Chat Åbner i nyt vindue Find os Åbner i nyt vindue

Hvad kan jeg købe bolig for?

Trin 1 i bolig guiden. Her kan du læse om, hvordan du danner dig et økonomisk overblik over, hvor meget du kan købe bolig for. Klik på tallene nedenunder for at navigere mellem siderne.

Gode råd, når du skal afklare, hvad du kan købe bolig for

Vi vil gerne sikre dig en god balance i økonomien. Derfor kigger vi gerne på din økonomi, og hjælper dig med at lægge et boligbudget. Sammen finder vi ud af, hvor mange penge du har til rådighed - både nu og her, men også med hensyn til hvad du gerne vil have råd til i fremtiden.

  • Spar op i god tid inden du vil købe bolig. Udbetalingen til en bolig er 5 pct. af boligens pris, så hvis din bolig koster 1 mio. kr., er det 50.000 kr. Der er også omkostninger ved selve købet, så det er godt at have sat lidt til side. 
  • Du kan få et overblik over din økonomi og dit råderum ved at lægge et budget. Det gør du ved at se på hvor mange penge, du bruger hver måned til mad, transport, forsikringer og andre nødvendigheder.  Du kan lægge et budget ved hjælp af vores budgetskema
  • Når du lægger et budget, så husk på at der også skal være penge til ferier, gaver, fritidsinteresser, nyt tøj og andre ting, som kan være rare at have overskud i økonomien til.
  • Tag altid udgangspunkt i den økonomi du har i dag, når du skal udregne dit økonomiske udgangspunkt for et boligkøb. Også selvom du måske får en bonus på et tidspunkt eller regner med at stige i løn med tiden. Har du besluttet dig for at gå på pension om fx fem eller ti år, bør du dog tage højde for det.
  • Du kan altid få et gratis lånetilbud fra os i form af et lånebevis. Med et lånebevis i hånden har du en aftale med os om, hvor meget du kan købe for. Så kan du slå til med det samme, når du finder det hus du gerne vil købe.  Læs mere om lånebevis
  • Du kan også selv prøve at regne på, hvor meget du kan låne, ved at bruge vores boligkøbsberegner

Se en samlet oversigt over vores låneberegnere til bolig her

Med et lånebevis ved du, hvor meget du kan købe for

Der er rift om de gode boliger

Du kan derfor have brug for hurtig at kunne vise sælgeren af din drømmebolig, at du har råd til boligen, og at du kan handle hurtigt. Det kan du med et lånebevis. Et lånebevis betyder, at vi har gennemgået din økonomi og givet dig grønt lys til at kunne købe bolig for op til et bestemt beløb. Lånebeviset giver dig derfor både overblik over dit økonomiske råderum, og det gør dig i stand til at handle hurtigt, når du finder den helt rigtige bolig. 

Du kan også tilmelde dig ejendomsmæglerens køberkartotek. En del boliger sælges uden om de officielle kanaler, fordi sælger ønsker et diskret salg.

danboligsÅbner i nyt vindue køberkartotek MatchmakerÅbner i nyt vindue får du besked om netop disse boliger, når de matcher dine behov. 

Se hvad dine muligheder er

Her kan du lave en beregning

Hjælp os med at blive bedre. Fortæl os, om du kunne bruge indholdet på denne side. Hvis nej, skriv gerne hvad du mangler af indhold