto, vil du få 2,00 pct. for beløb over 500.000 kroner. Du vil fra samme dato få 1,25 pct. for beløb mellem 0 kr. og 500.000 kr.. Du kan også vælge en opsparing med binding, Fastrente, der har en mere attraktiv rente, afhængigt af hvor længe du binder opsparingen. Læs mere om Fastrente her.

Sådan ser du, hvilken kontotype du har

Det kan være svært at se, hvilken kontotype man bruger til hvad - især hvis man selv har givet sine konti forskellige navne. Men du kan altid finde ud af, hvilken kontotype og ikke mindst hvilken rente der er på kontoen sådan her:

  1. Gå i mobilbank
  2. Klik på kontoen
  3. Scroll ned og klik på Detaljer
  4. Øverst står det navn, du evt. selv har givet kontoen og selve kontoformen, fx Grundkonto eller Opsparing.
  5. Lidt længere nede står renten.

I Netbank klikker du på kontoen. Lige under kontonavnet står der Vis kontooplysninger, og her fremgår de samme oplysninger som beskrevet ovenfor.

Mangler du en konto?

Viser det sig, at du fx har din opsparing stående på en Grundkonto og derfor ikke får gavn af den positive rente, er det nemt at ændre. Du kan selv bestille en Opsparing eller en Fastrente i din mobilbank og i din Netbank. Tryk på Services, vælg den kontotype, du ønsker, og følg vejledningen. Opsparing og Fastrente tager 1-2 minutter at oprette.

Du kan naturligvis også ringe til os på 70 33 33 33, så hjælper vi dig.

Hvad betyder det for mit udlån?

De højere renter betyder også, at udlånsrenten stiger med op til 0,25 procentpoint på en række variabelt forrentet udlån til private kunder. Andelsboliglån og billån er undtaget. Du kan se oversigten nedenfor.

Du kan se information om den nye udlånsrente på de relevante konti i din Net- og mobilbank, når de træder i kraft. Informationen vil forventeligt være tilgængelig 24. oktober 2023.

Se oversigt over renteændringer på udlån for privatkunder.Åbner i nyt vindue

Ændringerne på udlån træder i kraft 24. oktober 2023 med undtagelse af visse boliglån, der har længere varsel - se hvilke i den fulde liste ovenfor.

Vær opmærksom på, at ændringen ikke gælder realkreditlån, men udelukkende dine lån hos Nordea. 

Læs mere om vores opsparingsprodukter til privatkunder

Med de nye renteændringer kan det være attraktivt for dig at oprette en opsparingskonto. Kom nemt og hurtigt i gang med at spare op til det, du drømmer om.

Opsparingskonto

Sæt penge til side, når det passer dig, eller opret en fast månedlig overførsel. Du kan indbetale og hæve på kontoen, når du vil, og der er ingen binding.

Læs mere om Opsparingskonto

Fastrente opsparing

En opsparingskonto, hvor du har mulighed for at låse renten på din opsparing i 3 til 12 måneder og på den måde sikre dig et afkast.

Læs mere om Fastrente